My Brighton bucket list – Kuinka monta asiaa on jäljellä?

En tiedä muistaako edes kukaan, mutta tein itselleni listan asioista mitä haluan toteuttaa ensimmäisen vuoden aikana täällä Englannissa asuessa. Tilanne näyttää ihan hitsin hyvältä, ainoastaan 2 asiaa tekemättä niistä mitä julkisesti kerroin! Henk. kohtaisella listalla vielä pari juttua tekemättä, mutta eiköhän tule muutosta ennen Suomi-kesää.

Yritän toteuttaa julkisen listan toisen jäljellä olevan jutun syyskuun alussa (menee umpeen vuosi täällä 17.9). Yhtä juttua en pysty kuitenkaan valitettavasti toteuttamaan tänä vuonna, kun vietän elokuun ensimmäisen viikonlopun Suomessa ja silloin on juuri toi Brighton Pride 2013. Harmittaa ihan älyttömästi, kun olisi ihanaa mennä tonne ystävieni kanssa. Odotin sitä ehkä eniten noista kaikista. Ensi vuonna sitten.

Kun katsoo noita listan juttuja, niin harmittaa etten keksinyt lisää silloin syksyllä. Tosin uskon, että olisin kuitenkin tehnyt nekin jutut kun täällä on tullut tehtyä “vähän” kaikkea. Kertomuksia muutamasta toteuttamishetkestä ja kuvituksena random Instagram-kuvia;

Kokeile Fish and Chips, vaikka et syö kalaa. Ehkä se ällöin juttu tällä listalla. En siis yhtään pidä merenelävistä missään muodossa, niin meinasi olla vaikea rasti. Piti vaan uskaltaa laittaa kalaa nassua kohti, vaikka tiesin tulevan reaktioni. Onneksi sentään ei maailma kaatunut tähän. Tein tämän joulukuun alussa, kun äitini ja kummitätini olivat täällä käymässä. Se oli myös äidilleni ensimmäinen fish & chips kokemus, jos nyt oikein muistan.

Tarjoa salmaria mahdollisimman monelle ulkomaalaiselle. Sitä on tullut tarjottua ainakin kahdelle kymmenelle britille, eikä yhtäkään kertaa ole videolla. Pitää ryhdistäytyä!

Muuta tyyliäsi, testaa vaatteita joita et koskaan olisi uskonut omistavasi. Terveiset vaan punaisten farkkujen, vaalean farkkuliivin, sähkönsinisen läpinäkyvän puseron, armeijakuvioisen takin ja monen muun ihanan vaatteen omistajalta. En mitään noista olisi kuvitellut omistavani vuosi sitten.

Pussaa englantilaista. Täällä tulee pussailtua kavereita paljon enemmän kun Suomessa ja niistä suurin osa sattuu olemaan englantilaisia. Enkä nyt puhu mistään pienistä poskipusuista.

Panosta kouluun ja tee parhaasi. Vaikka ei sitä aina uskoisikaan juttujeni perusteella, niin kyllä siihen kouluun on tullut laitettua aikaa ja välillä annettu 110%. Pitää kuitenkin oppia kesällä se, että jutut voisi tehdä ajoissa. En nimittäin enää ensi vuonna halua tehdä yhtäkään all-nighteria eli olla hereillä koko yön ajan tehden koulujuttua, kun palautus seuraavana aamuna. Niitä on tullut pari tämän vuoden aikana, kun en näköjään oppinut ensimmäisestä. Onneksi tiedän, että en ole ainoa joka on tehnyt saman… Aina kun on isompi deadline, niin päivää ennen Twitter ja Facebook täynnä kurssikavereiden kiroilua.

Nauti lasillinen lonkeroa (tai pari) Northern lights pubissa. Tätä on tullut tehtyä  muutaman kerran. On se lonkero vaan niin hyvää, etenkin pidemmän tauon jälkeen.

Osallistu kotibileisiin, joissa et tunne suurinta osaa ihmisistä. Esimerkiksi Halloween-bileet olivat tällaiset. Tunsin ainoastaan yhden kurssikaverin ja tiesin pari muuta. Muuten noin 60 hengen porukka oli täynnä uusia naamoja.

Valvo yön yli pitäen hauskaa. Viimeksi viime viikonloppuna mentiin nukkumaan vähän ennen kahdeksaa aamulla, kun aurinko oli jo nousemassa. Tätä tulee tehtyä aina välillä, etenkin jos on joku erikoinen syy.

Opettele pitämään luonnonmaantieteestä. Vieläkin vähän viha-rakkaussuhde kyseiseen aineeseen, mutta oon alkanut päästä perille ja alkanut olemaan todella mielenkiintoista.

Älä sano ei tilaisuudelle kokeilla jotain uutta. Jos mietin viimeistä kahdeksaa kuukautta, niin kerran oon sanonut ei uudelle asialle. Syy tähän oli se, että kyseinen asia oli vastoin omaa ajatusmaailmaani niin en siksi joustanut. Muuten aina sanon joo ja siitä ne parhaimmat kokemukset ovatkin tulleet.

Käy Brighton Pierin laitteessa/ laitteissa. Testattiin Pierin kummitusjuna suomalaisen ystäväni Jennyn kanssa, kun hän oli käymässä silloin helmikuussa. (Siitä on jo 3 kuukautta, mihin kaikki tämä aika menee??)

Vietä aikaa kämppisten kanssa ja opi heiltä jotain uutta. Oon oppinut todella paljon kämppiksiltäni, niin ranskalaiselta kuin briteiltä. Niin itsestäni kuin muistakin ja maailmasta meidän ympärillä. Kaiken kaikkiaan heidän kanssaan asuminen on ollut todella erilainen kokemus mitä odotin, mutta hyvä sellainen. Välillä tietenkin menee hermot ja sitten vaan mököttää huoneessa samalla kun pöly laskeutuu. Sitten keskustellaan ja mietitään mikä meni vikaan.

Tutustu Brightonissa ja lähialueella asuviin suomalaisiin. Vähitellen on tullut tutustuttua, etenkin nyt jääkiekon MM-kisojen aikana kun käyn katsomassa pelejä Northern lights baarissa. Suomalainen jonka kanssa eniten juttelen sattui löytämään mut blogini avulla, eli tästä on ollut hyötyä monella tavalla. Terkkuja Inkulle. Toivottavasti nähdään sunnuntaina, kun on mitalipelit! :)

Nauti tuopillinen (tai pari) lähipubissa. En edes muista monet kerrat on tullut nautittua yksi tai kaksi juomaa tuossa meidän lähipubissa. Ainoastaan viimeisen kuukauden aikana 4 kertaa, jos nyt muistan oikein. Meinaan oikeasti yhtä tai kahta, täällä ihan normaalia mennä luennon jälkeen/ luentojen välissä yhdelle ja sattuu olemaan lähin pubi yliopistolta.

Vieraile jonkun englantilaisen ystäväsi kotikaupungissa. (Lontoo ei käy!) Viime viikonloppuna tuli tämä tehtyä. Tiedossa reissuja muuallekin ennen syyskuun puoliväliä.

Tähän loppuun vielä asia, joka mulla oli ykkösenä listalla; rakastu Brightoniin.  Kokoajan rakastun yhä enemmän ja enemmän jos vaan mahdollista.

KIIRA + BRIGHTON = 8 KUUKAUTTA TÄNÄÄN!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ 

Talking about my Brighton bucket list and how I did some things on it. I did pretty well and only few things are missing. Better get going and do those things. Can’t believe I have lived in Brighton for 8 months today. Crazy times.

Previous Post Next Post

You Might Also Like