Hotel Detelina – Varnan kultahietikko

Yleensä panostan matkoilla majoitukseen, mutta viime reissulla ei paljoa nirsoiltu, vaan valitsimme hotellit katto pään päälle- periaatteella. Olen taas viime aikoina tuhlannut ihan liikaa rahaa matkustamiseen, joten jostain täytyy välillä tinkiä. Toisaalta, kun odotukset eivät ole kovin korkealla, niin ei petykkään niin helposti.

Matkamme alkoi Varnan Kultahietikolta, jossa majoituimme Hotel Detelinassa. Kolme yötä meni Detelinassa oikein mukavasti hotellin tasosta huolimatta. Aika moni asia oli pielessä, mutta Detelinasta on myös hyvääkin sanottavaa. Maksoimme hotellista näin sesonkiaikaan 52 €/yöltä ja hintaan kuului myös aamiainen.

 

Huone (kahden hengen huone)

Olimme varanneet tavallisen kahden hengen huoneen. Tilaa oli mukavasti ja omalta parvekkeelta oli kiva näkymä altaalle. Jos huoneemme olisi ollut hieman korkeammalla, niin parvekkeelta olisi ollut komeat merinäkymät. Huone oli muuten ihan siedettävä, mutta kylpyhuone oli päästetty melkoisen huonoon kuntoon. Saumat olivat suihkun ympäriltä homeessa ja home haisi myös voimakkaasti kylppärissä. Kuvassa näkyvä lattiakaivo sai vainoharhani liikkelle ja olin varma, että yöllä sieltä nousee ylös torakoita tai jotain muuta kamalaa. Päätin sitten peittää lattiakaivon roskapöntöllä, kaiken varalta.

Huoneen ilmastointi toimi hyvin, joten lämpötilan puolesta sain nukuttua hyvin. Sänky oli hieman liian kova minun makuuni. Käytävän äänet kantautuivat huoneeseen melko hyvin, mutta ei häiriöksi asti. Viimeisenä yönä naapurihuoneesta kuulunut vauvan itku oli herättänyt kaverini, mutta minä olin autuaan tietämätön koko asiasta.

Huoneen sähkön käyttöä oli rajoitettu minun vähän liikaa. Sähköt kytkettiin avaimella, kuten monissa muissakin hotelleissa, mutta sähkön käyttö ei rajoittunut pelkästään valoihin. Pistorasiat olivat poissa käytössä, kun olimme poissa huoneesta. Olisi ollut mukavaa jättää virtapankkeja latautumaan siksi aikaa, kun olimme muualla.

Aamiainen

Hotellin aamiaisesta minulla ei ole juurikaan hyvää sanottavaa. Tarjontaa oli paljon, mutta ruuan laadussa ja maussa ei ollut kehumista. Suurin osa tarjottavista oli joko kuivaa tai raakaa, joten ruokahalu katosi hyvin nopeasti. Yleensä hotellien aamupalalta löytää aina jotain hyvää, mutta valitettavasti syöminen oli hieman väkinäistä Detelinan aamiaisella. Aamiaispöytä oli myös todella sekava, koska kahvi- ja mehukoneiden päälle oli laitettu All-Inclusive laput. Jos ymmärsimme oikein, niin mehut ja kahvit oli rajattu All Inclusive- asiakkaille ja muille asiakkaille tarjoiltiin vain vettä? Meidän majoitukseen ei All Inclusivea kuulunut, mutta otimme rohkeasti mehua ja kahvia näistä koneista. Kahvi oli melkoista litkua, mutta mehut olivat maukkaita.

Uima-allas

Hotellin uima-altaalla kävimme kumpanakin päivänä vähän aikaa. Uima-allas oli hyvän kokoinen ja piha-alue oli mukavan siisti. Valitettavasti aurinkotuoleihin oli todella kova tunku, joten hyvällä säällä ne olivat kaikki vallattuja. Uima-altaan viereinen allasbaari oli rajattu vain All Inclusive asiakkaille, joten me jouduimme ostamaan juomamme sisältä. Emme tätä aluksi tienneet, joten tilasimme drinkit allasbaarista. Paljastuimme hyvin nopeasti normaali asiakkaiksi, koska yritin maksaa juomat. Baarimikko oli kuitenkin ystävällinen ja hän antoi meille ilmaiseksi drinkit.

Sijainti

Hotel Detelina sijaitsee hyvin rauhallisella Chaikan alueella 4 kilometriä Kultahietikon ytimestä. Ympäristö oli todella rauhallinen ja hotellin läheisyydessä on siisti ranta. Hotellin läheisyydessä oli paljon pieniä kauppoja sekä muutama ravintola. Läheiseltä bussipysäkiltä pääsi Varnan keskustaan 15 minuutin välein (bussi 409), joten täysin eristyksissä ei suinkaan tarvinnut olla. Kultahietikolle oli myös bussiyhteys, mutta emme sitä käyttäneet.

 

Arvostelu  (1 – 5 )

Sijainti                                 3

Sisustus                               2

Nukkuminen                      3

Huone                                  3

Palvelu                                 3

Hinta-laatusuhde              2

Siisteys                                2

Aamiainen                          1

Loppuarvosana          2,6

Hotel Detelina ei ole tasokas hotelli, mutta edullista majoitusta etsivälle ei lainkaan huono vaihtoehto. Kultahietikolla meno oli meidän makuun turhan äänekästä, joten Detelinan syrjäinen sijainti sopi meille todella hyvin. Hotellin ympäristössä oli enimmäkseen hiljaista ja rauhallista. Päivällä musiikki soi välillä aika isolla, mutta illalla alue hiljeni ennen nukkumaan menoa. Ranta oli myös mukavan rauhallinen ja hiljainen. Väkeä ei ollut paljoa, joten aurinkoa sai ottaa kaikessa rauhassa. Kylpyhuoneremonttilla ja hieman aamiaiseen panostamalla Detelinan taso hotellina nousisi huomattavasti nykyisestä. Joka tapauksessa hotelli vastasi meidän odotuksia ja tarpeita oikein hyvin, joten siltä osin valintamme oli onnistunut. Katto löytyi pään päältä, eikä niitä torakoitakaan näkynyt.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply