Eka kerta Tallinnassa

Olen matkustellut kohtuullisen aktiivisesti viimeiset pari vuotta. Olen käynyt maapallon toisella puolella, mutta tiedättekö mitä? Kävin ensimmäistä kertaa Tallinnassa vasta pari viikkoa sitten. Jotenkin Tallinna on jäänyt kokonaan näkemättä, vaikka kaikissa muissa naapurimaissa olen jo käynyt. Minulla oli hieman erilainen kuva Tallinnasta ja yllätyin kaupungista positiivisesti.

Mitä teillä tulee ensimmäisenä mieleen Tallinnasta? Minulla tuli mieleen kaupunki, joka on täynnä juovuksissa olevia suomalaisia. Olen jotenkin mieltänyt Tallinnan hieman räkäläksi, mutta ennakkoluuloni osoittautuivat vääräksi. Joo, tottakai melkein joka toinen vastaantuleva ihminen oli suomalainen ja osa heistä oli saattanut ottaa pari tuoppia liikaa, mutta kaupungista löytyi paljon muutakin.

Tallinnaan lähdettiin rakkaan ystäväni Miian kanssa. Ensin lennettiin Rovaniemeltä Helsinkiin, josta jatkettiin vesiteitse matkaa Tallink Siljalla. Kaksi yötä vietetimme Hotel Metropolissa ja sunnuntaina palasimme samaa reittiä takaisin kotiin. Matkan tarkoitus oli hieman tutustua Tallinnaan, shoppailla, ottaa rennosti ja ottaa paljon valokuvia. Meillä pohjoisessa ei ollut vielä tuolloin tietoakaan kesästä (helatorstaina), joten lämpimät kelit tuntuivat entistäkin makoisammilta. Tosiaan kun palasimme sunnuntaina takaisin kotiin, niin Rovaniemellä tuli vaakatasossa räntää! No ei siitä sen enempää.

Tallinnan keskusta löytyy mukavasti ostareita, joihin pahimmat shoppailuhimot saa tukahdutettua. Löysin nopeasti lempivaateliikkeeni Viru keskuksesta ja sen läheisyydestä (Reserved ja New Yorker), joten shoppailutarve tuli hyvin nopeasti tyydytettyä. Tallinnan shoppailumestat on hyvin nopeasti kierretty, joten loput ajasta vietimme vanhassakaupungissa ja puistoissa kuvaamassa. Viikonlopun aikana söimme tietysti hyvin. Tallinnasta löytyi kivoja ravintoloita ja niiden hintatasokin oli hieman Suomen hintoja matalammalla.

Hankin uuden kameran viime talvena (Olympus Pen E-pl7), joten kuvaaminen on reissuilla ihan ykkösjuttu tällä hetkellä. Tallinnassa tykkäsin rosoisista kiviseinistä, jota vasten sai kivoja kuvia napattua. Lisäksi Vanhastakaupungista löytyi paljon kauniita yksityiskohtia, kuten vanhoja kaariportteja. Olen innostunut kuvaamaan pieniä yksityiskohtia, joista saa todella kauniita kuvia. Kuvaaminen vaatii minulta vielä paljon opettelua, mutta koko ajan olen kehittynyt eteenpäin. Kameran tarkennusta en selvästikään osaa käyttää vielä oikein.

 

Ps. Muista tykätä sivustani myös facebookissa . Blogin uudistumisen myötä myös facebook-sivut ovat uudistuneet. Sivuille on tulossa matkojen kuva-albumit sekä muutamia videoita. Käyhän kurkkaamassa ja tykkäämässä 🙂 .

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply