Bussimatka Varnasta Sofiaan

Bussilla matkustaminen on useimmiten melkoista takapuolen kidutusta, mutta voiko matka olla itsessään myös mielenkiintoinen kokemus? Ulkomailla linjurissa istuminen voi olla yllättävän kivaa puuhaa, koska bussista käsin maata näkee ihan eri vinkkelistä.  Kesälomalla matkustimme kaverin kanssa bussilla Bulgarian halki Varnasta Sofiaan. Matkaa oli 440 km ja aikaa meni lähes 6 tuntia. Toisena vaihtoehtona olisi ollut lentäminen, mutta bussilla matkustaminen oli huomattavasti edullisempaa (16 euroa/lippu).  Matkan aikana näimme Bulgarialaista maalaismaisemaa, komeita vuoristoja sekä hieman paikallista elämää eri puolilla maata. Voisin sanoa, että sain Bulgariasta kaikkein eniten irti tuon kuuden tunnin aikana.

Bussiliput ostimme etukäteen BusExpressin kautta . Lippuja olisi varmasti saanut ostettua myös paikan päältä, mutta halusimme pelata varman päälle ja päätimme ostaa liput ennakkoon. Varauksen teon jälkeen, liput ilmestyivät nopeasti sähköpostiin. Emme luonnollisestikaan tarkastaneet lippuja sen tarkemmin, vaan hautasimme ne nopeasti muiden varausten joukkoon. Liput olisi kuitenkin kannattanut lukea läpi, jotta olisimme välttyneet harmailta hiuksilta Varnan linja-autoasemalla. Sähköpostiin ilmestyneet liput, eivät olleetkaan vielä oikeat matkaliput, vaan oikeat liput piti käydä hakemassa bussiyhtiön (Biomet) toimistosta. Asemalla harva puhui englantia, joten siellä sitten ihmettelimme kuljettajien kanssa paperilappujamme. Vasta autoon noustessa meille selvisi tilanne ja lipuntarkastaja osasi ohjata meidät toimistoon. Siitä sitten kiireen vilkkaa juoksimme Biometin toimistoon hakemaan lippuja. Onneksi liput olivat valmiina odottamassa meitä, joten tässä operaatiossa ei kauaa mennyt. Ehdimme vielä hyvin kyytiin.

Olin positiivisesti yllättynyt Biometin busseista. Olin varautunut siihen, että auto olisi vähintäänkin vuodelta miekka ja kirves, mutta asemalta löytyikin punainen uudehko Scania. Toimiva ilmastointi takasi oikein mukavan matkan ja penkeissäkään ei ollut mitään valittamista. Bussissa oli myös televisio, mutta siitä ei ollut meille juurikaan iloa kielen vuoksi. Yksi asia kannattaa huomioida, jos satutte matkustamaan pidempää matkaa Biometin kyydissä. Busseissa ei ole nimittäin vessaa! Matkan aikana oli ainoastaan yksi pidempi pysähdys Veliko Tarnovossa, joka on noin puolessa välissä matkaa. Kannattaa myös varata mukaan levoja kolikoina, koska vessa on maksullinen.

 

 

Rakastuin Bulgarian maaseudussa lumoavan kauniisiin auringonkukkapeltoihin, joita oli matkan varrella todella paljon. Liikkuvasta autosta oli harmillisen vaikea yrittää saada lähikuvia auringonkukista, mutta ylimmässä kuvassa on kokonainen pelto keltaisena auringonkukista. Maanviljely on tärkeä elinkeino Bulgariassa, joka näkyi maisemissa. Alkumatka oli suurimmaksi osaksi alankoa ja mitä lähemmäksi Sofiaa mentiin, sitä enemmän vuoristoisemmaksi seutu muuttui. Reitin varrella oli myös useita pieniä kyliä, joissa olot näyttivät melko karuilta.

Kaiken kaikkiaan matka oli todella mielenkiintoinen ja kuusi tuntia bussissa ei ollut ollenkaan ajanhukkaa. Matka sujui mukavasti naama kiinni ikkunassa maisemia ihastellessa. Varna ja Sofia eivät tehneet minuun juuri vaikutusta, mutta Bulgarian luonnosta tykkäsin. Varnassa ja Sofiassa tulee tuskin enää koskaan käytyä, mutta Bulgarian halki voisin mennä toistekin autolla. En ole juurikaan autoillut ulkomailla, mutta tästä matkasta innostuneena vuokra-autoilua voisi ehdottomasti enemmänkin harkita matkoilla. Kuvasin matkan varrelta myös hieman videomateriaalia, joita voi käydä katsomassa blogin facebook-sivuilla.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply