Nagoya ja Kioto: Päivät 6 – 10

Päivä 6 – Saapuminen Nagoyaan

Matkan kuudentena päivänä siirryimme Tokiosta luotijunalla Nagoyaan. Edeltävänä päivänä leimasimme  Japan Rail Passit käyttöön. Tietysti meillä jäi huomaamatta pienellä präntätty teksti, eli hyppäsimme heti väärään junaan Nozomiin, johon passit eivät käy. Onneksi Japanilaiset ovat niin mukavia, ettei konnari ollut tästä moksiskaan. Totesi vain, että muistakaahan seuraavalla kertaa hypätä oikeaan junaan.

Ensimmäinen päivä Nagoyassa meni oikein rauhallisissa tunnelmissa. Asetuimme hotelliimme ja illalla kävimme syömässä Sakaen alueella. Pientä reissuväsymystä oli havaittavissa tässä vaiheessa matkaa, joten pieni hengähdystauko oli paikallaan.

Päivä 7 – Toyotan tehdasvierailu ja Osu Kannon

Tehdasvierailun jälkeen lähdimme illalla käymään Osu Kannonin alueella. Sieltä löytyi pari helmiliikettä, jossa myytiin vanhoja retropelejä. Minulla oli lapsena Gameboy Colour- pelikonsoli, joka mystisesti hävisi. Asia täytyi tietysti korjata ja kaupasta tarttui mukaan Gameboy Advance. Paluulento meni oikein mukavasti Super Marion ja Pokemon pelin parissa 🙂 .

Päivä 8 – Päivä Kiotossa

Seuraavana aamuna hyppäsimme taas junaan ja lähdimme käymään päivän reissun Kiotossa. Aluksi suuntasimme Kioton asemalta Teramachi street-ostoskadulle ja samalla kävimme Nishiki Market- herkkukadulla, joka sijaitsee hyvin lähellä Teramachi katua. Nishiki Marketille kannattaa mennä todella nälkäisenä. Katua ei turhaan kutsuta herkkukaduksi! Söimme itsemme turvoksiin ja jatkoimme matkaa Gioniin.

 


Muutama pyhättökin katsastettin Teramachin lähistöllä.

Kioton yksi päätavoitteesta oli löytää aito Geisha Gionista. Tämä ei ollutkaan ihan helppo tehtävä. Aloitimme Geisha jahdin kuuden aikaan illalla ja kuljimme Geisha korttelia edestakaisin. Meinasin jo luovuttaa, mutta mieheni totesi, että jos tänne asti kerta tultiin niitä katsomaan, niin kyllä me ainakin yksi etsitään. Jatkoimme edestakaista ravaamista tuloksetta. Päätimme molemmat luovuttaa ja lähdimme kävelemään kohti metroasemaa. Melkein samassa hetkessä yksi Geisha tuli ulos talosta ihan minun vierestä.  Näimme hetken kuluttua vielä toisen Geishan, joka nopeasti vilahti kadun poikki. Tämän jälkeen lähdimme hyvillä mielin takaisin Nagoyaan. Mission Completed!

Päivä 9 – Museopäivä

Viimeisen päivän ajoimme pyhittää Nagoyan museoille. Kävimme yhdessä Toyotan museossa (Toyota Commemorative Museum Industry and Technology). Meillä oli tarkoitus myös käydä Nagoyan tiedemuseossa, mutta tässähän kävi niin, että Toyotan museosta löysimme erään Suomalaisen kaverin ja lähdimme hänen kanssaan viettämään iltaa Sakaeen. Uskokaa tai älkää, tämä kaveri oli suunnitellut työharjoittelua minun työpaikalleni ja hänellä oli yhteisiä kavereita minun mieheni kanssa. Kyllä maailma on sitten pieni!

 

Päivä 10 – Paluu Tokioon

Sitten olikin taas aika palata Tokioon ja alkaa valmistautua palaamaan kotiin. Majoituimme Tokion aseman läheisyydessä, josta meillä oli helppo siirtyä Naritan kentälle maanantai aamuna. Koimme vielä yhden asian viimeisenä yönä Japanissa. Heräsimme siihen, että hengarit kolisivat naulakossa ja koko talo heilui. Mieheni ei edes tajunnut, mistä oli kyse vaan nukahti heti uudelleen. Minä puolestani tajusin heti kyse olevan maanjäristyksestä, mutta kerroin tästä miehelleni vasta aamulla. Hän olisi varmaan säikähtänyt ja juossut välittömästi ulos rakennuksesta.  Järistys ei ollut kovin iso ja ne ovat tavallisia Japanissa. Onneksi hotellimme ei viimeisenä yönä ollut kuin vain 13 kerroksessa. Muuten olisi varmaan molemmilla tullut äitiä ikävä.

Ihan huippu matka takana, vaikka Japani ei kuitenkaan kärki paikkaa ottanut minun matkakohde ranking-listalla. Japani pääsi kyllä TOP-3:seen, mutta kärkipaikkaa pitää tiukasti edelleen Singapore.

.

Tokio päivät 3 – 5

Tokiossa olimme 5 päivää. Kaikenlaista ehdimme touhuamaan kaupungissa aika nopealla aikataululla. Parista ekasta päivästä ehdinkin jo kertomaan aiemmassa julkaisussa, mutta jatketaan nyt siitä mihin jäätiin.

3 päivä Tokiossa

Edellisenä iltana kävimme kiertelemässä Izakaya baareja opastetulla kierroksella. Izakaya baarit ovat hyvin pieniä ravintoloita/pubeja, joissa paikalliset vietettävät aikaa iltaisin. Paikalliset herkut kuten Yakitori ja Sake kuuluivat tietysti ohjelmaan.

Aamulla lähdimme liikkelle ehkä pienen heikotuksen vallassa, mutta pienen väsymyksen ei annettu lannistaa. Ensimmäisenä suuntasimme Shibuyaan.

Muutama ihminen näky menevän tästä yli, kun valot vaihtuivat (Shibuya Crossing Street)

Ja tietysti Hachickon patsas oli nähtävä

Shibuyasta siirryimme Harajukuun

4 päivä Tokiossa

Seuraavana päivänä oli vuorossa Asakusa

5 päivä Tokiossa

Viimeinen päivä Tokiossa pyörittiin Odaibassa. Päivän agendana oli Toyota Megaweb, Divercity ostoskeskus ja Joypolis huvipuisto.

Tänään lähdimme aamulla pois Tokiosta ja nyt ollaan Nagoyassa seuraavat 4 päivää.

Tokio päivä 1 ja 2

Eilen oltiin aamulla 09.30 täällä Tokiossa. Yleensä en lentokoneessa nuku, mutta niin ihmeellistä kuin se onkin niin melkein 3 tuntia vedin unta palloon. Hieman väsynyt meininki oli meillä molemmilla eilen ja ehkä hieman vielä tänäänkin. Aikaeroon tottuminen vie aina oman aikansa. Eilen ei tehty juuri mitään muuta kuin etsittiin hotelli, nukuttiin muutama tunti ja käytiin pariin otteeseen syömässä. Tänään oli virtaa kintaissa hieman enemmän ja kävästiin tsekkaamassa Akihabara ja Ueno. Akihabarassa käytiin ihmetellemässä pelihalleja, anime krääsää ja elektroniikkaliikkeitä. Uenossa pyörähettiin Tokion kansallismuseossa.

Illalla lähdetään vielä Tokyo bar hobbing tourille. Izakaya baareja käydään siis porukalla kiertelemässä 🙂 . Huomenna lähdetään käymään shibuyassa ja luultavasti myös harajukussa.

Japanin matkasuunnitelma

Näin se vain menee, että Japanin matka kolkuttaa jo ovella. Alle 2 viikkoa on enään aikaa lähtöpäivään!

Mitäs minä olen sitten kaavaillut Japanin reissulle? Suunnitelmat alkaa olemaan aika hyvin kasassa 🙂 .

 

 

6 Yötä Tokiossa

Matkamme alkaa Tokiosta, jossa vietetään kaiken kaikkiaan 6 yötä. Majapaikka Tokiossa on Shinjukussa. Tarkoitus olisi nähdä ja kokea ainakin seuraavia juttuja.

 1. Shibuya ja Harajuku
 2. Tokyo Bar Hopping Tour in Shinjuku – Explore the hidden bars in food alleys
 3. VR Zone Shinjuku (Virtual reality pelihalli)
 4. Samurai Museo
 5. Akihabara
 6. Asakusa (Senso-ji temppeli alue)
 7. Ueno Park
 8. Tokyo National Museum
 9. Odaiba (Toyota Megaweb)
 10. Tokio Disneyland (harkinnassa, jos aika riittää)

4 yötä Nagoyassa

koko lomaa ei vietetä suinkaan Tokiossa, vaan matka jatkuu Nagoyaan. Päädyin Nagoyaan, koska sieltä löytyy sekä minulle, että aviomiehelleni mukavasti nähtävää. Minua kiinnostaa työni puolesta erittän paljon Toyotan teollisuus ja miehelleni löytyy Nagoyasta mielinmäärin Toyotan museoita.  Aluksi suunnittelin Kiotoa toiseksi asemapaikaksi, mutta Nagoya vei lopulta voiton. Japan Rail Passit on hankittu, joten junalla päästään käymään kätevästi myös Kiotossa.

 1. Toyotan tehdasvierailu
 2. Nagoyan linna
 3. Toyota Commemorative museum of industry and technology
 4. Toyota Automobile Museum
 5. Nagoya City Science Museum
 6. Päivä Kiotossa (ainakin Geishakortteli on nähtävä)

Tältä näyttää hyvin karkealla tasolla meidän matkasuunnitelma. Tuleeko teillä vielä mieleen jotain, mikä pitäisi ehdottomasti lisätä matkasuunnitelmaan?