Maailman ympäri Pohdinnat

Kuukausi matkalla maailman ympäri – mitä kuuluu?

16.2.2018

Tänään, 16.2., tulee kuluneeksi kuukausi siitä, kun maailmanympärireissuni virallisesti alkoi. Toki matkalle lähtö tapahtui jo 14.1., mutta lasken reissuni alkupäiväksi 16.1. kun pääsin ensimmäisen kohteeni, Australian, kamaralle.

Tämä ensimmäinen kuukausi on hurahtanut ohi järjettömän nopeasti. Paljon on tullut nähtyä, jopa niin paljon että pää on välillä ihan pyörällä siitä missä onkaan. Vaikka takana on vasta reissun toinen maa.

Paras esimerkki tästä lienee, kun pelattiin eilen autossa jotain tietovisailua. Kysymys kuului mistä maasta joku tyyppi oli kotoisin, eikä meillä vastaajilla ollut mitään hajua. Saatiin sitten vihje, että täältä missä me nyt ollaan. Siinä vaiheessa löi hetken ihan tyhjää ja piti oikein kelata, minkä maan kamaralla nyt seikkaillaankaan.

Ennen lähtöä mietin paljon sitä, miten näin pitkä reissu tulee sujumaan. Tätä ennen pisin tekemäni reissu on ollut alle kolme viikkoa, nyt tarkoituksena on matkata 4,5 kuukautta. No, toistaiseksi kaikki siis hyvin. Koti-ikävää ei ole ollut sekuntiakaan.

Ainoa mitä olen edes vähän ikävöinyt on vaatekaappi, tai joku vastaava, minne tavarat voisi järjestää. Rinkasta, ja tällä hetkellä auton säilytyslokerosta eläminen ovat ajoittain aikamoista kaaosta. Vaikka yrittää pitää ne käyttötavarat samassa paikassa, ei se ikinä onnistu. Ja aina ajoittain tarvitsee myös jotain sieltä rinkkahelvetin syövereistä, ja sitten taas saa kaivaa.

Myös meidän Uuden-Seelannin road trip on alkanut hyvin. Saatiin auto 8.2., eli reilu viikko sitten. Aluksi tuntui että autosta elämisen, siellä nukkumisen, matkaolosuhteissa kokkaamisen ynnä muun kanssa oli kovasti säätöä, mutta nyt nuo kaikki ovat alkaneet pyöriä omalla rytmillään.

Vaikka meillä onkin auto alla, ollaan pääsetty, että 3,5 viikon road trippailun lomaan mahtuu pari yötä ihan oikeissa sängyissä. VIime yö oli niistä ensimmäinen, kun yövyttiin kivassa mökissä, jossa oli kylpyhuone, pieni keittiö ja jokaiselle oma sänky. Autossa on vaan yksi sänky ja siinä nukutaan kaikki kolme niin sulassa sovussa kuin voidaan.

Uuden-Seelannin seikkailut jatkuvat vielä 3.3. asti, sitten suuntaan Chileen. Vaikka Australia olikin ihan kiva, on Uusi-Seelanti taas ollut vielä upeampi kuin osasin odottaa. Luonto on täällä ihan uskomattoman kaunista. Jo pienellä patikkaretkellä ehtii nähdä uskomattoman upeita maisemia.

Road trip -elämä on sen verran täysipäiväistä, ja välillä ollaan niin katveessa, ettei netti tai puhelin toimi, niin en lupaa säännöllisiä päivityksiä ennen maaliskuuta. Toki yritän välillä ehtiä tänne kertomaan kuulumisia. Mutta keskityn sillä aikaa siihen tärkeimpään, eli matkasta nauttimiseen. Facebookia ja Instagramia yritän silti päivitellä vähän useammin!

Kaikki maailmanympärimatkaani koskevat postaukset pääset lukemaan tästä.

Matkavinkit Oseania

Turistina Uuteen-Seelantiin – vinkkejä viisumiin ja maahantuloon

Suomalaisena olen tottunut siihen, että moneen maahan voi mennä tuosta vaan. Ostaa lennot, hyppää koneeseen ja antaa mennä. Uusi-Seelanti taas on niiden maiden joukossa, joihin matkustamisen eteen tein hieman ennakkoselvittelyä siitä, miten maahantulo toimii. Ennen matkaa Samoin kuin Australiaan mennessä, Uuteen-Seelantiin on tarjolla erilaisia…

10.2.2018
Maailman ympäri Oseania

Jo viikossa Uusi-Seelanti on vienyt sydämeni

Moikka! Tällä puolella ruutua on pitänyt kiirettä. Uudessa-Seelannissa on tullut oltua jo viikon verran, enkä vielä ole blogin puolelle ehtinyt kirjoittaa kuulumisia. Jos haluat seurailla kuulumisia hieman tuoreemmaaltaan, kannattaa laittaa seurantaan blogin FB-sivu ja Instagram-tili, joihin yritän hieman useammin päivittää matkan tapahtumia. Mutta otsikkoon palaten,…

5.2.2018
Blogihaaste Maailman ympäri Oseania

Maailman ympäri – mitä fiiliksiä jäi Australiasta?

Maailmanympärimatkani on edennyt jo toiseen maahansa. Tiistaina karistin jaloistani Australian tomut ja lensin Uuteen-Seelantiin. Australiassa ehdin viettää kaksi viikkoa, 1,5 viikkoa Sydneyssä ja viisi päivää Melbournessa. Ajattelin, että voisin summata hieman sitä, minkälaisia fiiliksiä Australia jätti. Mulla oli aluksi suunnitelmissa tehdä hyvin erilainen pariviikkoinen…

1.2.2018
Kaupunkilomat Maailman ympäri Oseania

Melbourne – katutaiteen ystävän unelmakaupunki

Melbourne on katutaiteen ystävän paratiisi, kaupunki on tulvillaan upeita taideteoksia. Yksi syy siihen, miksi valitsin Melbournen yhdeksi Australian kohteistani, oli nimenomaan katutaide. Rakastan kaupunkeja, joiden katukuvassa on väriä ja persoonaa, ei pelkkää beigeä betonia. Katutaide on aivan eri asia kuin spreijatut sotkutöhryt pitkin talojen…

30.1.2018