Etelä-Amerikka Luontokohteet Maailman ympäri

Uskomaton Torres del Paine antoi vaeltajalle parastaan

23.3.2018

Moi!

Mulla olisi teille taas vaikka kuinka paljon kerrottavaa, mutta saatte nyt tällaiset pikaterveiset. Eilen päätin neljän päivän W trek -vaelluksen Torres del Painen huimissa maisemissa, enkä voisi olla onnellisempi. Väsynyt, mutta silti niin onnellinen.

Odotin vaellukselle lähtöä kansallispuiston läheisessä Puerto Natalesin kapungissa kauhun- ja innonsekaisin olotiloin. Innoissani olin maailmanluokan maisemien vuoksi, kauhuissani paikan kuuluisan sään takia: Torres del Paine tarjoaa kävijöilleen parhaassa tapauksessa kaikki neljä vuodenaikaa yhden päivän aikana. Paikka on tunnettu niin valtoimenaan puhaltavasta tuulestaan kuin alusvaatteisiin asti pureutuvasta sateesta.

Olin jo Punta Arenasissa ollessani tavannut hostellissa yhden tytön, joka valitteli puiston tuulioloja. Tuuli oli ollut niin piiskaava, että hän oli saanut siitä verenpurkauman silmäänsä. Puerto Natalesissa, paria päivää ennen omaa lähtöäni taas tapasin tytön, joka oli juuri tullut samalta nelipäiväiseltä vaellukselta ja kertoi nähneensä auringon ainoastaan yhtenä päivänä. Muuten oli ollut tarjolla enemmän tai vähemmän sadetta.

Olin itsekin henkisesti valmistautunut pahimpaan. Siihen, että saisin niskaani neljä päivää vettä, siihen että vaatteet eivät ehtisi telttaillessa kuivua, siihen että koko ajan olisi kylmää ja kamalaa eikä maisemistakaan tulisi sen enempää nautittua.

En tiedä mitä hyvää olen elämässäni tehnyt, mutta säät olivat oikeastaan niin mahtavat koko neljän päivän aikana kuin tuolla suunnalla vain olla ja voi. Sadetta tuli ainoastaan ensimmäisenä vaelluspäivänä, silloinkin vain noin viimeisen tunnin ajan. Viimeinen päivä oli puolipilvinen, toinen päivä aurinkoinen ja poutapilvinen ja kolmas päivä aivan uskomattoman kaunis. Taivaalla ei ollut yhtään ainoaa pilveä!

Jopa meidän oppaat, jotka ovat varmasti nähneet Torres del Painessa kaiken mahdollisen, olivat kuin puulla päähän lyötyjä! Varmasti kovinkaan moni ei ole päässyt nauttimaan paikasta noin hengästyttävän kauniina.

Kroppa on edelleen hieman juntturassa kaikesta vaeltamisesta. Maasto ei ollut kaikista helpoin ja jyrkkiäkin nousuja riitti reiluun 60 kilometrin matkaan. Mutta hetkeäkään ei kaduta että lähdin. Vaellus oli ehdottomasti yksi reissuni kohokohtia, Torres del Painen vuoret aivan omaa luokkaansa ja olen vieläkin päästäni pyörällä kaikesta kokemastani.

Tulen kirjoittamaan paikasta vielä informatiivisempia postauksia, nyt vain halusin päästä jakamaan intoni teidän kanssa!

Kaikki maailmanympärimatkaani koskevat postaukset pääset lukemaan tästä.


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

Etelä-Amerikka Maailman ympäri

Beaglen kanaali – maailman kauneimmissa maisemissa

Olen todella onnekas, sillä olen päässyt matkustamaan useissa maissa, nähnyt upeita paikkoja ja ihmetellyt miten upeita maisemia maailmasta voikaan löytyä. Luulin jo, että olen löytänyt omat maisemalliset suosikkini: Machu Picchun, Uuden-Seelannin upeat maisemat Milford Soundissa, Sveitsin raikkaat Alpit ja Islannin kaikki kummallisuudet. Mutta kun…

21.3.2018
Maailman ympäri Pohdinnat

Kaksi kuukautta matkalla – kylläpä aika rientää!

Musta tuntuu, että sopivampi otsikko tälle postaukselle olisi kaksi viikkoa matkalla. Aika on nimittäin mennyt niin nopeasti, että tuntuu kuin Suomesta lähtemisestä olisi vasta pari viikkoa. Mutta siitä on nyt jo kaksi kuukautta, kun saavuin ensimmäiseen kohteeseeni Sydneyyn. Itse asiassa olen jo ehtinyt pari…

16.3.2018
Maailman ympäri Oseania

Hobittila – kun elokuvista tuttu paikka ihastutti oikeasti

Kukapa ei joskus olisi toivonut olevansa elokuvassa, jossain upeassa maailmassa tai paikassa, jollaisista harmaan arjen seassa voi ainoastaan haaveilla. Onneksi Uudessa-Seelannissa sekin on mahdollista! Hobittilaan, Tarun sormusten herrasta ja Hobitin elokuvaversioista tuttuun, ihastuttavaan kylään pääsee oikeasti käymään! Hobittila on täynnä kumpuilevia niittyjä, herttaista kylätunnelmaa,…

14.3.2018
Etelä-Amerikka Maailman ympäri Oseania

Heippa ihana Uusi-Seelanti, hola Chile!

Blogi on vaipunut pitkään hiljaisuuteen, mutta sille oli syynsä: Uusi-Seelanti. Sen lisäksi, että maa oli niin mukaansatempaava, ettei koneelle ehtinyt monestikaan istahtaa, olimme monesti niin katveessa, ettei nettiin olisi edes ehtiessään päässyt. Nyt Uuden-Seelannin seikkailut ovat kuitenkin enää muistoja vaan, muistoja mielessä, muistikorteilla ja…

5.3.2018