Suunnitelmat

Matkahaaveet, ne maailman ihanimmat haaveet

20.9.2016

Mun mielestä on ihanaa haaveilla. Se on omassa elämässäni tietynlainen henkireikä. Kun tajuaa, että on asioita, joita voi ihan oikeasti joskus tehdä ja saavuttaa, ja on paikkoja joissa voi vierailla, vaikka ne tuntuvatkin niin kaukaisilta. Hyvä haave on asia, joka pitää jopa mielialaa korkealla niinä hetkinä, kun maailma muuten murjoisi.

Matkahaaveet on ehkä yksiä parhaimmista haaveista. Niihin konkretisoituu niin paljon asioita, joita rakastan. Kun Maailman äärellä -blogin Heidi kirjoitti tovi sitten postauksen omista haaveistaan, niin luin sen melkein ahmien. Mä osasin niin samastua siihen ihanaan tunteeseen, jota haaveilu tuottaa. On ihanaa kuulla ja lukea, millaisista kohteista toiset ihmiset haaveilevat ja inspiroituvat.

P8081883

Mulla on matkahaaveita vaikka kuinka paljon. Koskaan en ole niitä varsinaisesti listannut. Ne ovat turvassa oman mieleni sopukoissa. Mutta postauksesta inspiroituneena ajattelin, että kyllä mäkin voisin kerrankin haaveilla ääneen täällä blogin puolella.

Haaveet, myös matkahaaveet, vähän tulevat ja menevät. Reilu vuosi sitten haaveilin paljon Aasiasta. Sitten kävinkin tänä vuonna Perussa, ja haavelistalle tuli paljon uusia kohteita sieltä suunnalta. Toki mulla on myös ne vakaammin haavelistalle kiinnittyneet haaveet, jotka pysyvät listalla varmasti siihen asti, kunnes ne aikanaan toteutuvat.

IMG_0893

Mä olen ollut tänä vuonna ihan älyttömän onnekas omien haaveideni toteutuksessa. Olen saanut mentaalisesti viivata listoiltani yli kolme mulle aika isoa juttua. NHL-peli Montrealissa oli alkuvuoden huikea toteutunut haave. Ehkä yhden suurimmista haaveistani, tai ainakin matkakohteista sain ruksia listaltani toukokuussa, kun pääsin käymään Machu Picchulla, vieläpä syntymäpäivänäni. Viimeisin yliviivaus on viime kuulta, kun vietin Irlannin reissulla yön ihan oikeassa linnassa.

IMG_8989

Mitä sitten on jäljellä? Jos ja kun multa kysyttäisiin tämänhetkisiä haaveita, niin lista näyttää seuraavalta:

Etelämanner

Jos mulle tarjoutuisi mahdollisuus matkustaa ihan minne tahansa, kohde olisi Etelämanner. Vaikka vihaan kylmyyttä yli kaiken. Mutta se on niin kaukainen, mystinen, eksoottinen ja huikean kauniin näköinen paikka, että olisin heti pakkaamassa kaikki talvivaatteeni ja välikerrastot, ja lähtisin matkaan!

Uusi-Seelanti

Tarvinneeko luontofanin ja esteetikon selitellä sen enempää? Jos Uusi-Seelanti olisi lähempänä, olisin varmasti jo vieraillut siellä kerran tai pari. Mutta agendana tällä hetkellä olisi se, että maa oikeasti kutsuisi reilun vuoden päästä.

Maailmanympärimatka pelkästään maailman saaria kiertäen

Kyllä, haaveeni ovat varsin vaatimattomia… Olen viime aikoina huomannut, kuinka paljon rakastankaan erilaisia saaria. Pieniä ja isoja. Niiden luonto on yleensä aivan omanlaistaan, ja on niissä myös usein oma tunnelmansa. Haluaisinkin joskus tehdä maailmanympärimatkan, jonka pit stoppeina toimisivat pelkästään saaret.

Vaellusreissut Grönlantiin, Färsaarille ja Lofooteille

Eräjormalasta päivää, luonto se vaan vetää mua puoleensa! Entistä enemmän luontokohteet ja niiden myötä vaellusmahdollisuudet kiinnostavat, ja näkisinkin tämän kolmikon täydellisenä jalkapatikkatriona.

Nepaliin vuoria ihastelemaan

Vuorifanille tämä lieneen ykköskohde, siellä kun majailevat The Vuoret. Nepaliinkin haluaisin mennä ihan ajan kanssa, joten siksi lentolippuja en ole vielä varaillut.

Pääsiäissaari

Muistan kuulleeni Pääsiäissaaresta ensi kerran joskus lapsena, ja siitä lähtien saari patsaineen on kiehtonut. Siinä yhdistyvät saarikohde, historia ja arvoitukset, jotka kaikki ovat lähellä sydäntä.

Road trip läpi USA:n ja Kanadan kansallispuistojen ja muiden luontokohteiden

Alan tässä varmasti kohta jo toistaa itseäni sillä, että luontokohteet vaan vetävät mua puoleensa. Ja haluan nähdä niitä tavalla tai toisella. Sitä paitsi road tripit on aina mahtavia.

Romania

Draculan linna, vuoria, huikeaa luontoa, somia pikkukyliä. Sekä siellä asuva reissututtu, jota olisi kiva vihdoin päästä moikkaamaan.

Roswell

Salaliittoteorioiden ystävä tässä moi! Vaikka Roswell saattaakin pahimmillaan olla vain suuri huijaus, niin paikan ympärillä on niin paljon juonenkäänteitä ja mystiikkaa, että kyllähän vanhan X-files-suurkuluttajan pitää sinne päästä.

Falklandinsaaret

Syrjäiset saaret vaan vetää mua puoleensa. On se kiva, että mun listalle päätyi niin paljon näitä lähikohteita ;)

Jos tekisin vastaavan haavelistan seuraavan kerran puolen vuoden päästä, voisi kohdelista olla jo hyvinkin erilainen. Osa näistä kaikista mun realistisista ja helposti saavutettavista (köh köh) kohteista saattaisi olla käytynä, tai sitten uudet innostukset ja kiinnostavat paikat olisivat jyränneet osan alleen. Ehkä näitä pitäisi alkaa seurailla edes kerran vuodessa ja katsoa, miten lista elää.

Mikä on sun suurin matkahaave? Tai löytyykö sun haavelistalta samoja kohteita?

Postauksen kuvituksena niitä toteutuneita matkahaaveita.


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani 

FACEBOOKISSA | INSTAGRAMISSA | BLOGIPOLUSSA | TWITTERISSÄ

Matkalla

Junalla Cuscosta Machu Picchulle

Perusta on vielä monta juttua kerrottavana. Lähinnä siksi, että aina kun suunnittelen jotain postausta siihen reissuun liittyen ja heitän kasan kuvia Lightroomiin, niin meinaan alkaa itkeä kaipuusta maahan… Yritä siinä sitten raapia postaus kasaan. No, toivon että aamuinen ruskanihastelulenkki on puristanut kropasta ulos ylimääräiset…

18.9.2016
Matkalla

Testissä Tallinnan näköalapaikat

Mä rakastan näköalapaikkoja! Kyllähän kaupungin koon tavallaan hahmottaa sen katuja tallaamallakin. Ainakin loppuillasta, kun jalat huutavat sekä hoosiannaa että rehellisesti apua. Mutta aivan uutta perspektiiviä sen kokoon, muotoon, taloryppäisiin ja oikeastaan kaikkeen saa, kun pääsee katsomaan sitä muusta kuin katutasolta. Jo Tallinnan reissua suunnitellessani…

15.9.2016
Yleinen

Matkamuistoja kodin seinälle

Musta tuntuu, että välillä kotini on mulle varsinainen turhake. Vietän sielä joskus niin vähän aikaa, että ehdin vain lähinnä sotkea neliöitäni kahden reissun välissä. Ehkä yleisin ”sisustuselementtini” on lattialle puolet sisällöstään oksentanut reissureppu. Tietenkin toisinaan vietän kodissani myös pidempiä aikoja putkeen. Enhän ole ainakaan vielä…

12.9.2016
Matkalla

Giant’s Causeway – henkeäsalpaavan kaunis luonnonihme

Mulle tilattiin pienenä jotain lasten tietokirjasarjaa, taisi olla nimeltään Löytöretki. Siinä oli kirjoja ties mistä aiheista, mutta yksi kirja ja varsinkin yksi kuva jäi mulle jo lapsena mieleen. Kirjasarjan osa taisi käsitellä maantietoa, ja siinä oli kuva Giant’s Causewaysta. En mä lapsena ymmärtänyt matkustamisen…

8.9.2016