Eurooppa Kaupunkilomat

Kuinka ihminen voikaan ilahtua Tukholmasta!

23.5.2017

Vaikka lomailin ja reissasin juuri 12 päivää putkeen, jaoin silti matkani mielessäni kahteen eri osaan: Italiaan ja Ruotsiin. Italiassa suhailin gelateriasta toiseen kahdeksan päivän ajan, lopuksi lensin Venetsiasta Tukholmaan ja vietin siellä neljä ihanan rentoa päivää.

Tätä blogia enemmän lukeneet eivät varmastikaan ylläty siitä, että Tukholma kutsui taas – onhan kyseessä yksi ehdottomista suosikkikaupungeistani. Silti olin reissua suunnitellessani hieman skeptinen. Voisiko Tukholma viihdyttää kaupungissa lähemmäs parikymmentä kertaa käynyttä enää millään tavoin? Varmuuden vuoksi teinkin itselleni etukäteen ylimalkaisia päiväretkisuunnitelmia: Uppsala olisi lyhyen junamatkan päässä ja Tukholman saaristosta riittäisi varmasti ammennettavaa.

Mutta arvaatteko kuinka kävi? Neljä päivää soljui Tukholman auringossa niin nopsaan, ettei olisi haitannut jäädä vielä pariksi päiväksi lisää. Niin paljon nautin olostani. En tarvinnut varasuunnitelmiani, vaan Tukholmassa riitti kiinnostavaa nähtävää, niin uutta kuin vanhaakin, viihdyttämään mua.

Yksi asiaan vaikuttanut seikka oli varmasti ihanan kesäisen lämpimät päivät. Vaikka en olekaan tehty sokerista, niin kyllä ulkona viihtyy paljon paremmin, jos tuuli ei piiskaa naamaa kilpaa rakeiden kanssa. Ulkona mä viihdyinkin paljon, käänsin kasvot aurinkoon ja annoin aurinkoenergian ladata mua.

Kyllä mä silti tein paljon muutakin, kuin makasin lämpövaraajana puistonpenkillä. Puhelimen appsin mukaan kävelin salakavalasti reilu parikymmentä kilometriä päivässä, joka päivä. Jalat veivät ja mä seurasin, ihan huomaamatta.

Sain vihdoin tutustuttua Skeppsholmenin ihastuttavaan saareen. Siihen pikkuruiseen, joka sijaitsee näppärästi Gamla Stanin ja Djurgårdenin välissä. Näkymät saarelta moneen suuntaan ovat mahtavat. Lisäksi Skeppsholmenin kaverina möllöttää vielä pienempi saari Kastellholmen, joka kaikessa sympaattisuudessaan sulatti mun sydämen.

Lisäksi seikkailin pitkin poikin Djurgårdenia, jossa nähtävää olisi riittänyt vaikka monen päivän tarpeisiin. Tutkiskelin Södermalmia ja tallasin taas kerran Gamla Stanin kujia. Ja tiesin jo sunnuntai-iltapäivänä Ruotsin voittavan jääkiekon maailmanmestaruuden – sen verran suurin kultahilein Gamla Stanin katuja oli koristeltu.

Lisäksi törmäsin sattumalta eräällä pienellä aukiolla hevospatsaisiin, jotka ovat kopiot Venetsian kuuluisan Basilica di San Marcon hevosista. Samoista hevosista, joita olin juuri käynyt Venetsiassa ihmettelemässä! Tämän tosin sain tietää vasta googlettelun jälkeen, ja aukiolle olikin pakko päästä käymään vielä toisen kerran.

Vaikka Tukholman-reissuni saikin karvaan alun, josta kirjoittelin jo viime postauksessa, oli se lopulta aivan loistava päätös reissulleni. Se oli tarpeeksi tuttu kohde, jotta en suorittanut kaupunkia, mutta tarjosi edelleen paljon uutta nähtävää. Ja myös uusia tuulia tuttuihin kulmiin. Haikein mielin jätin Tukholman taas kerran taakseni, mutta lohduttauduin sillä, että sinne pääsee aina takaisin!

Onko muita Tukholma-faneja, joita kaupunki jaksaa viihdyttää kerrasta toiseen?


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani 

FACEBOOKISSA | INSTAGRAMISSA | BLOGIPOLUSSA | TWITTERISSÄ

Yleinen

Hyvää syntymäpäivää mulle – kaikesta huolimatta

Moi! Ja terveisiä Tukholmasta. Harvoin postailen reissun päältä, mutta nyt on hieman pakko jakaa tuntoja. Mulla on takana aivan huikea reissu Italiassa, Vatikaanissa ja San Marinossa. Kävin kahdeksan päivän aikana niin Roomassa, Firenzessä, yllätysvierailulla Pratossa moikkaamassa London and beyond -blogin Lenaa (kiitos vielä kutsusta!),…

18.5.2017
Eurooppa Kaupunkilomat

Ihanasti hukassa Riian vanhankaupungin kujilla

Kun etsiskelin mahdollisimman edullisia lentoja pääsiäiseksi, melkein kaikki haarukoimani vaihtoehdot tarjosivat pitkähköä tai vielä pidempää välilaskua Riiassa. Päädyin lopulta klikkailemaan ostoskoriin lennot Berliiniin, joiden paluulentoon valitsin vuorokauden pituisen aamusta aamuun -välilaskun Riiassa. Riikaan olin tutustunut aiemminkin, mutta hyvin hyisenä helmikuuna, joten kaupanpäällisenä tarjottu revanssi…

16.5.2017
Eurooppa Kaupunkilomat Matkavinkit

Pääsiäiskohteena Berliini – hyvät ja huonot puolet

Pääsiäinen on monelle oiva aika lähteä reissuun, onhan siinä useampi päivä vapaata. Itsekin olen monena vuonna hyödyntänyt pääsiäisen suomaa mahdollisuutta lähteä tsekkaamaan maailman menoa. Tänä vuonna vietin pääsiäisen Berliinissä. Reissu oli oikein onnistunut, joten ajattelin jakaa myös teille kokemuksia siitä, millainen kohde Berliini on pääsiäisenä.…

12.5.2017
Luontokohteet Suomessa

Kivinokka – upea ulkoilualue Helsingissä

Mulla on tavoitteena tutustua tänä vuonna paremmin Suomeen. Kotimaani on mulle valitettavan isolta osin suuri tuntematon, ja tutummissakin kaupungeissa riittää paljon paikkoja, joissa en ole käynyt. Tein viikonloppuna pikaisen reissun Helsinkiin, ja pääsinkin toteuttamaan tavoitetta kotimaahan tutustumisesta. Tapasin muiden menojeni ohessa kaveriani Tainaa, joka…

9.5.2017