Istockphoto
Rio de Janeiro, Brasilia

Vau, mitä paikkoja! Tässä ovat Rio de Janeiron tärkeimmät nähtävyydet

Rio de Janeiro on suosittu matkailukaupunki, joka tarjoaa lomailijalle rutkasti kiinnostavaa nähtävää. Koe lomasi aikana ainakin nämä paikat!

1. Copacabanan uimaranta

Brasiliassa sijaitsevan Rio de Janeiron kuuluisin ranta ja koko maailman tunnetuimpien uimarantojen joukkoon kuuluva Copacabana on noin neljän kilometrin mittainen keltahiekkainen uimaranta, jossa riittää elämää aamuvarhaisesta yömyöhään. Ranta on todella suosittu niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa, mistä syystä sinne on myös erittäin helppo päästä esimerkiksi metrolla tai bussilla.

Rannalla kannattaa vierailla vaikka uimahetki ei olisikaan suunnitelmissa, sillä se on nähtävyys jo itsessään. Lisäksi Copacabanan rannan varrella on monia erilaisia urheilumahdollisuuksia, ja rannalla voikin pelata esimerkiksi rantalentopalloa tai jalkapalloa, minkä lisäksi Copacabanalla on useita ulkokuntosaleja. Myös rannan vieressä kulkeva rantapromenadi on suosittu niin pyöräilijöiden kuin kävelijöidenkin keskuudessa.

2. Kristus-patsas

Rio de Janeiron tunnetuin nähtävyys on ehdottomasti kaupungin yläpuolella sijaitseva Kristus-patsas, josta avautuu erinomainen näkymä kaupungin yläpuolelle. Maailman suurin ja tunnetuin art deco -patsas valmistui vuonna 1931, ja on siitä lähtien ollut kaupungin tunnetuin matkailuvaltti.

Rio de Janeiro, Brasilia
Istockphoto
Kristus-patsas on kaupungin suosituimpia näköalapaikkoja.

Maailman seitsemän ihmeen joukkoon kuuluva patsas sijaitsee Tijucan kansallispuistossa, 710 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Suositulle matkailunähtävyydelle pääsee esimerkiksi junalla tai autolla.

3. Sokeritoppa

Näyttävän Guanabaranlahden edustalla sijaitseva kuuluisa sokeritoppavuori on Rio de Janeiron tunnetuimpia maisemapaikkoja. Merenpinnan yläpuolella 396 metrin korkeudessa sijaitsevalta huipulta avautuu kaunis näkymä Rio de Janeiroon, ja näköalapaikalta voi nähdä esimerkiksi vilauksen Copacabanan kuuluisaa uimarantaa.

Rio de Janeiro, Brasilia
Flickr / dany13
Sokeritoppavuorelle pääsee näppärästi köysiradan avulla, mutta edestakainen matka maksaa lähemmäs sata euroa.

Vuorelle matkustetaan tavallisesti köysiradalla Urcan kukkulalta, minne on raitiovaunuyhteys kaupungin keskustasta. Vuonna 1912 avattu köysirata oli avautuessaan Brasilian ensimmäinen ja maailman kolmas köysirata. Sokeritoppavuori on suosittu vierailukohde, ja noin sadan vuoden aikana köysiradalla on matkustanut noin 40 miljoonaa ihmistä.

4. Ipaneman uimaranta

Rannoistaan tunnetun Rio de Janeiron toiseksi kuuluisin ranta, Ipaneman uimaranta, on paikallisten suosima ranta, jossa on myös erinomaiset vesiurheilumahdollisuudet. Rannan paikoitellen hyvin kovillakin aalloilla voi esimerkiksi surffata, mutta laudan päälle kannattaa nousta vain jos surffauskokemusta löytyy entuudestaan.

Rio de Janeiro, Brasilia
Flickr / Karl Stanton
Näyttävät uimarannat tuovat vaihtelua miljoonakaupungin betoniviidakkoon.

Ipaneman rannalla on myös erinomainen palvelutarjonta, sillä rannan tuntumassa on monia kahviloita, baareja ja ravintoloita. Ipanema onkin paikallisten suosiossa, mutta matkailijat täyttävät rannat kesäisin.

5. Kasvitieteellinen puutarha

Rio de Janeiron kasvitieteellinen puutarha on rauhallinen keidas, joka tarjoaa kaivattua vaihtelua suurkaupungin hektiseen tunnelmaan. Vuonna 1808 perustettu kasvitieteellinen puutarha käsittää yhteensä 137 hehtaaria erilaisia eksoottisia kasveja, ja on tunnettu muun muassa suuresta harvinaisten orkideoiden kokoelmastaan.

Rio de Janeiro, Brasilia
Flickr / Leimenide
Kasvitieteellinen puutarha tarjoaa rauhallisen kontrastin suurkaupungin tunnelmaan.

Kasvitieteelliseen puutarhaan kuuluu myös japanilainen puutarha, minkä lisäksi alueella voi bongata useita eri lintulajeja. Maksullinen puutarha on avoinna päivittäin.

6. Tijucan kansallispuisto

Aivan Rio de Janeiron kaupungin tuntumassa sijaitseva Tijucan kansallispuisto tarjoaa alueen parhaat vaellusmaisemat, ja onkin loistava päiväretkikohde. Vaellus kansallispuiston korkeimmalle huipulle, 1 021 metrissä sijaitsevalle Pico da Tijucalle on suosittu tapa ottaa kaikki irti miljoonakaupungin monipuolisista nähtävyyksistä.

Rio de Janeiro, Brasilia
Flickr / Joel Kraut
Tijucan kansallispuisto on todellinen vehreä keidas aivan Rio de Janeiron vieressä.

Huippuvaellus kestää tavallisti noin kaksi tuntia, ja matkaa edestakaiselle reitille tulee noin kolme kilometriä. Reitti on paikoin haastava, mutta sopii myös tavalliselle kuntoliikkujalle, kunhan nousuun varaa riittävästi aikaa. Pico da Tijuca -vaellusta varten on syytä varautua hyvillä kengillä, hyönteismyrkyllä sekä runsaalla määrällä vettä.

>> Lue lisää vinkkejä Rio de Janeiroon Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto, Flickr / dany13, Karl Stanton, Leimenide ja Joel Kraut

Päivitetty: 13.9.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia