Emirates Air Line

Joko kuulit tästä edullisesta maisemapaikasta Lontoossa? Köysirata vie kaupunginosasta toiseen

Jos haluat nähdä Lontoon aivan uudella tavalla, astu Emirates Air Line -köysiradan kyytiin.

Näe Lontoo lintuperspektiivistä

Ison-Britannian pääkaupunki Lontoo tarjoaa matkailijalle rutkasti uusia kokemuksia. Perinteisten nähtävyyksien sekä esimerkiksi ilmaisen näköalapaikan lisäksi Lontoossa on paljon muuta nähtävää. Kiinnostavia elämyksiä ei kannata jättää pelkästään matkailijoiden suosimille alueille, sillä vierailu keskustan ulkopuolelle kannattaa.

Kaikki tietävät Lontoon ikoniset kaksikerroksiset bussit sekä hyvin kattavan metroverkoston, mutta tiesitkö, että kaupungissa on myös köysirata?

Emirates Air Line
Köysirata on suosittu tapa nähdä Lontoo aivan uudesta kulmasta.

Vuoden 2012 olympialaisia varten rakennettu Emirates Air Line liikennöi kaupunkia halkovan Thames-joen ylitse ja vie matkustajat Greenwichin 02-areenalta Itä-Lontoon Royal Docsille. BBC:n mukaan köysirata pystyy kuljettamaan jopa 2 500 henkilöä tunnissa.

Hauska hissiseikkailu sopii myös budjettimatkailijan kukkarolle: Emirates Air Line on osa Lontoon julkista liikennettä ja yhdensuuntainen kyyti maksaa noin viisi euroa. Matka taittuu noin kymmenessä minuutissa, mutta ilta-aikaan on syytä varautua pidempään, noin 20 minuutin mittaiseen matkaan.

Emirates Air Line
Köysiradan kyydistä voi nähdä paitsi Thames-joen myös esimerkiksi O2-areenan ja olympiapuiston.

Reitin molemmille pysäkeille pääsee näppärästi Lontoon muun julkisen liikenteen verkoston avulla. Köysirata on suosittu kohde erityisesti kesäisin, jolloin se on avoinna aamusta lähes puoleen yöhön.

Köysiradan kyydistä avautuvat maisemat ovat parhaimmillaan auringonlaskun tai -nousun aikaan, mutta myös muina vuorokaudenaikoina vierailu on mieleenpainuva. Hissistä avautuvat maisemat Lontoon City-bisnesalueelle, Canary Wharfiin sekä olympiapuistoon.

>> Lue lisää vinkkejä Lontooseen Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 11.2.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia