TUI

Trendikäs Lontoo saa Instagramin laulamaan – 7 vinkkiä kaupunkilomalle teinin kanssa

Popkulttuuri, taide, muoti ja katuruoka. Lontoo on kansainvälinen metropoli, jossa monet trendit syntyvät. Maailman uusia tuulia janoava teini onkin mitä parasta seuraa Lontoon kaupunkilomalle. Tässä 7 kohokohtaa äiti ja tytär -matkalta.

IlMOITUS

1. Rohkeasti radalle

Lontoossa julkinen liikenne toimii hyvin ja eri liikennevälineiden käyttö onkin yksi tärkeä osa matkailuelämystä. Metroverkoston haltuunotto on oma seikkailunsa, ja kaksikerroksisen Lontoon-bussin yläkerrasta voi katsella ja kuvata rauhassa kaupungin vilinää ja vaihtuvia maisemia. Eksymistä ei kannata pelätä – yleensä hauskimmat paikat löytyvät juuri vahingossa!

Elektroninen matkakortti, Oyster card, on kätevä ja edullinen tapa maksaa matkat. 11–15 -vuotiaat matkustavat puoleen hintaan, kun kortille lataa Young Visitor Discount -ominaisuuden.

TUI
Monet vanhat puhelinkopit toimivat nykyään street wifi -pisteinä, mistä on apua erityisesti matkailijalle, joka haluaa tarkistaa kännykästä missä ollaan. Yli satavuotiaan metroverkon haltuunotto puolestaan on oma mielenkiintoinen seikkailunsa!

2. Bongaa klassikkonähtävyydet

London Bridge, Trafalgar Square, Big Ben, London Eye, Thames-joki, Buckinghamin palatsi ja Piccadilly Circus on nähty jo enkunkirjoissa ja tv-sarjoissa, mutta livenä Lontoon klassikkonähtävyydet saavat teininkin haukkomaan henkeään – ja Instagramin laulamaan.

3. Ilmaista iloa museoissa

Lontoossa kannattaa ehdottomasti myös piipahdella museoissa, joiden näyttelyt ovat upeita, mutta kaiken lisäksi monesti myös täysin ilmaisia. Erityisesti taidemuseot kuten Tate Modern ja National Gallery ovat teininkin mieleen.

4. Loistavat musikaalit

Lontoon eri teattereissa pyörii jatkuvasti valtava määrä loistavia musikaaleja Lion Kingistä Book of Mormoniin ja Oopperan kummituksesta Motowniin. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin.

Meidän valintamme oli tällä kertaa Matilda, jonka upeat lavasteet ja taitavat lapsinäyttelijät tekivät suuren vaikutuksen. Mukavaa on myös, että Lontoossa teatterissa ei tarvitse pönöttää, vaan tunnelma on hyvinkin rento. Liput musikaaleihin voi varata kätevästi etukäteen netistä.

TUI
Lontoo on kuuluisa erinomaisista musikaaleistaan, ja ajankohtaista tarjontaa mainostetaan katukuvassa paljon. Liput kannattaa varata netistä jo ennen lähtöä.

5. Katuruokaa

Erilaisista ruokatrendeistä kiinnostuneille Lontoo on paratiisi! Maailmanluokan ruokatoreilta saa erinomaisia katuruoka-aterioita noin kuuden punnan kohtuuhintaan ja tietysti myös kivoja ruokatuliaisia. Lontoon ruokatoreista monipuolisin on varmasti London Bridgen kupeessa sijaitseva Borough Market.

Kuuluisin puolestaan on Notting Hill -elokuvastakin tuttu, tunnelmallinen Portobello Market, jonne paikalliset taiteilijatkin usein tulevat viettämään aikaa. Portobello Roadia pitkin mutkittelevalta torilta löytää hedelmä- ja vihanneskojujen lisäksi muun muassa vintage- ja antiikkikauppiaita, teekojuja ja täytettyjä lettuja, jotka vievät kielen mennessään!

TUI
1200-luvulla avattu Borough Market on Lontoon monipuolisin ruokatori.

6. Puistot

Vaikka Lontoo on valtava metropoli, on se täynnä kauniita puutarhoja ja puistoja, jotka tarjoavat rentouttavan hengähdyspaikan kaupungin sykkeestä. Esimerkiksi aivan kaupungin keskustan liepeillä viheriöivässä Hyde Parkissa on mukava syödä vaikka kevyt pikniklounas lontoolaisten lenkkeilijöiden askellusta katsellen.

7. Ostokset

Shoppailukaupunkina Lontoo on vailla vertaa. Pitkät ostoskadut, Euroopan parhaat tavaratalot ja värikkäät markkinat tarjoavat hypisteltävää ja matkalaukun täytettä joka lähtöön. Kun teinin päästää irti Oxford Streetillä, äidillä on täysi työ pysytellä perässä.

TUI
Oxford Street on Lontoon vilkkaimpia shoppailukatuja.

Lontoo kuuluu nyt TUIn lomavalikoimaan. Erillisten lentojen ja hotellien metsästyksen sijaan varaa Lontoon matka lentoineen ja hotelleineen TUIlta.

Lähde ja kuvat: TUI

ILMOITUS

Päivitetty: 1.2.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä.
SULJE