Istockphoto
Pariisin vesipisteistä saa ilmaiseksi hiilihapotettua vettä

Tiesitkö? Janoinen matkailija ilahtuu Pariisissa – saat ilmaiseksi jotain, josta olet tottunut maksamaan

Pariisissa matkailijoiden ja paikallisten ei tarvitse tyytyä pelkkään tavalliseen hanaveteen.

Ilmaista hiilihapotettua vettä Pariisissa

Oletko sinäkin koukussa Sodastream-laitteeseen tai kannatko kaupasta kivennäisvettä selkä vääränä? Yhä useampi nauttii osan päivittäisestä vesiannoksestaan hiilihapotettuna.

Iloisia uutisia kaikille Pariisiin matkustaville: kulinaarikaupunki on niin chic, että tavallisen hanaveden sijaan ympäri kaupunkia ripotelluista ilmaisista vesipisteistä saa hiilihapotettua vettä.

Täysin uudesta ilmiöstä ei ole kyse. Ensimmäiset hiilihapotetut vesiautomaatit ilmestyivät Pariisin katukuvaan jo vuonna 2010, mutta nyt kaupungissa on tehty päätös laajemmasta hankkeesta. Tavoitteena on saada ainakin yksi vesipiste Pariisin jokaiseen arrondissementiin, joita on yhteensä 20.

Olemassa olevien kahdeksan lähteen lisäksi Pariisiin ilmestyi hiljattain uusi automaatti Square Eugène-Varlinin alueelle, jossa saa nyt ilmaista hiilihapotettua vettä. Joulukuuhun 2018 mennessä kaupunkiin on määrä ilmestyä yhdeksän uutta vesipistettä.

Vuonna 2010 lähteiden kerrottiin perustuvan ihmisten toiveisiin. Monet olivat antaneet palautetta ja kertoneet, että joisivat hanavettä jos se olisi hiilihapotettua. Hanketta perustellaan myös ympäristöystävällisyydellä, sillä Ranskassa kulutetaan valtava määrä pullovettä.

Ranskaksi vesipisteitä kutsutaan nimellä fontaine pétillante, ja hiilihapotettu vesi tulee automaatista aina sopivan viileänä.

City Lab -verkkosivusto testasi ilmaista hiilihapotettua vettä ja yllättyi positiivisesti. Automaatin vaatimattomasta ulkomuodosta huolimatta vesi oli sivuston mukaan erinomaista.

Jos ajatus ilmaista hiilihapotettua vettä tarjoavista automaateista kuulostaa mahtavalta, niin vielä uskomattomampiakin yleisiä hanoja on olemassa. Oletko kuullut, että Italiasta löytyy ilmaisella viinihanalla varustettu kylä? Ennen Italian road tripiä kannattaa painaa mieleen nimi Caldari di Ortona, jossa hana on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

>> Lue lisää vinkkejä Pariisiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Lähde: Condé Nast Traveler ja City Lab
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 6.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia