Gdansk, Puola

Tässä on Gdanskin suosituin kohde – katso kuvat tunnelmallisesta vanhastakaupungista

Gdanskin sydämessä sijaitseva vanhakaupunki on täynnä värikkäitä historiallisia rakennuksia ja tunnelmallisia kuppiloita.

Värikäs arkkitehtuuri kiinnostaa matkailijoita

Puolan pohjoinen rannikkokaupunki Gdansk on hyvin edullinen matkakohde, jonka vanhakaupunki on alueen suosituimpia kohteita. Värikkäät talot sekä kapeat kadut kiinnostavat matkailijoita, ja vanhakaupunki täyttyykin vierailijoista erityisesti kesäkuukausina.

Vanhankaupungin historiallinen keskusta on jo itsessään vierailun arvoinen nähtävyys, mutta alueella on monia kiinnostavia kohteita. Esimerkiksi vanhankaupungin kirkot ja muut historialliset rakennukset saavat matkailijat vierailemaan hansakaupungin tunnelmallisimmassa osassa.

Arkkitehtonisten nähtävyyksien lisäksi vanhassakaupungissa on myös laaja ravintola- ja kahvilatarjonta sekä lukuisia matkamuistomyymälöitä ja hotelleja. Varsinaiset shoppailukeskukset sijaitsevat vanhankaupungin ulkopuolella, mutta niihin pääsee helposti vaikkapa julkisten liikennevälineiden avulla. Puolan hintataso on suomalaisittain todella edullinen, mikä tekee Gdanskista loistavan shoppailukohteen.

Alueen tuhatvuotinen historia näkyy selvästi Gdanskin vanhassakaupungissa, jonka eri väreissä loistavat talot kannattaa nähdä Puolan-loman aikana.

Katso kuvat Gdanskin tunnelmallisesta vanhastakaupungista!

>> Lue lisää vinkkejä Gdanskiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto ja Getty Images

Päivitetty: 18.7.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia