Kaunis Praha sopii kaupunkikohteeksi ympäri vuoden

Prahassa voi viettää edullisen loman nauttien kulttuurista ja historiasta - paikallista keittiötä unohtamatta. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Praha, Tsekki

Tämä kaupunkikohde sopii koko perheelle! Praha-tärpit lasten kanssa matkustavalle

Kaupunkiloma Prahassa on edullinen tapa viettää laatuaikaa koko perheen kesken. Kokosimme kolme vinkkiä lapsiperheille sopivista käyntikohteista Prahassa.

Prahassa viihtyvät kaikenikäiset

Tšekin tasavallan viehättävä pääkaupunki Praha on onnistunut valinta lapsiperheen kaupunkikohteeksi: lentomatka on lyhyt ja matkahinnat kohtuulliset ympäri vuoden. Sekä hotellit että paikan päällä ruokaileminen ovat hintatasoltaan edullisia. Kaupunki on turvallinen ja liikkuminen paikan päällä vaivatonta. Lapsiperheen majapaikaksi Prahassa kannattaa valita suoraan vanhankaupungin alueella sijaitseva hotelli, sillä siten olet jo valmiiksi kävelyetäisyydellä kaikista tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Tässä kolme tärppiä Prahan koko perheelle sopivista käyntikohteista.

1. Prahan linna kiinnostaa kaikenikäisiä

Prahan komea linna ja sen puutarhat sopivat hyvin lapsiperheen ajanvietteeksi. Linnan voi kokea monella tavalla: isompien kanssa Böömin historiaan ja linnan asukkaiden kiehtoviin tarinoihin perehtyen tai pienempien kanssa vain sisäpihalla kierrellen ja puistoalueesta nauttien.

Linna on suosittu käyntikohde ja paikalle kannattaa tulla heti aamuyhdeksäksi jos et tahdo joutua käyttämään aikaasi jonotukseen. Linnan sisätiloihin on ostettava pääsylippu, mutta sisäpihaa ja ulkoalueita ihailemaan pääsee ilmaiseksi. Istahtakaa lopuksi kahville ja mehulle linnassa sijaitsevaan Lobkowiczin palatsin kahvilaan.

2. Kurkista salaisiin puutarhoihin

Kaupungin koristeellisin puutarha on Prahan linnassa sijaitseva Kuninkaallinen puutarha, jonka yhteydessä toimii myös hieno kasvihuone. Tätä puutarhaa ei voi kutsua erityisen salaiseksi, mutta harva huomaa, että puutarha itsessään on hieno nähtävyys ja mukava ajanviettopaikka koko perheelle.

Toinen kiinnostava puutarhakeidas on Mala Stranassa sijaitseva Vrtban puutarha, joka edustaa perinteistä barokkityyliä. Sen värikkäät istutukset luovat todellisen kesäparatiisin tunnelman!

Kolmas mainitsemisen arvoinen puutarha on turistien keskuudessa vähemmän tunnettu: Fransiskaaninen puutarha Nove Mestossa. Sisäänkäynti tähän muurien ympäröimään puutarhaan on Svetozor-ostoskäytävältä Vodickova-kadulta. Puutarhassa on leikkipuisto ja rauhallisia penkkejä, jotka tarjoavat levähdyspaikan kiireisen kaupunkipäivän lomassa. Fransiskaaninen puutarha on rakennettu nimensä mukaisesti fransiskaanimunkkien käyttöön. Portit avattiin yleisöille vasta 1950-luvulla.

Varaudu puutarhoissa siihen, että kaikkialla ei ole panostettu helppokulkuisuuteen, joten lastenrattaiden kanssa saattaa joutua taiteilemaan.

3. Nauti auringosta risteilyllä Vltava-joella

Prahan läpi virtaava Vltava-joki on kaupungin tunnusmerkki. Rauhallinen jokiristeily on erinomainen tapa nähdä keskusta ja hieno linna-alue uudesta kulmasta samalla auringosta nauttien. Moniin risteilyihin kuuluu myös ateria laivan ravintolassa.

Kaarlensilta on Vltavan kuuluisin silta, mutta tiesitkö, että kaupungin alueella on kaikkiaan 18 siltaa? Myös nämä näyttävät aivan erilaisilta laivan kannelta katsottuna. Vltava-risteilyjä järjestää esimerkiksi Prague Steamboat Company. Lasten kanssa matkustava voi valita esimerkiksi tunnin pituisen risteilyn, jonka aikana pienimmätkään eivät vielä ehdi kyllästyä.

>> Lue lisää Praha-vinkkejä Rantapallon kohdeoppaasta

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Flickr / Chuyan Yu

Päivitetty: 29.7.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia