Venetsia, Italia

Taas yksi kaupunki kyllästyi matkailijoihin – näin lomailijoiden määrää rajoitetaan Venetsiassa

Italian suosituimpiin matkakohteisiin lukeutuvan Venetsian asukkaat ja päättäjät pitävät kaupungin suosiota matkailijoiden keskuudessa jo jopa liian kovana.

Reaaliaikainen kävijälaskuri

Italiassa sijaitsevan suosittu kanavakaupunki Venetsia haluaa rajoittaa matkailua. Matkailijoiden määrää erityisesti Venetsian sydämessä sijaitsevilla suosituimmilla paikoilla halutaan karsia. Kaupungissa päätettiin huhtikuussa 2017 rajoitustoimista, joilla pyritään tekemään kaupungissa asuvien arjesta sujuvampaa.

Ruuhkaisimpien paikkojen kävijämäärää ruvetaan seuraamaan automaattisilla laskureilla, jotka välittävät tietoa väen määrästä kaupungin nettisivuille sekä sosiaaliseen mediaan. Näitä kohteita ovat esimerkiksi suositut Ponte degli Scalzi ja Ponte di Calatrava -sillat. Suosikkipaikoille ei aiota asettaa varsinaista kävijäkattoa, mutta väkimäärää koskevien tietojen toivotaan ohjaavan ihmisiä ajoittamaan vierailunsa ruuhkien ulkopuolelle.

Matkailijoille ryhdytään myös jakamaan tehostetusti tietoa kaupungin vähemmän tunnetuista alueista ja kohteista. Turistimassojen jakautumista nykyistä laajemmalle alueelle helpotetaan päivittämällä julkisen liikenteen lippujen kattavuutta koko Venetsian metropolialueelle. Tarkoituksena on saada vierailijat tutustumaan uusiin kohteisiin.

Julkinen virtsaaminen kuriin – lisää poliiseja

Ruuhkien lisäksi paikallisia on ärsyttänyt myös matkailijoiden käyttäytyminen. Esimerkiksi kaduille virtsaaminen halutaan kuriin, ja siksi turisteille ryhdytään jakamaan karttoja joihin on merkitty yleiset käymälät. Uusissa kartoissa kerrotaan myös hyvistä eväsretkipaikoista, jotta kaupungin tärkeimpien nähtävyyksien kupeessa ei parveilisi jatkossa enää eväitä syöviä matkailijoita. Lisäksi poliisien määrää lisätään kesän ajaksi.

Venetsia saattaa myös rajoittaa jatkossa matkailijoiden majoituspalveluja esimerkiksi Barcelonan tapaan.

Matkailijamassat ovat käyneet venetsialaisten hermoille jo kauan, ja kaupungissa on jopa osoitettu mieltä turisteja vastaan. Nyt käyttöön otettavia rajoitustoimia alettiin suunnitella loppuvuodesta 2016. Jo viime vuonna otettiin käyttöön vesibussit, joihin paikalliset ja matkailijat jonottavat eri jonoissa, ja paikalliset matkustajat ovat etusijalla.

Lähde: Local
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 3.5.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 3.00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia