Shoppailuvinkit Tukholmaan

Lähde shoppailulomalle Tukholmaan – lue parhaat vinkit

Tukholma on loistava shoppailukohde, sillä suomalaisia kaupunkeja laajempi kauppa- ja tuotevalikoima, hyvin varustellut ostoskeskukset ja tavaratalot sekä tunnelmalliset pikkuputiikit takaavat varman ostoselämyksen. Näistä paikoista löydät tuliaiset takuuvarmasti!

Kiertele keskustan tavarataloissa

Ruotsin pääkaupungin keskustassa sijaitsevat tavaratalot NK eli Nordiska Kompaniet ja Åhlens ovat klassikkokohteita, joista on hyvä aloittaa shoppailupäivä Tukholmassa. Tavaratalon lukuisissa kerroksissa on omat osastonsa niin kosmetiikalle, kodintavaroille kuin esimerkiksi vaatteille ja kengillekin, minkä lisäksi herkkuosastolla voi tehdä todellisia ruokalöytöjä.

Parasta molemmissa tavarataloissa on niiden valikoima: tunnettujen kansainvälisten brändien lisäksi eri osastojen hyllyillä on monien ruotsalaisten valmistajien ja suunnittelijoiden tuotteita, joita ei Suomesta löydä.

Tavaratalot tarjoavat asiakkailleen hyvät palvelut, ja molemmissa sijaitsee esimerkiksi ruokakauppa, kahviloita ja ravintoloita sekä wc-tilat. Myös aukioloajat ovat hyvät: NK on avoinna arkisin aamukymmenestä iltakahdeksaan, lauantaisin kymmenestä kuuteen ja sunnuntaisin kello 11–17. Åhlens on avoinna arkisin kymmenestä yhdeksään ja viikonloppuisin iltaseitsemään saakka.

Tutustu ostoskeskuksiin

Tukholmassa on lukuisia ostoskeskuksia, jotka tarjoavat shoppailijoille paitsi ruotsalaisten myös kansainvälisten merkkien liikkeitä. Monet samat kaupat löytyvät Suomestakin, mutta tarjolla on edelleen myös monia suomalaisille melko tuntemattomia brändejä.

Kaupungin suosituimmat ostoskeskukset ovat keskustassa sijaitsevat Gallerian ja MOOD sekä noin kymmenen minuutin junamatkan päässä keskustasta sijaitseva, koko pohjoismaiden suurimpiin kuuluva Mall of Scandinavia. Lisäksi Tukholmassa on monia muita ostoskeskuksia, muun muassa Täby Centrum, Kista Galleria, SKHLM, Sollentuna Centrum sekä Nacka Forum.

Shoppailuvinkit Tukholmaan
Tukholman-ostosmatkan aikana kannattaa tutustua myös paikallisiin ruotsalaisiin vaatevalmistajiin.

Outlet-myymälöistä kiinnostuneen shoppailijan kannattaa vierailla hyvien löytöjen perässä noin 30 minuutin automatkan päässä keskustasta sijaitsevassa Stockholm Quality Outlet -kauppakeskuksessa. Kymmenien liikkeiden edulliset outlet-hinnat saattavat tehdä hallaa matkabudjetille, mutta tyydyttävät pahimmatkin shoppailuhimot. Muun muassa Guessin, Haglöfsin, Gantin, Eccon, Helly Hansenin, Leviksen ja Niken outlet-myymälät sijaitsevat tässä noin 20 minuutin automatkan päässä sijaitsevassa ostoskeskuksessa.

Vieraile kauppahallissa

Paras tapa tutustua paikallisiin ruokaherkkuihin on piipahtaa kauppahallissa. Tukholman keskustassa sijaitseva suosittu Östermalmshallen suljettiin vuonna 2016 remontin vuoksi, ja kevääseen 2018 saakka toiminta jatkuu Östermalmstorgetille pystytetyssä tilapäisessä hallissa.

Kauppahallille tyypilliseen tapaan Östermalmshallenin valikoimaan kuuluvat muun muassa useat ravintolat, herkulliset leipomot ja kahvilat sekä esimerkiksi suklaamyymälä.

Vaikka et olisi kiinnostunut ostamaan ruokatuliaisia tai pysähtymään kauppahallin kahviloissa, on jo pelkästään vierailu tukholmalaisessa kauppahallissa mieleenpainuva kokemus.

Hurahda pikkuputiikkeihin

Tukholma on pikkuputiikkeja rakastavan shoppailijan taivas, sillä kaupunki on täynnä toinen toistaan trendikkäämpiä liikkeitä. Mikäli kavahdat ketjuliikkeitä ja olet valmis maksamaan tuotteen eettisyydestä, suunnittelusta ja laadusta ovat Ruotsin pääkaupungin lukuisat pikkuliikkeet sinun valintasi.

Shoppailuvinkit Tukholmaan
Tukholman lukusissa vintageliikkeissä voi tehdä edullisia löytöjä vuosikymmenten takaa.

Tämän hetken trendikkäin shoppailupaikka on Södermalmin SoFo. Hornstullin alueella on pieniä tunnelmallisia putiikkeja ja kauppoja, ja trenditietoisimmat shoppailijat hankkivat vermeensä juuri täältä. Hörnstullissa sijaitsevat kaupungin sympaattisimmat kivijalkaputiikit ja trendikkäimpien paikallisten suunnittelijoiden liikkeet rinta rinnan suosittujen ravintoloiden ja tunnelmallisten kahviloiden kanssa.

Muista perinteiset ostoskadut

Jos shoppailet mieluiten ketjuliikkeissä etkä kaipaa supertrendikkäitä pikkuliikkeitä, ovat Tukholman ostoskadut hyvä valinta. Aivan keskustassa sijaitsevat Norrmalmin Drottninggatan sekä Östermalmin Kungsgatan ovat kaupungin parhaita ostoskatuja, jotka sopivat erityisesti edullisten ketjuliikkeiden ystäville.

Parhaat tuliaisostokset kannattaa tehdä vanhassakaupungissa, jonka Västerlånggatan on täynnä pieniä matkamuistomyymälöitä. Myynnissä on niin taidetta, käsitöitä kuin monista muista kohteista tuttuja tuliaistuotteitakin.

>> Lue lisää vinkkejä Tukholmaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Simon Paulin ja Tuukka Ervasti / imagebank.sweden.se

Lisää vinkkejä Tukholman shoppailukohteisiin

Päivitetty: 8.6.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 4,75 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Ruotsi on loppuunsa islamisoitu, muslimivaltioon ei kannata matkustaa epävakauden vuoksi

Siellä räjähtelee lähes päivittäin ja rikastajat tappaa.. eli en lähde enää koskaan.