Pariisi, Ranska

Ranska sopii monenlaiselle matkailijalle – lue 8 vinkkiä suosittuun maahan

Rantapallon matkabloggaajat kertovat omat suosikkikohteensa matkailijoiden rakastamassa Ranskassa. Katso tärpit ja lähde matkaan!

Ranska on täynnä upeita luonto- ja kaupunkikohteita

Ranska on yksi Euroopan suosituimmista matkailumaista, ja se tarjoaa matkailijalle nähtävää ympäri vuoden.

Maan kenties kuuluisimman kohteen, Pariisin, lisäksi matkailijoita kiehtovat etenkin Cote d’Azurin ympäristö, viinialueet sekä Atlanttia myötäilevät rannikkoseudut. Matkailija viehättyy Ranskassa niin suuremmista kaupungeista kuin idyllisistä pienistä kylistäkin. Maa on myös monipuolinen luontokohde, ja tarjoaa upeita luontoelämyksiä ympäri maata.

Ranska koukuttaa matkailijan helposti laajalla kulttuuritarjonnalla, ruoalla ja juomalla sekä ranskalaisella elämänmenolla. Ranskalainen nauttii elämästä, syö hyvin ja seurustelee perheen sekä ystävien kanssa myöhään iltaan.

Ota talteen matkabloggaajien parhaat vinkit Ranskaan!

1. Tutustu kulttuurin ystävän Pariisiin

Pariisi on kaupunki, jossa kulttuurimatkailija ei ehdi tylsistyä. Lukuisat museot, näyttelyt, kirkot ja monumentit pitävät huolen, että historia ja kulttuuri ovat läsnä lähes kaikkialla.

Lempihetkiä-blogia kirjoittava Sanni Salonen tutustui Pariisin matkallaan erityisesti kaupungin kulttuuritarjontaan ja vieraili kahdessa kenties Pariisin tunnetuimmassa kirkkokohteessa, Notre Damen katedraalissa ja Sacre Coeurin basilikassa.

Salonen teki blogissaan pientä vertailua Notre Damen ja Sacre Coeurin kesken ja huomasi kohteiden eroavan toisistaan huomattavasti. Notre Damen Salonen koki turistien valtaamaksi ja jopa rauhattomaksi, kun Sacre Coeur oli hänen mukaansa kuuluisista kirkoista rauhallisempi ja tunnelmallisempi.

>> Lue lisää Notre Damesta ja Sacre Coeurista Salosen Lempihetkiä-blogista!

2. Pariisin Disneyland hurmaa aikuisenkin

Pariisin Disneyland on lasten ikisuosikki, mutta se tarjoaa nähtävää myös hieman varttuneemmillekin.

Viajamos-blogia kirjoittava Annika Lyytikäinen on kokenut Pariisin-kävijä, ja halusi taannoisella matkallaan tutustua Disneyn tunnelmaan Pariisin perusnähtävyyksien sijaan.

Lyytikäinen vieraili Disneylandissa talviaikaan, mikä oli hänen mukaansa mainio valinta: kesäajan ruuhkista ei ollut tietoakaan. Hän ei suostu allekirjoittamaan väitettä, että Disney olisi tarkoitettu vain lapsiperheille, vaan suosittelee kohdetta varauksetta myös aikuisille. Infrastruktuuri itsessään on Lyytikäisen mukaan nähtävyys, ja tarjolla on kaikkea show-esityksistä hauskoihin huvipuistolaitteisiin.

>> Lue lisää Disneylandista Viajamos-blogista!

3. Lomaile kuin pariisilainen

Pariisiin matkustetaan ympäri vuoden, mutta minne matkustaa pariisilainen lomien koittaessa? Elämää ja matkoja -blogin Mia selvitti pariisilaisten lomamieltymyksiä, ja yhdeksi suosikkikohteista nousi etelämpänä Ranskassa sijaitseva Perpignan.

Ranska
Elämää ja matkoja -blogin Mia selvitti pariisilaisten lempilomakohteet.

Pyreneiden syleilyssä lähellä Espanjan rajaa sijaitseva Perpignan on kaupunki, joka tarjoaa matkailijalle niin upeaa vuoristomaisemaa kuin rantaakin. Hintatasokin on huokeampi kuin esimerkiksi suositulla Rivieran alueella.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Mia mainitsee alueen ruokakulttuurissa näkyvän Katalonian, ja Perpignanin lähistöltä viininystävä löytää kierreltävää viinitilojen muodossa. Perpignanin seutu on oiva lomakohde matkailijalle, joka haluaa Ranskan matkaltaan jotain hieman erikoisempaa.

>> Nappaa vinkit talteen Elämää ja matkoja -blogista!

4. Monta syytä ihastua Etelä-Ranskaan

Etelä-Ranska on matkailijoiden suursuosikki, etenkin kesäkauden sesonkiaikana. Eikä ihme – alueella on paljon tarjottavaa matkailijalle upeista rannoista idyllisiin pikkukyliin ja lumoaviin luontokohteisiin.

Ranska
Ranskassa vuoden asunut Ranskatar reissaa -blogin Hanna tykästyi maan pikkukyliin.

Ranskatar reissaa -blogia kirjoittava Hanna vietti vuoden Montpellierissä, ja matkusti kaupungista käsin paljon ympäri Ranskan eteläosia. Hän on listannut blogiinsa kymmenen syytä miksi maan eteläosiin kannattaa matkustaa, ja mainitsee omiksi suosikeikseen alueella etenkin vuoristot, rannat sekä lukuisat mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen. Suloiset pikkukylät kuten Èze ja Saint-Paul-de-Vence tekivät erityisen vaikutuksen Ranskassa paljon matkustaneeseen bloggaajaan.

>> Poimi mainiot matkavinkit Etelä-Ranskaan Ranskatar reissaa -blogista!

5. Tutustu ihanaan Champagnen alueeseen

Ranska ja samppanja on yhdistelmä, jonka moni matkailija haluaa kokea. Laura’s Itinerary -blogin Laura Hämynen vieraili Champagnen alueella ystäväporukan kanssa, tutustuen alueella tuotettavan samppanjan lisäksi myös Ranskan upeaan maaseutuun.

Champagne, Ranska
Champagnen alue oli pitkään Laura’s Itinerary -blogin Lauran haavekohde.

Matka Champagneen on ollut pitkään Belgiassa asuvan Hämysen unelma. Hän ihastui seutuun kovasti, ja vannookin palaavansa Champagneen vielä uudelleen. Hän on listannut blogiinsa kattavan vinkkipaketin Champagnen matkaa suunnittelevalle, josta löytyy monta hyvää vinkkiä niin ensikertalaiselle kuin kokeneemmallekin kävijälle!

>> Lue lisää Laura’s Itinerary -blogista!

6. Lumoudu Gourdonin kauniin vuoristokylän tunnelmasta

Provencen maakunnassa sijaitseva pieni, noin 400 asukkaan Gourdonin vuoristokylä on kohde, jonne eteläisessä Ranskassa lomaileva matkustaa rauhoittuakseen.

Lähtöportti-blogia kirjoittava Mika Väistö vieraili Gourdonissa osana Ranskan Rivieralle suuntautunutta matkaansa. Väistö seurueineen majoittui Antibesissa ja oli liikkeellä vuokra-autolla, mikä mahdollisti päiväretken kylään.

Gourdon, Ranska
Gourdonin kylä tarjoaa Lähtöportti-blogin Mika Väistön mukaan mainiot maisemat.

Hiljaisuus ja upeat maisemat korkealla sijaitsevasta kylästä tekivät vaikutuksen Väistöön ja hän toteaakin kylän olevan mainio paikka rauhaa etsivälle. Kylä on myös oiva retkikohde historian ystävälle: Gourdon on malliesimerkki muurien suojaamasta kylästä, joita oli tapana rakentaa Provencen seudulla vuosisatoja sitten.

>> Lue lisää Gourdonista Väistön blogista!

7. Koe hienostunut mutta rento Biarritz

Ranskan Baskimaassa sijaitseva monimuotoinen Biarritz hurmaa matkailijan rentoudellaan. Tyylikkään Biarritzin katukuvassa näkyy niin surffaajia kuin hienostorouviakin, ja huhu kertoo että kaupungin ja lähiseutujen rannoilta löytyvät Euroopan parhaat surffiaallot.

Biarritz, Ranska
Biarritz on London and beyond -blogin Leena-Mari Laukkasen mukaan mainio ruokakohde.

London and beyond -blogia kirjoittava Leena-Mari Laukkanen vietti viikonlopun Biarritzissa ja ihastui kaupungissa vallitsevaan tunnelmaan. Ketjuliikkeet loistivat poissaolollaan, ja kaupungin ruokatarjonta teki vaikutuksen ruoasta innostuvaan matkailijaan. Upeat merimaisemat auringonlaskuineen kruunasivat Laukkasen loman.

>> Lue lisää Biarritzin tunnelmasta London and beyond -blogista!

8. Näe Ranska pyörän selästä

Ranska tarjoaa paljon mahdollisuuksia aktiivilomailijalle. Haavematkoja-blogia kirjoittava pyöräilymatkailun konkari Arja Heinonen tutustui Ranskan Alsacen alueeseen pyörän selästä.

Alsace, Ranska
Alsace yllätti Ranskassa pyöräilleen Haavematkoja-blogin Arja Heinosen.

Heinonen myöntää kärsineensä jonkinasteisista ennakkoluuloista Ranskaa kohtaan, mutta Alsacen matkan jälkeen ennakkoluulot joutuivat romukoppaan. Ihmiset olivat ystävällisiä, ja pyöräilijälle alue oli mitä mainioin. Opasteet olivat kunnossa, reitit olivat hyvin merkittyjä ja helppokulkuisia, ja kyliä oli matkan varrella tiheään tahtiin. Heinonen suositteleekin Alsacea pyöräilyn ystäville, ja mainitsee alueen olevan helppo etenkin vasta pyöräilyä aloittelevalle.

>> Lue lisää pyöräilystä Alsacessa Haavematkoja-blogista!

Koonnut: Leena-Mari Laukkanen
Kuvat: Sanni Salonen, Mia / Elämää ja matkoja, Mika Väistö, Hanna / Ranskatar Reissaa, Laura Hämynen, Leena-Mari Laukkanen ja Arja Heinonen

Päivitetty: 1.9.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 3,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia