Istockphoto
Gdansk, Puola

Päiväretket Gdanskista – nämä 4 kohdetta voit yhdistää helposti kaupunkilomaan

Puolan pohjoisrannikolla sijaitseva Gdansk on halpa kaupunkikohde, jonne on helppo matkustaa Suomesta. Kaupunkilomalla voi nähdä myös muita paikkoja, sillä Gdanskista pääsee vaivatta vierailemaan myös lähikaupungeissa. Poimi tästä vinkit seuraavalle matkallesi!

Sopot

Reilun kymmenen kilometrin päässä Gdanskista sijaitseva rantakaupunki Sopot on erityisesti juuri rantakohde, sillä kaupunki on tunnettu juuri pitkistä hiekkarannoista ja komeista rantahuviloista. Rantaa reunustaa pitkä rivi kylpylähotelleja, ravintoloita ja baareja, joten kesäkuumalla tunnelma on kuin Välimeren rantakohteissa.

Sopotissa sijaitsee myös koko Euroopan pisin puulaituri. Sen välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös 1920-luvulla rakennettu viiden tähden Grand Hotel, jonka näyttävä Art Nouveau -tyyli on saanut Sopotin-vierailijat kiinnostumaan hotellista.

Gdynia

Gdanskin ja Sopotin kanssa kolmoiskaupungin muodostavaan Gdyniaan on Gdanskista matkaa noin 20 kilometriä, joten matka taittuu nopeasti. Gdynia on tunnelmallinen puolalaiskaupunki, joka on kasvanut pienestä kalastajakylästä noin 250 000 asukkaan satamakaupungiksi.

Malborkin linna

Noin 50 kilometrin päässä Gdanskista sijaitseva, 1200-luvulla rakennettu Malborkin linna on helppo ja kiinnostava päiväretkikohde. Valtava linna on Euroopan suurin tiilirakennus ja maailman suurimpia linnoja, joten vierailuun kannattaa varata aikaa. Vierailu onnistuu näppärästi, sillä Gdanskista pääsee Malborkin linnalle esimerkiksi julkisen liikenteen kulkuvälineillä.

Keskiaikainen linna on Unescon maailmanperintökohde, ja nähtävää riittää suurissa saleissa, tarkoissa yksityiskohdissa ja lukuisissa rakennuksissa.

Stutthofin keskitysleiri

Jos rakastat historiaa ja olet valmis vierailemaan lomasi aikana natsien keskitysleirillä, älä jätä Stutthofin keskitysleiriä väliin Gdanskin-lomasi aikana. Hieman alle 50 kilometrin päässä Gdanskista sijaitseva keskitysleiri on järkyttävä vierailukohde, mutta avaa mieleenpainuvasti niitä kauheuksia, joita Puolassakin tehtiin.

Keskitysleirillä voi vierailla ilmaiseksi ja se on avoinna joka päivä.

>> Lue lisää vinkkejä Gdanskiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 19.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia