Flickr / f.rohart
Hanoin Train Street Vietnamissa

No huh! Tästä veret seisauttavasta junaradasta tuli yllättävä somehitti Aasian suosikkikohteessa

Vähintäänkin vaarallisen näköisestä junaradasta on tullut suosittu nähtävyys Hanoissa.

Juna kiitää kapealla kadulla Hanoissa

Lähes kaikki matkailijat voivat olla yhtä mieltä siitä, että vietnamilaiset suurkaupungit ovat parhaimmillaankin kaoottisia. Autot, mopot ja muut kulkuneuvot suhaavat kaduilla vimmaista vauhtia, ja menopelin kyydissä saattaa roikkua koko perhe. Jalankulkijat voivat vain pidättää hengitystään ja toivoa parasta vilkkaita risteyksiä ylittäessään.

Yksi erikoisimmista esimerkeistä löytyy Vietnamin pohjoisosassa sijaitsevasta Hanoista. Kaupungissa on junarata, joka kulkee niin kapeaa katua pitkin, että siitä on tullut nähtävyys itsessään.

Kyseessä on Hanoista etelän Ho Chi Minh Cityyn eli Saigoniin kulkeva juna, joka taittaa pienen osan matkasta Hanoin vanhassakaupungissa. Kaksi kertaa päivässä liikennöivä juna pakottaa kadun asukkaat pysyttelemään sisätiloissa silloin, kun juna kiitää kapeaa katua pitkin.

Ulkopuolisen silmiin rata näyttää vähintäänkin riskialttiilta, mutta paikalliset elävät alueella tavallista elämää. Lapset leikkivät kadulla ja asukkaat pyörittävät bisneksiään. Noin kello kolmen ja seitsemän aikaan osataan varoa junaa.

Myös matkailijat ovat löytäneet paikan. Vaarallisen tuntuisesta radasta on tullut suosittu kuvauspaikka, jossa reissaajat haluavat ikuistaa erikoisen näyn ja kuvauttaa itsensä astelemassa pitkin raiteita. Instagram ja muut sosiaalisen median kanavat ovatkin täynnä kuvia junaradalta.

Junarata on Hanoissa jo niin tunnettu, että siitä käytetään yleisesti nimitystä Train Street. Vanhankaupungin osuus kulkee Lê Duẩnin ja Khâm Thienin katujen välillä.

Vietnam on Thaimaan haastaja myös suomalaismatkailijoiden keskuudessa. Suomesta ei ole suoria lentoja Hanoihin, mutta Finnair lentää Ho Chi Minh Cityyn talvikaudella. Suomesta tehdään Vietnamiin myös pakettimatkoja.

Katso alta matkailijoiden Instagramissa jakamia kuvia junakadulta!

Backyard or train track ?

A post shared by NATHAN NIUTTA (@nathanniutta) on

2018 is looking on track @angusgilbert 🚂🚂🚂

A post shared by Olivia-James (@oliviajamesmckeown) on

When we wander we wander together 🇻🇳

A post shared by Maggie Pan (@maggzilla85) on

Train Street, Hanoi 🚃 #travel

A post shared by L A R A (@larasli) on

Today was a down-day, the first ‘real’ one we’ve had in awhile (according to the girls!). We still managed to get out for a bit of a wander, and made our way to the ‘train street’ 🚂 here in Hanoi. We all had fun walking on the tracks, talking about what it would be like to live right beside them. Everyone agreed it would be noisy!! 😂 I wondered more about how all these people feel with tourists wandering by all day. The street was surprisingly uncommercial given the popularity. It was refreshing! I was too chicken to watch the train go by with the girls (we’ll, Kacela…she’s just too dang clumsy!) Have you been? Did you watch the train? What do you think…okay for kids or not? #whereistheworld #hanoi #trainstreet

A post shared by Kyla 🌎 Unusual Family Travel (@whereistheworld) on

>> Lue myös: Tämä käsittämätön nähtävyys Thaimaassa on kuin tehty riskejä varten

Lähde: Lonely Planet, Atlas Obscura
Kuvat: Flickr / f.rohart, Instagram
Video: YouTube / shock wave

Päivitetty: 30.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia