Istockphoto
Tämä on Singaporen uusin turistihuijaus

Näin turisteja vedätetään nyt Aasian suosikkikohteessa – älä lankea tähän ansaan

Älä menetä rahojasi tämän uskottavalta kuulostavan turistihuijauksen takia.

Huijarit vedättävät turisteja Singaporessa

Järjestelmällisenä valtiona tunnettua Singaporea pidetään yhtenä Aasian turvallisimmista kaupunkikohteista, mutta yhdeltä asialta matkailijat eivät ole turvassa koskaan: nimittäin turistihuijauksilta.

Paikallisetkaan eivät ole välttyneet uusimmalta Singaporessa jylläävältä vedätykseltä. Kaupungissa asuva nainen jakoi Facebookissa kirjoituksen, joka on lähtenyt leviämään vauhdilla. Moni muukin on nimittäin tunnistanut joutuneensa juuri samaan tilanteeseen.

Nainen varoittaa tyylikkäästi pukeutuneesta aasialaisesta parivaljakosta, joka lähestyy ihmisiä apua etsien. Liikemiehenä ja tämän sihteerinä esiintyvä kaksikko väittää joutuneensa lompakkovarkauden uhriksi ja tarvitsevansa rahaa päästäkseen tärkeään bisnestapaamiseen.

Huijareista kirjoittava nainen myöntää itsekin langenneensa ansaan, mutta ymmärtäneensä tapahtuman myöhemmin nähtyään saman pariskunnan toistavan tarinaa myöhemmin toisaalla Singaporessa. Kun kaksikko tajusi jääneensä kiinni rysän päältä, he poistuivat tilanteesta nopeasti.

Sosiaalisen median kommenttien perusteella pariskunta on bongattu ainakin singaporelaisista hotelleista, Chinatownista ja Clarke Quaysta. Monet ovat uskoneet tarinan, sillä pariskunnan siistit vaatteet, merkkilaukut, kultakorut ja käyntikortit eivät saa heitä näyttämään tyypillisiltä huijareilta tai rahan pummijoilta.

Kommenttien perusteella huijarit tienaavat tulonsa pyytämällä ihmisiltä pieniä summia, jotka yhdessä muodostavat isomman rahasumman. Kadulla pysäytetyiltä turisteilta saatetaan pyytää apua esimerkiksi taksimatkaan ja ruokaan.

Kokenutkin matkailija voi joutua maailmalla vedätetyksi, sillä usein huijaukset voivat tuntua varsin viattomilta – kuten nyt vaikka tyypillinen taksihuijaus, johon on helppo langeta ainakin kiireessä tai väsyneenä. Ennen matkaa kannattaa tutustua kunkin kohteen yleisimpiin vedätyksiin.

>> Lue myös: Varo näitä huijauksia Bangkokissa – viisi tyypillisintä turistiansaa

Lähde: News.com.au
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 22.9.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 2,33 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia