Wien, Itävalta

Näin onnistuu halpa loma Wienissä – lue budjettivinkit

Itävallan pääkaupunki Wien on monipuolinen kulttuurikohde, johon voi tutustua myös pikkurahalla.

Lennä välilaskullisella lennolla

Kulttuurielämyksistään ja kauniista arkkitehtuuristaan tuttu Wien on suomalaisille pienen budjetin matkailijoille melko haastava kohde, sillä Suomesta ei ole toistaiseksi tarjolla suoria halpalentoja Wieniin. Ainoastaan Finnair tarjoaa suoran yhteyden Helsingin ja Wienin välillä. Lentoaika suoralla lennolla on noin kaksi ja puoli tuntia, ja halvimmillaan suorat lennot maksavat noin 250 euroa.

Välilaskullisia lentoja on tarjolla huomattavasti suoria lentoja edullisemmin, ja halvimmillaan välilaskulliset lennot Helsingistä Wieniin maksavat noin 150 euroa. Lentoaika on välilaskusta riippuen nopeimmillaan noin viisi tuntia. Helsingistä voi lentää Wieniin välilaskun kautta esimerkiksi Air Balticilla, Lufthansalla, Air Berlinillä sekä KLM:llä.

Halvimmat lennot Wieniin ovat saatavilla kahta–kolmea kuukautta ennen matkaa. Saat lennot halvimmalla kun matkustat suosittujen loma-aikojen, esimerkiksi kesäkuukausien ja joulun, ulkopuolella. Paras aika matkustaa Wieniin on kevät tai syksy, jolloin Itävallassa on melko lämmintä mutta Euroopan suuret turistimassat loistavat poissaolollaan. Myös lentopäivillä on merkitystä: viikolle osuvat lennot ovat tavallisesti viikonloppulentoja edullisempia.

>> Löydä halvat lennot Wieniin Rantapallon lentohaun avulla!

Yövy edullisesti hotellissa

Wienissä voi majoittua melko edullisesti, sillä kaupungin hintataso on Suomeen verrattuna hieman edullisempi. Halvimmillaan kahden hengen huone kolmen tähden hotellissa maksaa Wienissä noin 40 euroa yöltä. Samaan hintaluokkaan kuuluu myös useita kahden tähden hotelleja, ja erikoistarjousten siivittämänä myös joitakin neljän tähden hotelleja.

Huippuhalvan hostellin löytäminen Wienistä on melko haastavaa, sillä hostellit maksavat keskimäärin halvimmillaan 15 euroa yöltä. Majapaikkojen taso vaihtelee, mutta monet hostellit sijaitsevat kävelymatkan päässä suosituista nähtävyyksistä. Hostellista riippuen hintaan voi kuulua myös aamiainen.

Jos haluat saada Wienistä kaiken mahdollisen irti ja elää lomallasi hetken kuten paikalliset, vuokraa lomasi ajaksi paikallisen koti. Wieniläisiä asuntoja on tarjolla lyhytaikaiseen vuokraukseen melko mukavasti, ja ellet tarvitse kokonaista asuntoa, voit vuokrata käyttöösi myös pelkän huoneen tai vain sängyn. Asunnon vuokraaminen on kahdelle hengelle hieman kalliimpaa kuin hotellissa majoittuminen, sillä kaksi henkeä majoittava wieniläinen asunto maksaa keskimäärin 70 euroa yöltä.

>> Löydä halpa majapaikka Rantapallon hotellihaun avulla!

Tutustu kaupunkiin pikkurahalla

Loma Wienissä onnistuu myös pienellä budjetilla, sillä suositussa opiskelijakaupungissa on runsaasti edullisia ravintoloita ja halpoja ruokakojuja. Itävaltalaiset tapaavat syödä eväitä kävellessään kadulla, joten helppoja ja edullisia take away -tyylisiä voileipäkojuja on runsaasti pitkin kaupunkia. Erityisesti yliopiston tuntumassa on monia halpoja ravintoloita, joissa voi syödä pikkurahalla. Jos nälkä yllättää keskustan tunnetuimmilla ostoskaduilla ja muilla turistien suosimilla alueilla, kannattaa edullisen aterian perässä livahtaa sivukujalle.

Jos majoitut hostellissa tai paikallisen kotona ja käytössäsi on keittiö, halvin tapa syödä Wienissä on valmistaa ruoat itse. Suomeen verrattain edullinen hintataso näkyy erityisesti ruokakaupoissa, ja siitä kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Edullisten ruokaelämysten vuoksi kannattaa suunnata myös keskustan tuntumassa sijaitseville Naschmarkt-markkinoille, joissa myydään mielenkiintoisia ruokatuotteita paitsi Itävallasta myös muualta maailmasta.

Wien on melko laajalle levittynyt kaupunki, mistä syystä kaupungissa voi tulla tarpeelliseksi liikkua myös muuten kuin jalan. Kaupungin julkisen liikenteen verkosto on kattava ja melko edullinen, sillä matkalippu maksaa hieman yli kaksi euroa. Keskustaan on kuitenkin helppo tutustua kävellen, sillä ostoskatujen lisäksi lukuisat mielenkiintoiset nähtävyydet ja kauniit rakennukset sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan.

>> Lue lisää vinkkejä Wieniin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Flickr / Vienna tourist board

Päivitetty: 25.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 1,40 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE