Näin koet Prahan pikkurahalla

Näe Praha pikkurahalla

Kiertoajelu raitiovaunulla, maisemaretki köysiradalla tai venematka Vltava-joella – kauniiseen Prahaan voi tutustua omatoimisesti pienelläkin budjetilla.

Kaupunki tutuksi kiertämällä

Nähtävyyksien katselu ja paikalliseen tunnelmaan virittäytyminen ovat monen kaupunkiloman tavoitteita. Prahassa erilaisia kiertoajeluja ja opastettuja kierroksia on tarjolla loputon määrä. Omansa voi valita kävelyretkistä tai pyörämatkoista bussiajeluihin ja illallisristeilyihin saakka.

Lentoyhteydet Suomesta ovat hyvät ja halpoja lentoja Prahaan löytyy yleensä ympäri vuoden.

Prahassa on kuitenkin erittäin helppo järjestää pieniä retkiä myös itse – ja takuuvarmasti pikkurahalla. Seuraavat tavat tutustua Prahaan ovat niin viehättäviä, että niitä kannattaa harkita vaikka suunnitelmissa olisikin jo opastettuja kierroksia. Kauniin kaupungin voi kokea uudesta vinkkelistä vaikka joka päivä!

Laineiden vietävänä

Veneajelulla Prahaan pääsee tutustumaan erilaisella tavalla. Leveää Vltava-jokea pitkin risteilee erikokoisia paatteja, joista suurimpiin mahtuu satoja ja pienimpiin vain muutama matkustaja. Kaarlen sillan molemmin puolin voi myös astua ravintolalaivoihin, jotka risteilevät tunnelmallisessa illassa.

Kaupunkiloma Prahassa minibudjetilla

Uniikimpi vaihtoehto risteilijöille ovat jokirannasta tai esimerkiksi Slovanskýn saarelta vuokrattavat polku- tai soutuveneet. Mikä olisikaan romattisempaa, kuin polkea yhdessä kohti auringonlaskua valtavassa joessa!

Jos omiin soutuvoimiin on hankala luottaa, voi matkailija myös lähteä miniristeilylle pienellä reittiveneellä. Vltava-joella liikennöivät reittien P1-P6 veneet ovat osa julkisen liikenteen verkostoa. Esimerkiksi linja P4 liikennöi Legii-sillan ja Kaarlensillan väliseltä rannalta, Vanhankaupungin puolelta. Reitti vie joen toiselle puolelle ja takaisin, ja edestakainen matka kestää alle puoli tuntia.

Kiertoajelulle raitiovaunulla

Prahan raitiovaunu on helppo ja edullinen tapa tutustua Vltava-joen ympäristöön. Ennen kyytiin hyppäämistä tulee ostaa matkalippu kioskilta tai metroasemalta. Käytössä on kaksi lipputyyppiä, jotka ovat voimassa joko 30 tai 90 minuuttia. Lippuja voi ostaa myös kokonaiseksi päiväksi tai kolmen päivän ajalle.

Mainio reitti raitiovaunulla on esimerkiksi numero 22, joka kulkee Náměstí Mírulta Prahan linnan juurelle. Matkan varrella ohitetaan Kaarlenaukio ja Kansallisteatteri ja körötellään Pienenpuolen kaupunginosassa. Kyydistä kannattaa jäädä Strahovin luostarin kohdalla, jolloin linnalle on enää lyhyt kävelymatka.

Maaliskuusta marraskuuhun kaupungissa kiertää viikonloppuisin ja juhlapyhinä myös historiallinen raitiovaunu linjanumerolla 91. Reitin varrelle osuu kuuluisia nähtävyyksiä linnasta Kansallisteatteriin ja Venceslauksen aukioon. Kiertoajelu maksaa aikuisilta vain reilun euron.

Kaapelihissillä näköalapaikalle

Julkisen liikenteen matkalipulla Prahassa pääsee myös yläilmoihin. Pienenpuolen kaupunginosassa Petřínin kukkulalle nouseva Lanovka-köysirata alkaa Újezdin raitiovaunupysäkiltä. Aamuyhdeksästä lähes puoleen yöhön liikennöivä köysiratavaunu lähtee ala-asemalta noin viidentoista minuutin välein.

Matka köysiradan huipulle on hauska kokemus kaikenikäisille matkailijoille. Rata on iltaisin valaistu, ja kukkulan laelta avautuu kaunis näkymä kaupungin ylle.

Teksti: Anne Ventelä
Kuva: © Prague Information Service, Czech Tourism / P. Funke

Päivitetty: 27.1.2014

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (7 votes, average: 4,71 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia