Lufthansa
Münchenin joulumarkkinat

Koe jouluinen München – kaupungin joulumarkkinat hurmaavat taianomaisella tunnelmalla

Münchenin joulumarkkinat kuuluvat Keski-Euroopan tunnetuimpiin ja kaupungin joulutunnelma on hyvien lentoyhteyksien vuoksi helposti myös suomalaismatkailijoiden saavutettavissa. Lue lisää Münchenin joulumarkkinoista – tähän kohteeseen joulun ystävä ihastuu varmasti!

Advertisement

ILMOITUS: LUFTHANSA

Aloita joulun odotus Münchenissä

Keski-Euroopan ja erityisesti Saksan kaupungit ovat tunnettuja upeista joulumarkkinoistaan, eikä München ole poikkeus. Joulutunnelma valtaa Münchenin jo marraskuun lopulla, kun joulumarkkinat avautuvat ja houkuttelevat joulua rakastavia matkailijoita ja paikallisia vierailulle kaupunkiin.

Müncheniin on helppo matkustaa Suomesta Lufthansan lennoilla, sillä saksalainen lentoyhtiö lentää Helsingistä suoraan Müncheniin päivittäin jo kolme lentoa. Münchenin joulumarkkinoille ehtii siis mainiosti ennen joulua vaikkapa pidennetyksi viikonlopuksi hankkimaan myyntikojuista viimeiset lahjat ja herkuttelemaan paikallisilla jouluherkuilla. Loman suunnittelua helpottaa, että Lufthansalla on valittava Helsingistä Müncheniin sekä aamu-, iltapäivä- että iltalento, joten omaan aikatauluun sopiva yhteys löytyy varmasti. Lentoaika suoralla reitillä on noin 2 ja puoli tuntia.

Lufthansa operoi Helsinki–München-reittiä Airbusin A321 ja A320 -lentokoneilla. Koneiden kapasiteetti on noin 200 matkustajaa, ja matkustusluokista valittavana on joko Economy tai Business.

Lue lisää Münchenin joulumarkkinoista!

Tunnelmoi joulua Münchenin vanhimmilla joulumarkkinoilla

Münchenin vanhimmat ja tunnetuimmat joulumarkkinat järjestetään kaupungin sydämessä Marienplatz-aukiolla ja sen ympäristössä, jossa on järjestetty jo vuodesta 1972 asti. Joulumarkkinoiden historia ulottuu kuitenkin jopa 1600-luvulle saakka, mutta ennen vuotta 1972 joulutori vaihtoi paikkaa useaan otteeseen. Joulutori, joka saksaksi tunnetaan nimellä Christkindlmarket, avautuu marraskuun lopulla ja on auki aina jouluaattoon saakka.

Valtavat joulumarkkinat levittäytyvät yli 20 000 neliömetrin alueelle, ja nähtävää ja koettavaa joulutorilla riittää. Yksi Marienplatzin joulumarkkinoiden kohokohdista on noin 30 metrinen kuusi, joka koristellaan yli 2 500 valokynttilällä. Kuusi pystytetään uuden raatihuoneen eteen. Joulumarkkinoilla on lisäksi muun muassa käsityö- ja askartelupajoja lapsille, mahdollisuus lähettää postia joulupukille sekä joululauluesityksiä.

Joulumarkkinoiden ajaksi Marienplatzille nousee yli 150 kojua, joista myydään kävijöille paikallisia herkkuja, käsitöitä ja joulukoristeita. Lämmin hehkuviini kuuluu saksalaisiin joulumarkkinoihin, jonka lisäksi herkkukojuista saa esimerkiksi makeaa syötävää, kuten hedelmäkakkuja, pipareita ja paistettuja omenoita.

Tutustu kaupungin pienempiin joulutoreihin

Marienplatzin suurten joulumarkkinoiden lisäksi Münchenissä on myös pienempiä joulutoreja, joissa pääsee tunnelmoimaan joulunaikaa.

Yksi kiinnostava vaihtoehto ovat keskiaikaiset joulumarkkinat, jotka järjestetään Wittelsbacher Platz -aukiolla, jonne pääsee kätevästi julkisilla. Joulumarkkinat ovat avoinna marraskuun lopusta aatonaattoon asti. Joulutorilla on myynnissä käsitöitä ja jouluherkkuja, ja viikonloppuisin markkinoilla järjestetään yleisölle erilaisia esityksiä.

Muita suosittuja joulumarkkinoita Münchenissä ovat esimerkiksi Münchner Residenz -palatsin edustalla järjestettävä joulukylä sekä Sendlinger Torin joulumarkkinat.

Münchenissä riittää joulutorien lisäksi myös muuta jouluaiheista nähtävää, sillä kaupungissa voi vaikkapa hypätä joulujunan kyytiin. Juna kiertää kaupungilla ja ajelun aikana tutustutaan Münchenin historiaan samalla kun herkutellaan pipareilla ja lämpimillä joulujuomilla.

Lähde ja kuva: Lufthansa

ILMOITUS: LUFTHANSA

Päivitetty: 23.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia