Flickr / peace
Podgorica, Montenegro

Kaupunkiloma Montenegrossa – näe matkallasi rantojen ja vuorten lisäksi myös maan pääkaupunki

Kroatian eteläpuolella sijaitsevan Montenegron eteläiset satamakaupungit alkavat jo olla tuttuja monille matkailijoille, mutta harva on vieraillut pääkaupungissa Podgoricassa.

Shoppailua ja upeita maisemia

Vuonna 2006 itsenäistyneen Montenegron pääkaupunki Podgorica sijaitsee maan eteläosassa, noin 70 kilometrin päässä suositusta Budvan rantakaupungista. Siinä missä valtaosa maahan suuntautuvista matkailijoista valitsee kohteekseen rannikon kauniit kaupunkikohteet, vain muutamat suuntaavat Podgoricaan.

Pääkaupunki on Montenegron kulttuurinen ja taloudellinen keskus, minkä lisäksi Podgorican ostoskeskukset tarjoavat mainiot shoppailumahdollisuudet: edullinen hintataso ja hyvä kauppavalikoima takaavat onnistuneet ostosretken. Esimerkiksi keskustan tuntumassa sijaitseva Delta City Podgorica on erinomainen ostospaikka.

Jos kaipaat vaihtelua kaupunkitunnelmaan, sen yläpuolelle kohoava Gorica-puisto on Podgorican paras maisemapaikka, jossa pääsee myös nauttimaan vehreästä luonnosta ja mainioista maisemista erinomaisten kävelyreittien varrella. Myös kaupungissa sijaitseva Plantaze Winery -viinitila on monien matkailijoiden suosima kohde.

Luontoelämyksiä kaipaavan matkailijan kannattaa myös suunnata kaupungin ulkopuolelle, sillä lyhyen ajomatkan päässä keskustasta sijaitsevat Montenegron omat Niagaran putoukset, Cijevnan vesiputoukset.

Katso kuvat Montenegron pääkaupungista Podgoricasta!

Henkilön Mine E. (@archimimar) jakama julkaisu

>> Lue lisää vinkkejä Montenegroon Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / peace ja Instagram

Päivitetty: 25.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia