Pietari, Venäjä

Kolme tapaa kokea upea Pietari – matkusta junalla, laivalla tai bussilla

Pietari on lähempänä kuin kuvitteletkaan ja itänaapuriin on monta helppoa tapaa matkustaa.

Naapuri kuuluu yleissivistykseen

Venäjällä sijaitseva Pietari on viiden miljoonan asukkaan venäläismetropoli, joka on monelle suomalaiselle tuntemattomampi kuin sen sijaintinsa puolesta voisi olettaa olevan. Helsingin ja Pietarin välinen välimatka on noin 400 kilometriä. Nykyisin rajamuodollisuuksien helpotuttua edes byrokratia ei estä lyhyitä lomamatkoja Pietariin, aivan samaan tapaan kuin koko kansa on jo pitkään matkaillut Tukholmassa ja Tallinnassa.

Eremitaasi, Pietari Paavalin linnoitus ja upeat oopperakokemukset ovat vain poimintoja Pietarin laajasta matkailutarjonnasta. Kaupungin ravintolakulttuuri on noussut viime vuosina yllättävälle tasolle ja esimerkiksi sushiravintoloiden valikoima on nykyisin erinomainen. Trendikäs yöelämä tunnetaan vauhdikkuudestaan ja ostoskaduilta löytyy muotia myös länsimaiseen makuun.

Suomalaisittain edullinen hintataso saa myös osaltaan matkailijat kiinnostumaan Pietarista. Kaupungissa voi vierailla monenlaisella budjetilla, sillä Pietarissa voi majoittua, syödä ja viihtyä hyvin edullisesti. Vastaavasti kaupungista ei puutu myöskään luksusta, hulppeita ravintoloita tai ensiluokkaisia kokemuksia

1. Junaillen Pietariin

Junamatka Pietariin kestää noin 3,5 tuntia. Kyytiin noustaan suoraan Helsingin rautatieasemalla ja rajamuodollisuudet hoituvat junan kyydissä. Mieleisesi hotellin voit etsiä Rantapallon hotellihaun avulla tai yhtä hyvin varata valmiin juna + hotelli -paketin, joita monet matkatoimistot tarjoavat palveluratkaisuina. Suomen junat saapuvat Pietarissa Finljandski-asemalle, josta matkaa voi jatkaa muualle kaupunkiin metrolla tai taksilla.

2. Pietariin risteillen

M/S Princess Anastasia vie risteillen Pietariin. Viisumivapaalla risteilyllä vietetään kaksi yötä laivalla ja välissä on kokonainen päivä aikaa tutustua Pietariin omassa tahdissasi. Voit myös varata laivamatkat siten, että viivyt kaupungissa kaksi päivää ja palaat seuraavalla laivavuorolla. Laivan lähestyessä Pietaria kannattaa nousta kannelle katselemaan maisemia jo hyvissä ajoin ennen saapumista. Matkan varrelle osuu hienoja Venäjän Karjalan rannikkomaisemia ja myös aivan Pietarin edustalla on paljon näkemistä.

3. Bussimatka Pietariin

Monet matkatoimistot järjestävät bussimatkoja Pietariin. Tällöin kuljetus, hotelli sekä kiertoajelu ja mahdollisesti muu ohjelma Pietarissa on etuktäeen paketoitu valmiiksi setiksi ja osallistujan tehtäväksi jää vain pysytellä ryhmän mukana ja nauttia matkasta.

Eksoottisempi bussimatkavaihtoehto on nousta Helsingistä Pietariin liikennöivien pikkubussien kyytiin ja matkata Pietariin tällä Suomessa asuvien venäläisten suosimalla matkustustavalla. Pikkubussikyydin itänaapuriin saa halvimmillaan jopa vain kymmenellä eurolla, joten autenttinen minibussikyyti itänaapuriin on myös hyvin edullinen tapa tutustua Pietariin.

>> Lue lisää vinkkejä Pietariin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Flickr / Stas Kirenkov

Päivitetty: 6.3.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia