Lontoon parhaat joulumarkkinat

Joulumarkkinoita ja taianomaista tunnelmaa – vinkit kuuteen suurkaupunkiin

Marras-joulukuu on tunnelmallista aikaa vierailla suurkaupungeissa. Tässä vinkit joulutoreille ja joulunalustapahtumiin Berliiniin, Lontooseen, Prahaan, Pariisiin, New Yorkiin ja Wieniin.

1. Berliini

Berliinin suurin ja kuuluisin joulumarkkinapaikka sijaitsee Breitscheidplatzilla keisari Wilhemin muistokirkon vieressä. Kirkko joutui pommituksien kohteeksi toisen maailmansodan aikana ja joulutori on avoinna kirkon raunioiden vieressä.

Joulutorin 170 myyntikojussa on tarjolla joulukoristeita, leluja, paikallisia herkkuja, koruja, puuveistoksia ja käsitöitä. Ostoksien lomassa voi lämmitellä nauttimalla kuumaa kaakaota, glögiä tai punssia. Markkinat järjestetään tänä vuonna 25.11.2013 – 1.1.2014.

Ekologista tuotteista kiinnostuneiden kannattaa käydä joulumarkkinoilla Kollwitzplatzilla, missä myydään luomutuotteista valmistettuja jouluherkkuja sekä käsitöitä. Kollwitzplatzin joulutori on avoinna 1.–22.12.2013.

Lue lisää Berliinin joulumarkkinoista

2. Lontoo

Trafalgar Square -aukiolta löytyy Lontoon hienoin joulukuusi, joka valaistaan 5. joulukuuta. Joulukuusi on jokavuotinen lahja Norjasta kiitoksena avusta, jonka britit antoivat norjalaisille toisen maailmansodan aikana.

Vuodesta 1947 lähtien järjestetyt joulumyyjäiset Trafalgar Squaren aukiolla ovat traditio lontoolaisten keskuudessa. 9.–22.12 aukiolla kuulee joululauluja eri kuorojen esittämänä. Uudenvuodenaattona aukio on täynnä ihmisiä vastaanottamassa uutta vuotta.

Lontoon Hyde Parkin Winter Wonderland -huvipuistossa järjestetty tori on tunnettu käsitöistään ja erilaisista ruokatuotteistaan. Huvipuisto on avoinna 23.11.2013 – 5.1.2014.

Real Food Christmas Market 19.–22. joulukuuta Lontoon Southbankilla on gourmet-ruoan ja muiden jouluherkkujen ystävien joulutori. Käynti Harrodsilla tai Fortnum & Mason -tavaratalossa on myös varma tapa päästä kiinni joulutunnelmaan.

St Paulin katedraalissa pääsee joulutunnelmaan kuuntelemalla englantilaisia joululauluja. Tapahtuma järjestetään kaikkina viikon päivinä 30.11.–24.12.2013. Aikataulut löytyvät täältä.

Lue lisää Lontoon joulumarkkinoista ja –tapahtumista

3. Praha

Joulu on Tsekissä tärkeä juhla, ja Prahassa onkin joulun alla tarjolla paljon kulttuuritapahtumia kuten konsertteja ja teatteriesityksiä. Joulutoreista suurin järjestetään vanhankaupungin torilla. Idyllinen barokkityylinen tori sopii täydellisesti talvimarkkinapaikaksi – varsinkin silloin kun kaupunkiin on satanut lunta.

Joulumarkkinat Prahassa

Joulutori on avoinna joka päivä 30.11.2013 – 12.1.2014 vanhankaupungin Wenceslas–aukiolla.

Lue lisää Prahan joulumarkkinoista

4. Pariisi

Ranskan pääkaupunki tarjoaa useita perinteisiä joulumarkkinoita (Les Marches de Noël), joissa on
laaja valikoima taidetta ja käsitöitä sekä paikallisia erikoisuuksia ja ruokaherkkuja.

Kulinaristien kannattaa suunnata joulumarkkinoille Montparnasse Toweriin (5.–30.12.2013). Pariisin tärkeimmät joulumarkkinat ovat Champs Elysées Christmas Village (15.10.2013 – 5.1.2014), Saint German des Prés (6.12.2013 – 2.1.2014) ja St. Sulpice (1.12.2013 – 24.12.2013). Lisäksi joulumarkkinat järjestetään myös Trocadero Gardensissa 8.12.2013 – 2.1.2014.

Lue lisää Pariisin joulumarkkinoista

5. New York

New Yorkissa vallitsee ainutlaatuinen tunnelma joulun alla. Rockefeller Centeriin pystytetään suuri joulukuusi, jonka valot sytytetään erityisessä seremoniassa. Joulukuusi on valaistuna 4.12.2013 – 7.1.2014. Rockefeller Centerissä voi myös luistella tai vierailla Top of the Rock -observatoriossa, josta voi nähdä koko Manhattanin.

Viimeisen vuosikymmenen ajan Bryant Parkissa on pidetty joulumarkkinat, joissa myydään esimerkiksi taidekäsitöitä, koruja ja leluja. Myös täällä voi luistella, syödä ja seurata erilaisia tapahtumia marraskuun alusta tammikuun alkuun.

Jouluostoksilla New Yorkissa

New Yorkin suurin tavaratalo Macy’s on tunnettu kaupungin hienoimmasta joulukoristelusta, joka koostuu kahdesta eri teemasta. Toinen teema on joka vuosi sama ja pohjautuu klassiseen jouluelokuvaan Miracle on 34th Street. Toinen teema on salaisuus ja se paljastetaan vasta avajaisissa.

Radio City Music Hall on jo vuodesta 1932 esittänyt joulushown The Rockettes – Radio City Christmas Spectacular. Noin puolitoista tuntia kestävät esitykset pyörivät marras-joulukuun ajan.

Joka vuosi joulukuussa The Metropolitan Museum of Art koristelee suuren joulukuusen barokkityyliin italialaisilla joulukoristeilla. Ota koko perhe mukaan yhteen maailman hienoimmista taidemuseoista.

6. Wien

Jokaisella vähänkään itseään kunnioittavalla kaupunginosalla on Wienissä vähintään yhdet joulumarkkinat. Markkinat eroavat paljon toisistaan ja tästä syystä niillä on erityisen mukava vierailla.

Wienin kaupungintalon kupeessa järjestetään suurin ja tunnetuin joulutori. Koko puisto on täynnä joulukoristeita ja lukemattomista kojuista voi ostaa kaikkea koristeista ja leluista aina paahdettuihin manteleihin. Lapsille on satutalo ja poniratsastusta. Paikalla on myös oma postitoimisto, joka on avoinna vain joulun aikaan. Joulukortteihin saa toimistosta oman leiman. Markkinat ovat avoinna joka päivä 16.11. – 24.12.2013.

Schönbrunnin (23.11. – 26.12.2013) valikoima on eleganttia, hienostunutta ja hieman kalliimpaa, mutta laadultaan erinomaista käsityötä. Karlsplatzista (22.11. – 23.12.2013) löytyy eksklusiivisia ja boheemeja käsitöitä. Osa tuotteista on kalliimpia, mutta laatu on erinomainen. Tarjolla on muun muassa hienoja hopeatöitä ja puuveistoksia.

Lue lisää Wienin joulumarkkinoista

Lähde: Tjäreborg
Kuvat: Visit Britain, Czech Tourism / Roman Cestr, Flickr / ThomasSoerenes

Päivitetty: 28.11.2013

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia