Rooma, Italia

Ihana Rooma! Tässä kaupungissa on tunnelmaa – katso kuvat

Rooman-lomalle ei tarvita sen kummempaa suunnitelmaa, sillä kaupungin arkkitehtuuri tarjoaa loputtomasti nähtävää. Katso kuvat vaikuttavista rakennuksista ja hyppää mukaan Rooman ainutlaatuiseen tunnelmaan!

Eri aikakaudet sekoittuvat katukuvassa

Italian pääkaupunki Rooma on maan suosituin matkakohde eikä ihme, sillä kaupungin näyttävät ja historialliset nähtävyydet kiinnostavat matkailijoita kerta toisensa jälkeen. Muun muassa Colosseum, Forum Romanum, espanjalaiset portaat ja Pantheon ovat Rooman tunnetuimpia vierailukohteita.

Historiallinen tunnelma on Roomassa vahvasti läsnä, sillä kaupungin vaikuttava arkkitehtuuri ei tarjoa mahdollisuutta unohtaa olevansa kolmen tuhannen vuoden ikäisessä kaupungissa. Muinaiset nähtävyydet ovatkin Tiber-joen halkoman kaupungin valtti.

Vastapainoksi historialle Roomassa voi aistia myös hieman nykyaikaisempaa tunnelmaa, vaikka huippumoderneja pilvenpiirtäjiä kaupungissa ei juuri olekaan. Keskustan eteläpuolella sijaitseva EUR on Benito Mussolinin fasismin 20-vuotisjuhlavuotta varten rakennuttama alue, jonka arkkitehtuuri poikkeaa merkittävästi Rooman tunnetuimmista rakennuksista. Mikäli loman aikana alkaa kaivata vaihtelua historiallisille kujille, on EUR oikea valinta.

Rooman-lomalla kannattaakin varata aikaa jo pelkästään arkkitehtuurin ihasteluun ja kaupungin tunnelmointiin, sillä näkemistä on runsaasti.

Katso kuvat Rooman upeasta arkkitehtuurista!

>> Löydä halvat lennot Roomaan Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto ja Getty Images

Päivitetty: 25.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia