Riika on pohjoisen Pariisi

Riika on ihastuttava viikonloppukohde, joa hintataso on edullinen ja välimatkat lyhyitä. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Riika, Latvia

Halvalla Riikaan – lue matkailijan säästövinkit ja lähde pienen budjetin lomalle

Edullinen kaupunkiloma Latvian pääkaupungissa onnistuu helposti, sillä hyvät kulkuyhteydet ja halpa hintataso tekevät budjettilomasta vaivatonta.

Runsaasti halpoja lentoja

Latvian pääkaupunki Riika on edullinen kohde, jonne pääsee Suomesta nopeimmin lentämällä. Lentoyhteydet Helsingistä ovat mainiot, sillä matka-aika on vain yksi tunti, ja lentoja on tarjolla päivittäin useita. Esimerkiksi Air Baltic ja Finnair liikennöivät suorilla lennoilla Helsingistä Riikaan.

Halvimmillaan edestakaiset lennot Helsingin ja Riian välillä maksavat noin 70 euroa. Air Balticin lentoihin sisältyy kuitenkin ainoastaan käsimatkatavara kahdeksaan kiloon saakka, ja esimerkiksi ruumaan menevästä matkatavarasta on maksettava lisää. Myös Finnairin halvimmat Riian-tarjoukset ovat light-luokan lentoja, eli nekin sisältävät vain käsimatkatavarat.

Edullisia lentoja on tarjolla mukavasti ympäri vuoden, mutta halvimmat lennot saat, kun matkustat syksyllä tai keväällä. Myös talvikuukausille on saatavina runsaasti halpoja Riian-lentoja. Matka kannattaa varata hyvissä ajoin, mieluiten vähintään paria kuukautta ennen matkaa.

Riikaan on myös hyvät bussiyhteydet Tallinnasta joten jos et halua lentää, on tarjolla myös muita edullisia vaihtoehtoja.

>> Löydä halvat lennot Riikaan Rantapallon lentohaun avulla!

Majoitu tavallista paremmassa hotellissa

Riian edullinen hintataso näkyy erityisesti hotellien hinnoissa. Majapaikkojen hintataso on huomattavasti esimerkiksi kotimaata edullisempi, ja Riiassa voikin majoittua esimerkiksi tavallista parempitasoisessa hotellissa.

Perustason kolmen tähden hotelli maksaa Riiassa keskimäärin 50 euroa yöltä. Tarjouskampanjoita seuraamalla kaupungista voi löytää erittäin edullisen majapaikan: viiden tähden hotellin voi saada jopa 60 eurolla. Hotelli kannattaa varata mahdollisimman nopeasti lentovarauksen jälkeen, mutta viimeistään noin kuukautta ennen matkaa jos haluat saada parhaan mahdollisen hinta-laatusuhteen.

Hotellien lisäksi Riiassa voi majoittua myös hostelleissa tai vaikkapa paikalliselta vuokratussa asunnossa. Hostellitarjonta on hyvä ja se onkin halvin tapa majoittua Riiassa: edullisimmillaan sänkypaikka yhteismajoituksessa maksaa noin viisi euroa.

>> Löydä halpa hotelli Rantapallon hotellihaun avulla!

Tutustu kaupunkiin pikkurahalla

Riian tunnetuin nähtävyys on sen näyttävä vanhakaupunki, jonka arkkitehtuurissa riittää katseltavaa matkailijalle. Se onkin klassinen kaupunkilomakohde, ja vanhassakaupungissa tunnelmoinnin lisäksi Riian-lomalla kannattaa shoppailla ja syödä hyvin.

Vanhakaupunki on matkailijoiden suosima alue, missä on runsaasti ravintoloita. Jos etsit halvinta mahdollista ruokapaikkaa, kannattaa kuitenkin suunnata pois suosituimmilta alueilta – vain parin kadun päässä voi olla huomattavasti halvempia kuppiloita. Myös yliopiston läheisyydessä on tavallisesti tarjolla halpoja ruokapaikkoja.

Riian keskusta on melko pieni, ja se on helppo ottaa haltuun jalkaisin. Julkisilla liikennevälineillä liikkuminen on kuitenkin edullinen tapa taittaa pitkät matkat, sillä lippu Riian julkisiin maksaa noin euron. Tarjolla on myös muutaman päivän voimassa olevia lippuja, mutta yksittäisten lippujen ostaminen voi olla lopulta edullisempaa.

>> Lue lisää vinkkejä Riikaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Air Baltic

Päivitetty: 7.7.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (18 votes, average: 3,89 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE