Matkat

Kreetan tunnelmia ja lempiravintoloita odotellessa

11.1.2017

Tämä vuosi on lähtenyt käyntiin, kuinkas muuten kuin talokauppojen loppuun saattamista ja Kreetalle lähtöä odotellen.

Voin jo nähdä itseni talomme terassille nauttimassa aamukahvia aamu-uinnin jälkeen, katsellen kaunista näkymää oliivilehtoihin ja kauas merelle ja kuunnellen uuteen päivään heräävää kylää kanojen kotkotuksineen.

IMG_1613

Ympäri vuoden kaipaan kreikkalaista ruokaa ja mustekalanrenkaat, tzatziki ja lampaankyljykset ovat tämän hetkiset lempiruokani. Kotona teemme jonkin verran kreikkalaista ruokaa, kuten tzatzikia, jauhelihapihvejä ja kanaa uunissa sitruunakastikkeessa.

IMG_2550

IMG_1475

Tosi asia kuitenkin on, että ruoka maistuu parhaalta oikeassa ympäristössä, tuoreista paikallisista raaka-aineista valmistettuna. Mikään ei voita juuri merestä nostettua tuoretta kalaa ja ravintolan omassa kasvihuoneessa kasvatettuja vihanneksiä sekä tuoreeltaan puista poimittuja hedelmiä.

IMG_1531

Voisin nimetä Kreetalta kaksi lempiravintolaa. Ensimmäinen on uudessa kotikylässämme sijaitseva pieni ravintola meren rannalla, piilossa omassa pienessä rantapoukamassaan jonne monet matkailijat eivät ole tietään löytäneet. Ympärillä on kukkuloita, oliivilehtoja ja edessä siintää Kreetanmeri. Täydellinen paikka rentoutumiseen! Talvisin ravintola on auki viikonloppuisin ja kesäsesonkina luonnollisesti joka päivä.

Päivän voi aloittaa kreikkalaisella aamiaisella tuorepuristettuina appelsiinimehuineen, napata mukaan jääkahvin ja viettää hyvän tovin rannalla uiden ja auringosta nauttien. Sitten ravintolaan lounaalle tai illalliselle jos rantaelämä on maistunut pidemmän linjan mukaan. Aurinko laskee noin klo 19.30-20 välisenä aikana ja sitä voi ihailla joko ravintolasta käsin tai rannalla istuen.

IMG_1562

Toisesta lempiravintolasta kerron lisää seuraavassa postauksessani.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply