5 syytä palata Madridiin

En muista milloin viimeksi olisi ollut aikaa osallistua Instagram travel thursdayn merkeissä mihinkään, mutta kun nyt näin kuukauden teeman aloin heti ajattelemaan maailman rakkainta kaupunkia. En sitten viime reissulta ehtinyt kirjoittaa postauksen postausta, enkä ole myöskään sen jälkeen ehtinyt ollenkaan palata tunnelmiin, mutta palataampa nyt. Ja palataan nyt alkuun nimenomaan Madridiin, jossa vietin taas 4 ikimuistoista päivää.

Tässä viisi hyvää syytä, mitkä saavat aina palaamaan Madridiin

1. Ihmiset

Mikään paikka ei ole paikka ilman ihmisiä. Itselleni Madrid on nimenomaan kaikki ne ihmiset, joihin sain tutustua Erasmus kauteni aikana. Täytyy myöntää, että viimeisimmän 4 päivän aikana en tehnyt oikeastaan yhtään mitään muuta kuin vietin ihmisten kanssa aikaa. Kävimme lounaalla, illallisella, kahvilla, sangrioilla, yöelämässä… Kävelimme puistoissa, illat katseltiin elokuvia, tehtiin ruokaa yhdessä. Välillä sitä ei vain kaipaa muuta kuin yhteistä aikaa.

2. Sää

Madrid on itselleni maailman aurinkoisin kolkka. Vaikka tämä talvi on ollut kurja myös Madridissa, jostain kumman syystä aina kun saavun mestoilla sää muuttaa muotoaan ja koko kaupunki säteilee auringossa. Ihana kesäinen lämmittävä auringonpaiste alkaa jo maaliskuun puolivälissä ja kesän kuumat helteet saattavat olla valloillaan jo toukokuun puolivälistä aina syyskuulle saakka. Talvellakaan ei tarvitse kärsiä kaamoksesta ja kunhan tammikuusta on selvinnyt lämpötilat alkavat taas antaa parempaa.

3. Kaupunkikulttuuri ja elämänmeno

En tiedä toista yhtä elävää kaupunkia kuin Madrid. Oli mikä ilta tai tapahtuma tahansa kaupunki on aina täynnä iloista ja elävää porukkaa. Madrid herää nimenomaan yöllä eloon ja joka kerta se väkimäärä saa suomalaisen ihmettelemään miten ihmeessä nämä jaksavat hillua kaduilla. Yön tunnelma on myös omaa luokkaansa enkä ole koskaan pelännyt tai kohdannut ahdistavia tilanteita keskellä yöllä Madridin keskustan kaduilla.

4. Puistot

Madrid on puistojen kaupunki ja olipa sitten kyseessä lomamatka tai ihan vain hengailu ja asuminen, nämä puistot antavat yhdelle jos toisellekin metsien keskellä syntyneelle uskomatonta energiaa. Madrid ei olisi Madrid ilman sen puistoja ja puistopiknikkejä.
Kokosin 12 puistoa aiemmin samaan postaukseen käy lukemassa tästä.

5. Edullinen hintataso

Jätetään tästä laskuista pois asumiskulut, jotka ovat kaupungissa ihan pilvissä ja keskitytään herkullisiin tapaksiin ja puolihalpaan toimivaan julkiseen liikenteeseen. Madrid on täynnä baareja, joissa tulee aina juoman kylkiäisenä kasa ruokaa (vinkkinä El Tigre). Tämä on jotain mihin ehtii aika helposti tottua ja jonka jälkeen pettyy missä tahansa muualla. Hienoissa ravintoloissakaan ei tarvitse pulittaa järkyttäviä summia. Viime reissulla nousimme kaverin kanssa korkeuksiin ja nautimme illallisen ihaillen Madridin auringonlaskua. Alkuruuat olivat 9 euron luokkaa, pääruoka irtosi 18 eurolla ja jälkiruoka kuudella. Myös täällä kaupan päälle tulivat leivät, alkutapakset ja pienet itsetehdyt suklaaleivokset…

Ja sitten se julkinen liikenne. Kun nuorison kuukausikortti maksaa vain 20 euroa kuussa ja sillä pääsee Toledoon ja Madridin kauniille järvelle tunnin päähän polskimaan, passaa miettiä miksi kukaan nuori ainakaan käyttäisi kaupungissa autoa. Metrot kulkevat nonstoppina ja lähijuniakaan täytyy harvemmin odotella varttia kauempaa. Nämä ovat myös siistejä, toimivia ja turvallisia. Oulussa, jossa ainoa tapa liikkua säällä kuin säällä on lähinnä polkupyörä osaa jotenkin kaivata tätä Madridin luksusta.

Jos jotkut paikat on sellaisia jotka vie jalat alta niin Madrid on kyllä tehnyt sen ja lujaa. Tämä viime reissu tuskin jäi viimeiseksi kaupungissa.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat TravelloverVagabonda ja Skimbaco. Lue tempauksesta lisää täältä. Minut löytää Instagramissa nimellä @kaksuli

11 vastausta artikkeliin ”5 syytä palata Madridiin

 1. Vaikka Madrid ei ihan oma suosikkikaupunkini olekaan, tykkäsin siitä kyllä paljon. Allekirjoitan tästä varsinkin sään ja puistojen hyvyyden. Olin niin onnellinen siellä silloin viime vuoden tammikuussa, kun ei tarvinnut kärvistellä lumen ja pakkasen seassa. Ja puistot tekevät kaupungin! Maailmassa on niin valitettavan paljon kivoja kohteita joihin palata, etten tiedä, milloin olisi Madridin vuoro. Mutta ehkä tarpeeksi hyvän lentodiilin sattuessa kohdalle 🙂

 2. Heh, Facebookini muistutti juuri minua siitä, että edellisestä Madridin reissustamme alkaa olla tasan vuosi – jokohan olisi aika kerrata taas kerran kaupunkia 🙂
  Tosin ajatuksella, että päivitetään Euroopan kaupunkitunnelmiamme aina vanhimmasta päästä jonkinlaisena ”tavoitteena”, että vierailusta mistään merkittävämmässä kaupungissa ei olisi yli kymmentä vuotta, niin Madridin aika ei ole ihan vielä, vaikka hyviä muistoja meille kaupungista jäikin. Ja osittain kiitos hyvien vinkkiesi!

 3. Oijoi, Madrid kieltämättä kuulostaa ihanalta kaupungilta! Minun Espanjan tuntemus rajoittuu Mallorcaan, Andalusiaan ja Kanariaan, mutta haluaisin kyllä tutustua maahan enemmän. Kieli, ruoka, ihmiset, ilmasto ja erinomainen viini ovat seikkoja, miksi pidän Espanja on vienyt sydämeni ja olen harkinnut vakavasti sinne muuttamista. Mutta nyt ainakin toistaiseksi Kreikka pysyköön asuinmaanani 🙂

  • Minä muuttaisin heti takaisin jos vain elämä sen sallisi. Ehkä kun opinnot on saatu päätökseen… Tosin eipä Kreikassakaan mitään vikaa ole. Siellä aika hyvin kohtaa nämä samat piirteet.

 4. Minustakin Madrid on kiva, mutta koska olen ollut vain päiväseltään matkalla jonnekin tai vain muutaman päivän kaupunkilomalla, oma fiilis on tietenkin paljon pinnallisempi kuin sinun. Säästä sen verran, että heinäkuun lopussa, elokuun alussa, en ole ihan varma, oli niin kuuma, että oikeastaan ei koskaan missään. Lämpötila on voinut monesti olla sama, mutta sisämaassa mannerilma oli ihan kauhea, kun ei tuullut yhtään. Jos vielä palaan Madridiin, se ei takuulla ole kesällä. 🙂

  • Heinä- ja elokuu tosiaan osaa olla painostavia tuolla sisämaassa ja varsinkin jos sattuu olemaan kaupunkilomalla ja haluaa nähdäkin jotakin. Asuessa nuo päivät kuluivat uima-altailla ja järvillä (jos ei yliopistolla) ja ”oikeaa” elämää elettiin lähinnä yöllä. Silloin helle tuntui lähinnä vain ihanalta.

   Paras aika muuten palata on ehdottomasti kevät! Maaliskuun puolivälistä toukokuun puoliväliin. Madrid on niin kaunis kun maalis-huhtikuussa kukat ja luonto herää eloon!

 5. Ah, rakkain Madrid! Myös oma IGTT ”tänne haluaisin palata” -postaukseni koski tätä kaupunkia. Madridista taivaaseen sanotaan ja minulle Madrid on lähinnä taivasta. Siellä tunnen olevani kotona. Rakastan myös puistoja, joten nappasin heti vinkkejä linkittämästäsi postauksesta. 😍

  • Ihanaa, että täällä on muitakin Madrid faneja! Mun täytyi heti mennä lukemaan sunkin postaus aiheesta ja flamencot meni juuri listalle seuraavaa hyppyä varten. Madrid desde el cielo <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *