Mitä vuodelle 2018?

Vuosi vaihtui ja on aika katsoa tulevaan. Tää on se hetki, kun allekirjoittaneen tulevaisuus alkaa häikäistä, sillä täytyy myöntää että viimevuosina on tullut elettyä koko ajan yhä enemmän hetkessä. Hetkessä eläminen näkyy siinä, ettei mulla oikeastaan ole yhtään mitään suunnitelmia vuodelle ihan jotain perinteisimpiä lukuunottamatta.

Kevään aikana tavoite on saada maisterin kurssit taputeltua 10 pistettä ja itse teesejä vaille valmiiksi. Lukujärjestys on jo luotu ja onnekseni niin mallikkaasti, että vain 10op on istuttavia kursseja yliopistolla. Tämä tarkottaisi sitä, että kesällä tai syksyllä pitäisi aloitella kirjoittamisurakkaa, mutta suoraan sanottuna tää koko ajatus tuntuu tällä hetkellä ihan älyttömän vieraalle. Niin… Jossain syvimmissä haaveissani haluaisin karata johonkin syksyksi. Lähempänä kuitenkin selviää, saanko tätä mitenkään mahdollistettua.

Vuoden ensimmäinen reissu Indonesia-Singapore

Opintojen lisäksi, ajatus on aina reissuissa. Yksi reissu on jo varma ja se starttaakin jo ensiviikolla. Kohteena on Indonesia ja Singapore. Kumpikin itselleni aivan uusia maita. Indonesian Bintanilta lähdetään hakemaan ensi alkuun rentoutumista, joka muuten tulee ihan todelliseen tarpeeseen. Perillä pitäisi odottaa kiva resortti omalla rannalla. Muuta en sitten ole saaresta ottanutkaan selvää.

Muutaman päivän pötköttelyn jälkeen sitten on tarkoitus on siirtyä Singaporeen Singapore tulee koostumaan kävelystä, kaupunkikokemuksista, ruuasta ja päiväreissuista. Saa nähdä, millaiseksi tämä loma sitten lopulta muotoutuukaan.

Vieraita Suomeen

Erasmusreissulta jäi paljon ihmisiä elämään. Madridissa sanotut ”see you soonit” saa muutaman ihmisen kanssa jatkoa tammi- ja helmikuun aikana, kun saan kunnian esitellä tätä Skandinaavian pääkaupunkia rohkeille reissulaisille. Se, että saan kavereita käymään näinkin ihmeelliseen paikkaan tuntuu uskomattomalta ja aion ottaa nämä itsekin yhdenlaisena lomana.

Tammikuussa käytössämme on pitkä viikonloppu. Madrileno haaveilee luistelusta, meren päällä kävelystä ja lumesta. Itse haluan säiden suosiessa viedä Espanjan asukin notskireissulle paistamaan makkaraa auringonlaskua katsellen. Toivottavasti tämä Suomen sää nyt tarjoaisi sitä talvista eksotiikkaa sitten!

Helmikuussa reissumimmejä saapuu kaksin kappalein Itävallasta. Käytössä on 5 kokonaista päivää ja näiden kanssa on pakko suunnata Oulun maisemista myös vähän jonnekin muuallekin. Itävallan kasvateille lumi ei ole eksoottista. Nämä tytöt hakee reissulta nimenomaan pohjoisen tarjoamia erilaisia kokemuksia ja aktiviteetteja. Poroja, rekiajeluja ja vierailua joulupukin luona. Tämän reissun kruunaisi myös revontulet.

Reissuhaaveita

Muuta ei sitten olekaan tiedossa, mutta kuten viimeaikoina on käynyt, on näitä päätöksiä tullut tehtyä aika lyhyellä varoitusajalla häseltäen. Tässä kuitenkin ehkä jotakin ajatuksen tasolla ja joskus toteutettavia haaveita.

Kaupunkireissu Budapestiin

Yksi, minne ehdottomasti haluaisin on Budapest. Se on Euroopan pääkaupunki, joka on vielä kokematta ja tuntuu että sinne on jatkuvasti matkatarjouksiakin. Tämä voisi olla oiva pitkän viikonlopun reissu keväälle tai syksylle.

Espanja aina ja ikuisesti

Ensinnäkin haluaisin päästä käymään Teneriffalla. Käydä luonnon keskellä vaeltamassa, katsella aamuaurinkoa mummun katolla ja viettää yhteistä aikaa serkkujen ja lasten kanssa. Jotenkin tuolla tuntuu aina, että aika pysähtyy. Miten maailmassa voikin olla vielä noin stressitön paikka.

Ja ei päivää ilman haaveilua Madrid paluusta. Tämä ei nyt varmaan esittelyä kaipaa, mutta viikko tai kaksi Tres Cantosissa ja Madridin keskustassa haaveillen ja kahviloita ystävien kanssa kiertäen olisi juuri sitä elämisen arvoista elämää.

Uusista Espanjan paikoista kolme suurinta haavettani on Pohjois-Espanjan roadtrip, joka tuskin toteutuu tänäkään vuonna, Extremaduran kyläkierros, joka olisi helppoa toteuttaa Madridista käsin ja ihanan vehreä ja kuvan kaunis Menorca, jonka maisemia opiskelin Madridissa. Täytyy myöntää, että Ibizan reissukin olisi kiva päästä uusimaan hyvään ulkoilmafestariaikaan kavereiden kesken.

Once Erasmus always Erasmus 

Näitä kaveri kohteitahan riittää! Neljä kohdetta on tällä hetkellä mielessä kuitenkin ylitse muiden. Ensimmäisenä olen miettinyt Tsekin roadtrippiä. Tällaisen onnistuminen vaatisi myös paikallisten kavereiden kanssa samanaikaisen loman ja innostumisen pienestä kiertomatkasta pienissä kylissä.

Kaupunkiloma Wienissä olisi helppoa toteuttaa, mutta surkeus tuonne Itävallan pääkaupunkiin on huonoa lentää täältä Suomen maalta. Tähän olenkin ratkaisuna miettinyt vaihtoehtoa ottaa meno Prahaan ja paluu Budapestiin. Mutta tulisiko tässä sitten jo kaupunkiähky, sitä minä vaan…

Grenoble-Lyon ja Ranskan alpit. Tämä olisi täydellinen kevät reissu! Kaverilla tuolla on auto ja itse asiassa olemmekin jo kirjoitelleet tästä vaihtoehdosta lähteä pienelle haikkireissulle kauniisiin vuoristomaisemiin. Kun ottaisi lennot esimerkiksi Nizzaan voisi tuossa matkalla katsella vähän muitakin paikkoja…

Amsterdam. Hollannissa asuu tällä hetkellä kolme ystävää. Tästä lyhyestä irtiotosta olemme puhuneet kaverini kanssa, mutta kuitenkin jostain syystä viime kesän jälkeen en koe järkyttävää intoa Hollannin paikkojen suhteen.

Huomaan, että realistisimmat haaveeni tällä hetkellä ovat eniten yhteyksissä ihmisiin. Siitä olen varma, että kyllä tänä vuonna pitää ainakin yksi reunion reissu tehdä on se sitten joku ylläolevista kohteista tai joku yhdessä suunniteltu reissu jonnekin aivan muualle.

Saa nähdä, mihin sitä sitten loppujen lopuksi tänäkin vuonna päätyy. Otetaan päivä ja seikkailu kerrallaan!

6 vastausta artikkeliin ”Mitä vuodelle 2018?

 1. Mä tykkäsin Singaporesta paljon, kun olin siellä pari vuotta sitten. Tosi rento ja monipuolinen kohde, vaikka toukokuussa siellä olikin varsin kuumaa ja kosteaa. Mun blogista löytyy pari juttua Singaporesta, mutta ne on blogin ensimmäisiä postauksia, joten niiden informaatioarvo ei ole kovin suurta. Tai en tiedä, en oo halunnut lukea niitä hetkeen 😀

  Ihania Euroopan kohteita on sun haavelistalla! Mä oon aina tykännyt matkustella Euroopassa ja nyt kun olen menossa niin kauas, niin tuntuu että sen jälkeen on taas Euroopan vuoro. Ihanaa uutta reissuvuotta sulle! 🙂

  • Mää käyn kyllä heti kurkkaamassa sun postaukset! Just tota monipuolisuutta odotan ja siisteyttä ja helppoutta ja lämpöä… 😀

   Ihanaa vuotta sullekin ! Ja huh sulla starttaa ihan just elämäsi reissu. Ota kaikki irti!

 2. Wau, Indonesia-Singapore on aika huikea tapa potkaista matkailuvuosi käyntiin, ja talvisen Suomen esittely ulkomaalaisille kavereille myös! Täytyypä myös tunnustaa, että vaikka muutto Amsterdamiin häämöttää ihan nurkan takana, niin täällä myös vähän salaa haaveilen Espanjasta, etenkin Malagasta, jonka tutkiminen jäi vähän puolitiehen. Ehkäpä sitten myöhemmin tänä vuonna 😉 #IneedSpain

  • Joo tää on hyvä alku uudelle vuodelle. Joskin silti oon vähän haikeissani verrattuna viimevuoden potkasuun sillä kokonaisella muutolla.

   Onneksi Espanjaan pääsee aika edullisesti #weallneedspain
   Ja ei se Amsterdamkaan kyllä muuten kuulosta yhtään hassummalta 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *