Ihanan täydellinen Espanja paluu

Syyskuu alkaa olla puolivälissä. Kuukausi sitten kirjoittelin Erasmus reunion suunnitelmista ja paluusta Espanjaan. Koko paluu on nyt takana päin ja voi jumpe kun oli hyvä reissu! Suunnitelmat, joita teimme etukäteen meni jossain määrin aikalailla uusiksi, mutta se tässä kansainvälisessä porukassa onkin aina niin mahtavaa. Mikään ei ole  niin justiinsa! No mitä sitten näin viimeisen puolentoista viikon aikana ja mistä saatte lukea myöhemmin enemmän?

4 päivän Erasmus reunion tukikohtana Malaga

Malaga

Ensimmäisenä päivänä ystävät ja toverit olivat Suomityttöä vastassa ja käytettiinkin koko päivä Malagan tiirailuun ihan alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti. Päivä sattui olemaan ilmainen kaikkien nähtävyyksien osalta, joten mikä jottei halusin tehdä uusinnan näin neljän vuoden jälkeen. Kierreltiin keskustassa ja käytiin katselemassa maisemia yläilmoista. Suhteellisen samalta näytti kierros noin neljä vuotta sittenkin ja niistä tunnelmista voi lukea lisää täältä. Muut Malaga postaukseni aiemmalta reissulta löytyy tästä linkistä.

Ronda 

Kuuluisa rotkokaupunki tuli yhtäkkiä listalle, kun haluttiin käydä jossain muuallakin matkalla Marbellaan. Sieltähän se rotko löytyi ja kaupungista saatte lukea myöhemmin enemmän.

Marbella – Puerto Banus 

Puerto Banus on se Marbellan ylellisin alue ja päätettiinkin lähteä alueelle leikkimään vähän kauniita ja rohkeita. Vähän turhan överiä  oli kaikki itselleni, mutta empä valittanut maisemista, kun vihdoin pääsimme rannalle ja pulahtamaan Atlannin aaltoihin.

Granada 

Granadassa päivä ei ollut tarpeeksi. Ystäväni suunnistivat Alhambraan, yhteen koko Espanjan tunnetuimpaan ja suosituimpaan nähtävyyteen. Itse en kuitenkaan ollut valmis maksamaan pikalipun hintaa, joten suunnistin kaupunkikierrokselle. Eipä muuten harmittanut kierrellessä mäkisillä kapeilla hyvin Marokon näköisillä kujilla.

Iznajár

Ehkä koko reissun kaunein pysähdyspaikka. Pieni kylä keskellä järvimaisemia auringonlaskun aikaan antoi kyllä ehdottomasti parastaan.

Sooloillen Jáenin maakunnassa

Soolomatka muutti muotoaan jo Malagan bussiasemalla, kun matkaan tarttui hetimmiten uusi tuttavuus. Muutaman tunnin päästä löysinkin itseni Jáenista käsittämättömän aksentin keskeltä uuden tuttavuuteni kanssa tutkimasta kaupunkia. Päivä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi, sillä illalla istuimme vielä Espanjalaisen ryhmän kanssa tapaksilla yömyöhään jutellen elämästä ja suunnitelmista. Seuraavana päivänä jatkoin vielä yksin matkaani Unescon pieniin renessanssikyliin Baezaan ja Úbedaan ihan alkuperäisten suunnitelmieni mukaan.

Laatuaikaa Madridissa

Aika vaikeaa on kuvailla sitä fiilistä kun 3 tunnin junamatkan jälkeen Renfe rullasi Atochan pääasemalle ja kaikki oli kuten aina ennenkin. Latasin kuukausikorttini, otin tutun junan Solille ja halasin pitkään ja hartaasti aukiolla odottavia ystäviäni. Ensimmäinen illallinen lempiravintolassa tärkeiden ihmisten kanssa oli parasta, mitä pystyi juuri sillä hetkellä tapahtumaan.

Loppuaika Madridissa noudatti samaa kaavaa. Kaikki 4 päivää meni viettäen ystävieni kanssa keskustassa ja asuntolalla laatuaikaa. Ikimuistoisin päätös  oli kuitenkin rakkaan asuntolani tervetulojuhlat, jossa koko asuntola oli parkkeeranut itsensä etupihalle ilmaisen sangrian äärelle. Tunne oli kaikinpuolin haikea, kun siinä uusiin ihmisiin tutustuessa täytyi sanoa lennon lähtevän ihan vain muutaman tunnin kuluttua. Loppujen lopuksi lähdinkin siis lentokentälle suoraan juhlista nukkumasta silmäystäkään. Kotona ehtii nukkua, ajattelin.

Ja näin hurahti siis lähes pariviikkoa elämästäni. Eipä olisi taas voinut paremmin aikaa käyttää. Nyt on pakko olla valmis syyslukukauteen ja uuteen aikaan elämässä. Ja paluuta odotellessa kirjoittelen teille toki tarkempia tunnelmia reissulta blogin puolelle! Oi näitä aikoja <3

2 vastausta artikkeliin ”Ihanan täydellinen Espanja paluu

  1. Siis tiedätkö mitä? Kadehtien kattelen kuviasi, jossa saat olla yksin tai paikat on ihan autioita. Nääs aina kun mä olen reissussa niin kuvattavissa kohteissa on ihmisiä pilvin pimein. 😀

    Anyway, hieno reissu sulla on ollut ja postauksia Rondasta ja Iznajárista odotellessa.

    • Hahhaha, voin sanoa, että kyllä niitä ihmisiä on myös monessa paikkaa riittänytkin, täytys varmaan joskus ottaa niitä ”kulissien takaa kuvia” 😉 Nyt oon kyllä aika lahjakkaasti matkustanut vähän sesonkien ulkopuolella ja yksin sitä tulee lähdettyä liikenteeseen kun muut on varsinkin Espanjassa menossa nukkumaan.

      Postauksia on tulossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *