Neljäs kuukauteni Madrileñana

Tämäkin postaus valuu nyt lähes viikon myöhässä, mutta ei katsella päivämääriä vaan otetaampas taas aikalisä ja katsellaan, mitä sitä tuli neljännen kuukauden aikana Madridissa puuhailtua.

Neljännen kuukauden vaihduttua heiluin Saharan aavikolla. Marokon reissu oli puolessa välissä ja tästä kohtaa alkoikin se reissun ”alamäki”. Toinen pidempi reissu kuukauden aikana tuli vietettyä Ibizalla ystävien kesken nauttien kirkkaasta vedestä ja kauniista rannoista. Samalla reissu oli Erasmus taipaleen viimeinen yhteinen reissu. Tiedän, kaikki on vielä kirjoittamatta mutta antakaa hetki aikaa!

Marokosta kotiuduttua olin niin loman tarpeessa. Seuraavana päivänä oli kuitenkin samantien maahanmuutto kurssin tekstianalyysi, jonka loppujen lopuksi tyrin ihan täysin. Olin valmistautunut normaaliin tenttiin, mutta sainkin tosiaan yhden tekstinpätkän (pakollisesta lukemistosta) nenän eteeni enkä toki tiennyt artikkelista yhtään mitään. En toki tiennyt myöskään sitä, että mukana olisi saanut olla kaikki materiaali, mutta näitähän sattuu. Muuten opiskelun merkeissä olenkin jo istunut viimeiset luentoni ja pyrkinyt valmistumaan lopputentteihin, jotka alkavat ensiviikolla.

Myös ihmisiä on riittänyt enemmän kuin koskaan menneen kuukauden aikana ja olen saanut nauttia erityisesti suomalaisesta seurasta. Ensin rakas ystäväni tuli viikon lomalle kaupunkiin, tämän lisäksi sain kaksi yhteydenottoa ihmisiltä joita en etukäteen tuntenut, mutta joiden kanssa vietin parasta aikaa Madridin kujilla. Oli ilo tutustua teihin kumpaankin, toivottavasti tunnistatte tästä itsenne! Loppuhuipennukseksi pariskunta Meriharakka blogin takaa saapui keväiselle lomalle Madridiin ja oli ilo tavata uudelleen illallisen merkeissä Marrakeshin jälkeen. Heidän blogiaan kannattaa nyt muutenkin katsella, sillä ahkerana heiltä on tullut julki jo kaikki postaukset koskien Marokkoa ja ihan tälläkin hetkellä postauksia Madridista tippuu hyvää tahtia.

Huhti-toukokuu on Madridissa myös täynnä pyhäpäiviä, josta on tullutkin otettua kaikki irti päiväreissuillen. Ensimmäinen päiväreissu sijoittuikin Madridin vuoristoon Patonesin alueelle kenttäkurssin merkeissä. Opiskelu oli reissusta kaukana, mutta näkymät jos jotkin antoivat parastaan. Oli myös hienoa päästä tutustumaan paikanpäälle Madridin maatilamatkailun kehittämiskohteisiin, joissa näin itse hurjasti potentiaalia.

Madridin sisäisiä tutkimusmatkoja tuli tehtyä kaksin kappalein. Ensimmäinen sijoittui seitsemän kummun siete tetasin puistoon, joka on ehdottomasti kaupungin paras salattu helmi maisemien ihailuun ilmaiseksi yläilmoista. Puiston parhaimmalle näköalakummulle katoimme kansainvälisen piknikin syöden Tsekkiläisiä perunalättyjä, Tanskan voileipiä, Espanjalaista munakasta ja omaa panostani marjamuffinsseja. Voin sanoa, että tästä ei piknik paikka ihan hetkessä parane.

Toinen sisäinen kohde oli Caprichon puisto, jolle valitettavasti sattui vähän epävakainen päivä. Puisto osoittautui kuitenkin yhdeksi kaupungin kauneimmista, joten paremmalla säällä teen uusintakäynnin ja lupaan jakaa teillekin enemmän tästä(kin) kohteesta.

Tällä hetkellä loppu Madridissa alkaa häämöttää ja ajatuskin lähtemisestä tuntuu pahalle. Tuntuu, että elämä on rakenutunut tänne niin hyvin viimeisten kuukausien aikana, että paluu ei vain enää tunnu mielekkäältä. Totuus on kuitenkin se, että kotiin on kuitenkin palattava ainakin 2-vuodeksi viimeistelemään maisterin opinnot, mutta se ei ole kuitenkaan estänyt jo nyt etsimästä mahdollista harjoittelupaikkaa kaupungista. Tällä hetkellä myös suunnitelmani siitä milloin ja miten aion palata Suomeen ovat niin levällään, että parempi vain elää päivä kerrallaan ja nauttia vielä ainakin kuukauden verran tästä elämästä.

6 vastausta artikkeliin ”Neljäs kuukauteni Madrileñana

  1. Juu, oli mukava taas nähdä! Pitääkin jakaa tämäkin juttu myös meidän lukijoillemme, sillä kirjoitammehan taas, kuten aikoinaan samoihin aikoihin Lissabonista, taas samoista aiheista, eli Marokosta ja Madridista. Ehkä tapaamme pääkaupunkiseudulla joskus – jos olet majapaikkaa vailla täällä, niin meiltä löytyy vierashuone, jossa toki voit majailla muutaman yön halutessasi.

    • Joo täytyy itsekin pistää linkit sitä mukaa teidän postauksiin kunhan samalta suunnalta kirjoittelen! : )
      Eiköhän me jossain päin maailmaa taas toivottavasti tavata ja toivottavasti joskus olisi aikaa tutkailla myös pääkaupunkiseutua enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *