Pääsiäissuunnitelmat ja vaihdon odotetuin reissu

Pääsiäinen on jo alle viikon päässä ja siksi jos joskus en malta pitää näppejäni erossa näppäimistöstä ja jakaa teille hykerryttäviä reissusuunnitelmia. Heti kun kuulin että täällä Espanjassa ”Semana Santa” loma kestää puolitoista viikkoa aloin katsella mahdollisuuksiani toteuttaa jompi kumpi suurista reissu unelmistani. Toinen näistä suurista unelmista oli/on kunnon roadtrip Galician rannikkomaisemissa ja luonnossa, mutta koska en edelleenkään halua ajaa tässä maassa enkä löytänyt ketään kaveria tämä suuri haave on edelleen haave.

Toinen suuri haaveeni oli/on Marokko, sillä se sijaitsee tästä Espanjasta katsottuna niin lähellä ja tarjoaa niin paljon erilaista eksotiikkaa. Plussana toki halpalennot viiteen eri kaupunkiin, joten aloin etsiä kavereita toteuttamaan tätä haavetta. Kavereita ei tupannut löytyä ja menetin toivoni, sillä jotenkin Marokko ja yksin matkustaminen ei tällä kertaa ollut kovin vahvoilla omalla listallani. Haave oli kuitenkin niin suuri, että päätin avata silmäni myös ohjatuille matkoille ja löysin itselleni sen täydellisen paketin.

Fuerteventura_1

Fuerteventura_2

Fuerteventura_3

Ja niinpä minä siis suuntaan Marokkoon ensi sunnuntaina! 

Tämän paketin ostin Citylife Madridilta. Järjestöltä, joka tarjoaa erilaista ohjelmaa ja matkoja laadukkaasti kansainvälisille Madridin asukeille. Ja vaikka en ole vielä tätä reissua kokenutkaan, tunnen että tästä tulee kaiken rahan arvoinen. Tulen näkemään niin paljon, että mun on ihan pakko jakaa teidänkin kanssa jo näin etukäteen koko 8 päiväinen ohjelma ja reitti. Saman ohjelman ilman mun turhanpäiväsiä kommentteja löytää myös tuosta ylläolevasta linkistä.

Päivä yksi; Madrid – Tarifa

Reissu starttaa siis sunnuntaina Madridista illalla klo 20:45. Koko yö menee bussissa ja aamulla meidän pitäis olla perillä lauttasatamassa ja ottamassa lautta Afrikan mantereelle Tangieriin. Tämä yö tulee olemaan itselleni erittäin haasteelllinen, sillä en tunnetustikaan osaa nukkua missään kulkuvälineissä. Kaikki peukut siis pystyyn, että tää bussi olis edes jollain tavalla mukava ja antais edes mahdollisuuden pieneen lepoon!

Päivä kaksi; Tangier – Rabat – Casablanca

Tangier on Marokon seikkailun saapumispaikka, mutta siellä ei vielä tässä vaiheessa ehdi paljoa Saharan pölyä hengittää, nimittäin bussien pitäisi lähteä saman tien kohti Marokon parin miljoonan asukin pääkaupunkia Rabatia. Rabatissa edessä on ohjattua kaupunkikierrosta, kunnes matka jatkuu illansuussa maailman toiseksi suurimman moskeijan kautta kohti Casablancaa, Marokon suurinta kaupunkia.

Päivä kolme; Casablanca – Marrakech

Casablancan kaupunkielon jälkeen matka jatkuu yhä etelämmäs Marrakechiin, jossa taas vastassa pitäisi olla ryhmäopastusta kaikkine nähtävyyksiin, joista itselläni ei ole vielä mitään hajua. Marrakechissä on myös omaa aikaa katselemiseen, jonka aikana pahoin pelkään, että pääsen kokemaan tätä todellista Marokkolaista tyrkyttämistä ja kusettamista soukissa ja muualla. Parempi etten mene tänä aikana mutkaisilla kaduilla hukkapiiloon ja löydän takaisin ryhmän luokse.

Päivä neljä; Marrakech- Atlas vuoret – Ait Ben Haddou – Dades Gorges

Aamulla matka jatkuu muiden päivien tapaan uusiin maisemiin ja bussi kääntää kelkkansa kohti vuoristomaisemia. Ensimmäinen pysähdyspaikka pitäisi löytyä Tizi n´Tichkasta, josta en ole koskaan kuullukaan, mutta jonka pitäisi avata makeita maisemia, jos käsikirjaa on uskominen. Tästä alkaakin 6 kilometrin mittainen haikki vuoristomaisemissa kohti Ait Ben Haddoun kylää, jossa on kuvattu yksi jos toinenkin elokuvakohtaus. Kyläkierroksen jälkeen matka jatkuu Dades Gorgesiin kanjonin laitamille yöpalalle ja levolle.

Fuerteventura_4

Fuerteventura_6

Fuerteventura_7

Fuerteventura_8

Päivä viisi; Dades Gorges – Todra Kanjoni – Saharan autiomaa

Ja viidennes päivä alkaakin millä muulla kuin kunnon haikilla Islamilaisten linnoituskylien läpi kohti Todra Kanjonin parhaita maisemia. Kanjonin ja vuoristomaisemien jälkeen suunta jatkuu kohti Saharan autiomaata ja uusia luontokokemuksia. Aito autiomaa saavutetaankin kameleilla, joiden pitäisi jaksaa kantaa yksi pieni ja pyöreä Suomi tyttö ja noin 30 muuta matkaajaa tunnin päähän Berberien leirille. Loppuiltapäivä ja ilta onkin pyhitetty chillailulle keskellä ei mitään sandboardeillen ja ihaillen Saharan laskevaa aurinkoa. Auringonlaskun jälkeen luvassa on toivottavasti notskeilua leirillä ja tähtitaivaan ihailua ilman minkäänlaista valosaastetta keskellä hiekkaa. Voitte vain uskoa, että tämä pätkä on omalta osaltani se kaikkein odotetuin.

Päivä kuusi; Sahara – Rissani – Erfoud – Midelt – Fez

Kuudes päivä alkaa ainakin omalta osaltani auringonnousun ihailulla jollain ympärillä olevista hiekkavuorista. Päivän valjetessa onkin aika sanoa heipat aavikon rauhalle ja palata takaisin todellisuuteen ja Marokkolaiseen elämään. Päivä onkin täynnä monia pieniä kauniita kyliä. Näitä ovat muunmuassa Rissani, Erfoud ja Midelt, joista mikään ei sano itselleni yhtään mitään. Mideltin jälkeen olemme kuitenkin käsikirjan mukaan saavuttaneet Setripuumetsän apinoineen ja jättäneet siis todella Saharan pölyt taaksemme. Lopulta illan valjetessa matkan pitäisi viedä Feziin, jossa on taas aika levätä ennen seuraavaa päivää.

Päivä seitsemän; Fez – Chaouen

Toiseksi viimeinen päivä alkaakin perinteisellä kaupunkikierroksella Fezissä ja sen nähtävyyksillä ja medinassa, josta matka jatkuu iltasella kohti Chaouen sinistä kaupunkia. Mukavan rennon kuuloinen päivä siis kaiken super toiminnan jälkeen.

Päivä kahdeksan; Chaouen – Tangier  – Tarifa – Madrid

Ja sitten loma alkaakin olla jo viimeistä päivää vaille taputeltu, mutta onneksi ehtii vielä nähdä vaikka ja mitä. Ohjatun turistikierroksen jälkeen koko loppupäivä onkin aikaa sinisissä maisemissa ennen iltaista bussiajoa kohti Tangieria ja siitä yön kestävää bussimatkaa kohti Madridia. Kyllä, taas yö bussissa, mutta tässä tapauksessa se ei enää haittaa, sillä maanantai aamuna kotiuduttua voin nukkua vaikka koko päivän, mitä nyt tiistaina edessä odottaakin Madridin mittakaavassa ”karu” arki ja toinen tenttini. Noooh #thisiserasmus ja sitä rataa, eli turha stressata moisista ja ainahan voi uusia mañana!

Fuerteventura_9

Sellainen pääsiäinen siis tiedossa ja toivon, että reissu menee käsisuunnitelman mukaan ilman mahapöpöjä ja muita ongelmia. Reissun jälkeen voin myös kertoa, kuinka Citylife toimii Madridista käsin matkanjärjestäjänä ja, millaisia majapaikat ja ruoka on reissun aikana. Ainakin näin käsisuunnitelmaa luettuna mun mielestä tää reissu kuulostaa enemmän kuin hyvältä! Eihän tässä enää edes malttais odottaa!! Ja tältä tämä reitti muuten näyttää kartalla.

Onko sulla kokemuksia Marokosta?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Anssi tiistai, huhtikuu 4, 2017 at 05:47

  sieltä aavikolta onkn sitten hyvä katsella revontulia samalla kun makaa siinä kamelin vieressä…

  • Reply Katja tiistai, huhtikuu 4, 2017 at 09:15

   Täällä suurkaupungin sykkeessä onkin ollu revontulia ikävä! En malta odottaa.

 • Reply Hanna tiistai, huhtikuu 4, 2017 at 11:14

  Ei vitsi, mikä reissusuunnitelma! Mua jäi Marokon reissusta eniten kaivelemaan (huijareiden viemien rahojen lisäksi) se, etten päässyt Saharan dyyneille! Marrakechistä ja tuolta Atlas-vuorilta löytyy juttuja mun blogista, Marrakechissä saa olla tosiaan tarkkana huijareiden kanssa, mutta muuten kaupunki on kaikessa kaoottisuudessaan mielenkiintoinen 🙂 Mahtavaa reissua sulle!

  • Reply Katja tiistai, huhtikuu 4, 2017 at 21:24

   Heeei mun pitääki lukea sun juttuja nyt heti paikalla! Muistelinki, että sääkin kävit Ranskasta käsin jossain päin. Toivon, että tää ryhmän kanssa kulkeminen vähentää tuota kusetusta, ihan hirviästi en aatellu rahaa edes vaihtaa, kun tähän pakettiin kuitenki sisältyy illalliset ym.

 • Reply Heidi / Auringon alla tiistai, huhtikuu 4, 2017 at 18:40

  Ihan huippu suunnitelma! Mä olin kans vakaasti päättänyt päästä haaveilemaani Marokkoon silloin aikoinaan, kun olin Málagassa vaihdossa. Siitähän ei ole edes pitkä matka! Mutta oli tosiaan vähän hankalampaa saada reissukaveria innostumaan, joskin painostus lopulta onnistui (vaikka meitä peloteltiin ettei voida kaksi pientä tyttöä lähteä ”vaaralliseen” Marokkoon). Meillä oli aikaa vain pidennetty viikonloppu, joten käytiin vain Tangerissa, eli sen verran piti mun joustaa mun kiertomatkasuunnitelmissa. Nyt olisikin sitten syksylle mietinnässä (11 vuoden jälkeen) uusi reissu Marokkoon! Ja nyt kyllä vähän innostuin noista järjestetyistä kierroksista, olis niin paljon kivempi nähdä monipuolisesti maata kuin viettää se muutama päivä vaikkapa pelkässä Marrakechissa. Tosin en tiedä sopiiko meidän aikatauluihin mikään muu…

  • Reply Katja tiistai, huhtikuu 4, 2017 at 21:29

   Oi sääkin pääsit kuitenkin käymään Marokon puolella! Ihana, että löyty edes yks kaveri mukaan. Mää uskon, että tämä ryhmäreissu oli nyt paras valinta, koska en usko että itsenäisesti vois tosiaan nähdä näin paljoa näin vähässä ajassa ja toisaalta ehkä sitä on vähemmän kaiken kusetuksen uhri kun liikkuu ryhmän mukana.

   Marokko on kyllä niin yllättävänkin monipuolinen maa. Muutama päivä Marrakechissakaan ei kyllä kuulosta hullummalta! Toivottavasti saatte syksyn lomasuunnitelmat hiottua!

 • Reply Maarit Johanna tiistai, huhtikuu 4, 2017 at 19:46

  Siis aivan täydellisen kuuloinen suunnitelma! On kyllä onnekasta, että tuolta löytyy tuon tyyppisiä ohjattuja matkoja <3 Ja miekun vielä vain haaveilen tuosta Madridista. Ihan hämmästyttävää, miten pääsiäisloma voi kestää noin pitkään. Suomessa kun katselee vain kiky-uutisia, niin en kyllä ihmettele vaikka täällä kohta kiellettäisi pääsiäisen ylimääräiset pyhäpäivät kokonaan!

  • Reply Katja tiistai, huhtikuu 4, 2017 at 21:36

   Kiitti Maarit, niin munstaki! 😀
   Joo täältä on ihan älyttömän laaja valikoima näitä toimijoita (esn, smart insiders ja citylife ehkä suurimmat), jotka tekee ryhmämatkoja vähän joka suuntaan ja aika suht. edullisesti.

   Semana santa on kyllä täällä paras keksintö. Nämä on täällä järkeviä ja ovat vetäneet kevät loman (kuten hiihtoloman) samaan nippuun pääsiäisvapaiden kanssa. Muutenkin tässä on ollu kevään aikana vaikka minkälaista vapaapäivää millon isänpäivän kunniaksi (joka oli sunnuntaina, mutta jonka kunniaksi myös maanantai oli vapaa) ja millon ihan vaan lakko pystyssä (kyllä yliopistokin voi lakkoilla täällä). Vappuna on ilmeisesti taas 2 ylimääräistä vapaapäivää. En valita :P.
   Toivottavasti Suomessa ei ihan kaikkia vapaita ajettais kuitenkaan alas :/.

   Tervetuloa Madridiin kesällä! Siihen mennessä mulla on jakaa vaikka minkälaista vinkkiä ;).

 • Reply Menninkäinen torstai, huhtikuu 6, 2017 at 23:04

  Kuulostaa mielenkiintoiselta! En ole koskaan käynyt Marokossa eikä se suuremmin kinnosta, mutta ehkä toisaalta siksikin odotan mielenkiinnolla reissuraporttia!

  Mitä autoiluun tulee, musta kyllä kovin usein tuntuu siltä, että autoilu Espanjassa (ainakin Kanarialla) on turvallisempaa kuin Suomessa. Muutamaan otteeseen olen miettinyt, että mistähän arpajaisista nää on ajokorttinsa voittaneet…?

  • Reply Katja sunnuntai, huhtikuu 9, 2017 at 10:31

   Mää niin odotan tätä reissua juurikin sen takia, että Marokko on niin erilainen. Saa nähdä mitä siellä odottaa. Yritän lähteä avoimin mielin. 🙂

   Joo liikenne on kyllä paljon joustavampaa myös täällä mantereella kuin esim. Suomessa, mutta Madridissa kun on paljon ihmisiä on myös ruuhka-aikaan aivan tajuton määrä autoja. Siihen sitten 8 kaistainen tie ja itse hukassa niin kyllä siinä iskee paniikki. 😀 Emme taida ajaa autoa täällä enää valitettavasti.

 • Reply Vanha rouva maanantai, huhtikuu 24, 2017 at 19:18

  En ole yhtään kateellinen, en 😉 Olemme käyneet Vanhan herran kanssa kahdesti Marokossa. Kumpikin matka off-season -aikaan, joten suuria turistilaumoja ei ollut mailla eikä aavikoilla. Ensin viikko Agadirissa, mistä pistoja ympäröiville seuduille. Sitten muutaman vuoden päästä viikko Marrakechissa, mikä oli haaveenani jo opiskeluaikana yli 30 v sitten, kun satuin lukemaan Elias Cannettin Marrakechin ääniä. En pettynyt. Pidin ruoasta, pidin ihmisistä, pidin näkemästäni ja kokemastani. Nyt odotan mielenkiinnolla tunnelmiasi Casablancasta.

  • Reply Katja perjantai, huhtikuu 28, 2017 at 20:51

   Marokko oli ihana ja kamala. Kaikin puolin maa itsessään oli ihana ja ruokakin oli maukasta siihen asti kunnes iski ruokamyrkytys. Nyt pelkkä sana tajine tai kanakuskus saa pahan olon aikaseksi. Kaikki kaupungit oli omalla tavallaan niin erilaisia ja luonto ja sahara oli jotain niin ikimuistoista. Oivoi, nyt voi vaan huokailla täällä…

  Leave a Reply