• Matkatarjoukset:
Valikko
HomeValmistelut

Valmistelut

Noin kolme vuotta sitten meille heräsi ensimmäistä kertaa ajatus siitä, että maailmanympärimatka olisi kiva juttu. Sitten kun molemmilla on mahdollisuus jäädä vuorotteluvapaalle, reissun voisi toteuttaa. Nyt se sitten tuli mahdolliseksi ja päätimme käyttää tilaisuuden heti hyväksemme. Viime kesästä asti reissua on suunniteltu sekä valmisteltu tarkemmin ja vauhti on vain kasvanut koko ajan!

Käytännön asiat:

Monissa asioissa onkin sitten hirveä selvittäminen. Maailmalle lähtö ei tapahdu niin kuin Salkkareissa laittamalla reppu selkään ja sanomalla, että se on moro! Tai varmaan voi joku lähteä niinkin, mutta jossain vaiheessa ne asiat sitten löytyvät edestä. Passit ja muut matka-asiakirjat pitää olla tietysti kunnossa ja passi pitää olla voimassa monesti vielä puoli vuotta maasta poistumisen jälkeenkin monissa maissa. Viisumiasiat on myös hyvä selvittää etukäteen. Kämpän laitoimme vuokralle reissun ajaksi. Laskut kannattaa laittaa suoraveloitukseen. Vakuutusten kattavuus sekä voimassaoloaika pitää selvittää. Lisärokotusten tarpeellisuutta kannattaa miettiä. Pankissa sekä verotoimistossa oli myös pistäydyttävä ja pitihän sitä soittaa pääesikuntaankin, ettei se kertausharjoituskutsu tule juuri, kun pitäisi rinkkaa käydä selkään nostamaan…

Mitä mukaan:

Tämä onkin sitten se yksi hankalimmista asioista reissun kannalta, mitä ottaa mukaan, kun lentokoneissa on kuitenkin painorajat matkatavaroille ja niitä lentoja tulee aika monta vuoden aikana sekä kaikki on tietysti itse kannettava. Mitkä ovat oikeasti tarpeellisia tavaroita ja missä pystyy tinkimään painosta? Siitä lähdettiin liikkeelle, ettei joka ilta aiota pyykätä, joten alusvaatteita reilusti mukaan. Päällysvaatteethan saavat reissussa hiukan rähjääntyäkin. Eipähän näytetä liikaa turisteilta.

Säästäminen:

Varsinaisen säästämisen aloitimme viime kesänä, mutta sitäkin ennen on rahaa yritetty sivuun laittaa. Olemme pyrkineet myymään kaikki meille tarpeettomat tavarat. Säästää voi myös monissa arkipäivän asioissa. Kyllä sen verran rahaa pystyy säästämään rehellistäkin työtä tekemällä, että maailman ympäri pääsee, jos vain haluaa. Ei se lottovoittoa vaadi, ellei sitten itse vaadi luksusta. Kuka laittaa rahansa mihinkin!

Matkabudjetti:

Matkabudjettimme koostuu säästöistämme sekä vuorotteluvapaakorvauksista. Budjetti on hiukan noussut alkuperäisestä, joka oli n. 20 000€ per nenä. Nyt tarkoitus olisi käyttää maksimissaan n. 25 000€ per nenä ja mielummin alle. Sen näkee sitten reissun jälkeen, minkälaiseksi tuo summa lopulta muodostui. Summa voi kuulostaa ehkä alkuun aika suurelta, mutta johonkin se sama rahasumma vaan katoaisi Suomessakin kököttäessä. :) Edullisemminkin maailmanympärimatkan pystyy tekemään, mutta se riippuu niin paljon siitä, missä maissa suurimman osan ajastaan haluaa viettää ja kuinka kauan reissu ylipäätään kestää.