• Matkatarjoukset:
Valikko
HomeReissaajat

Reissaajat

Tässä hieman tietoa meistä myös niille, jotka eivät meitä entuudestaan tunne. Olemme reissanneet jonkin verran ennen tätäkin matkaa. Pisin yhteinen reissumme on ollut kuukauden mittainen Länsi-Euroopan reilireissu kesällä 2007, jolloin kävimme 11 maassa.

Anu:

Imatralla syntynyt ja suurimman osan elämästään asunut 38- vuotias luokanopettaja. Tehnyt opettajan töitä 13 vuotta putkeen. Viettänyt vaihto-oppilasvuoden 1991-1992 Nevadassa, USA:ssa ja opettajavaihtovuoden 2002-2003 Michiganissa, USA:ssa. Eli pari vuotta elämästä on tullut asuttua rapakon takana.

Sitä voi sanoa olevansa myöskin elämäntapaurheilija. Kilpaurheilua on tullut harrastettua lähes koko ikä, pääasiassa hiihtoa, mutta myös juoksua. Muutama maratonikin on tullut kiskaistua; ennätys on 3h 15min. Nyt on pitkä ja monivaiheinen hiihtoura tullut päätökseen, mutta urheileminen jatkuu lähes entiseen tapaan, vain kilpailut jäävät pois. Tosin reissun aikana ei tule yhtään hiihtokilometrejä, eikä muutenkaan niin säännöllisesti treenejä…

Myös matkustaminen on intohimo ja harrastus. Maita on tullut kierreltyä 38 kappaletta, ja tämän reissun aikana niitä tulee roimasti lisää, vaikkakaan maiden metsästys ei varsinaisesti ole reissun tarkoitus.

Urheilun ja matkustamisen lisäksi harrastuksiin lukeutuvat espanjankielen opiskelu, avantouinti ja musiikki (lähinnä pianonsoitto, viulunsoittotaito on pahasti ruostunut…;) Kuorolaulu kiinnostaisi kovasti, mutta aika ei vain riitä kaikkeen…

 

Petri (Pete):

Imatralla syntynyt ja ikänsä asunut paperityöntekijä. Vihdoinkin se vaadittava 10 vuoden työhistoria täyttyi ja pystyin myös ottamaan vuorotteluvapaan, jota tässä odoteltiinkin, että päästäisiin tämä matka toteuttamaan. 30v- synttäreitäni vietin reissun aikana maailman korkeimmalla sijaitsevan järven (Lake Titicaca) rannalla.

Ainut huolenaiheeni reissuun lähdettäessä on kielitaitoni, kun jäi jotenkin tuo englannin kieli oppimatta silloin kouluaikoina. Olenkin nyt käynyt parin vuoden ajan englannin kursseilla opiskelemassa (terveisiä vaan opettajilleni Adrienille ja Keithille). Toivottavasti maailmalla oppii lisää, ja jos ei muu auta, niin sitten otetaan vaan elekieli käyttöön!

Harrastuksiin kuuluu matkailun ja englannin opiskelun lisäksi mm. valokuvaus, juoksu, hiihto, kuntosali ja kamppailulajit, jotka tosin nyt ovat jääneet väliin reissuvalmistelukiireiden takia. Urheilu kiinnostaa lähes laidasta laitaan ja melkeinpä lajista riippumatta. Omia kilpailukokemuksia on puolimaraton- ja maratonjuoksuista, vapaaottelusta ja moottorikelkkailusta.