Kolme yötä Singaporessa

Karistimme Jakartan pölyt niskoistamme ja lensimme Singaporeen. Sinne pääsy oli meille suuri helpotus. Singapore oli aivan toista luokkaa kuin Jakarta. Kaupungin siisteys oli merkillepantavaa. Liikkuminen oli taas mielekästä, joustavaa ja sujuvaa. Liikenne oli järkevämpää ja ilmakin puhtaampaa. Täällä oli taas hyvä olla.

Merlion on Singaporen symboli. Sillä on leijonan pää ja kalan vartalo.

 

Etukäteen varaamamme Wow Hostel sijaitsi erinomaisella paikalla metron varrella muutaman pysäkin päässä ydinkeskustasta. Singaporen majoitukset ovat verrattain kalliita, mutta tämä hostelli oli edullisimmasta päästä ja koska olimme tehneet varauksen hyvissä ajoin, hintakin oli kohtuullinen. Itse hostellissa oli kyllä hieman huomauteltavaa, mutta niinhän se aina on näiden halpojen majapaikkojen kanssa. Hostellin yleiset tilat ja vessat olivat kuitenkin ihan siistit ja saimme nukkua peitoilla, joissa oli pussilakanat. Sellaista ylellisyyttä olemme tällä reissulla aiemmin kokeneet vain Etelä-Afrikassa! Pussilakanat ovat olleet ihan tuntematon käsite muualla.

Singapore on modernin oloinen suurkaupunki, jossa on asukkaita lähes yhtä paljon kuin Suomessa, vaikka kooltaan tämä kaupunkivaltio ei ole kuin Suomen pääkaupunkiseudun kokoinen. Ihmisiä siis on paljon, ja tietyt alueet ovatkin ruuhkaisia. Liikennettä helpottaa huomattavasti uudenaikainen metroverkosto, joka ei kyllä yllä ihan Pariisin tai Lontoon metroverkostojen tasolle kattavuudeltaan, mutta toimii silti ihan hyvin. Lippujen ostaminen tosin ei ole kovin sujuvaa, sillä ainoat paikat, joista lippuja voi ostaa, ovat lipunmyyntiautomaatit. Nämä automaatit ovat sitten usein epäkunnossa ja koska niitä on muutenkin melko vähän, niin jonoja syntyy. Lisäksi joka kerta matkan ostaessa tulee mukana myös muovinen kortti, joka palautetaan pantin takaisinsaamiseksi johonkin lipunmyyntiautomaattiin. Metro on kuitenkin huippujuttu, sillä sillä pääsee suoraan esimerkiksi lentokentälle!

Yksi Singaporen monista hindutemppeleistä.

Liikuimme Singaporessa sekä metrolla että kävellen. Kävimme tutustumassatärkeimpiin nähtävyyksiin, keskustan pilvenpiirtäjiin ja muihin rakennelmiin, Marina Bay- satama-alueeseen, maailman korkeimpaan maailmanpyörään, Chinatowniin, Pikku-Intiaan, moniin temppeleihin sekä lukuisiin ostoskeskuksiin mm. Orchad Roadilla. Ilma oli kuuma ja kostea, välillä tuli vähän vettä. Ja muuten – Singaporehan sijaitsee pohjoisella pallonpuoliskolla (tarkalleen ottaen 137km päiväntasaajan pohjoispuolella), joten palasimme omalle kotipallonpuoliskollemme lähes viiden kuukauden tauon jälkeen! Reissua on jäljellä enää alle neljä kuukautta, mutta siitä ei tarvitse sen enempää vielä puhua…

 

Chinatownin kupeessa sijaitseva buddhatemppeli.

 

Singapore Flyer on maailman suurin maailmanpyörä.

 

Tässä paikassa lounas irtosi vajaalla neljällä eurolla. Valinnanvaraa löytyi.

Singapore on melko kallis paikka, mutta sieltä löytyy myös todella edullisia ruokailuvaihtoehtoja. Kaupunki pursuaa katukeittiöitä ja Food Court- tyyppisiä ruokailupaikkoja löytyy myös ostoskeskuksista. Tällaisissa paikoissa ruokaa saa muutamalla eurolla ja se on yleensä hyvää. Budjettimatkalaiselle Singapore ei siis välttämättä tule kovinkaan kalliiksi, ellei sitten lähde itse nähtävyyksille, kuten maailmanpyörään tai köysirataan ynnä muihin huvittelupaikkoihin. Alkoholikin on todella kallista.

Kamerakaupassa kiinalaisessa kaupunginosassa. Tällä kertaa mukaan ei tarttunut mitään.

 

Singaporessa kannattaa ehdottomasti olla liikkeellä myös pimeän aikaan. Keskusta pilvenpiirtäjineen saa silloin aivan toisenlaista hohtoa ja loistetta. Valot syttyvät siltoihin ja muihin maamerkkeihin. Satuimme paikalle juuri sellaisena iltana, jolloin Marina Bayn alueella oli alkamassa jonkinlainen teemaviikko. Musiikit soivat valoshown siivittämänä. Aivan kuin olisi ollut olympialaiset alkamassa!

Tämän kolmiosaisen hotellin katolle on rakennettu laivan muotoinen rakennelma. Alaosassa on suuri ostoskeskus.

 

Sentosa

Sentosan saari varsinaisen Singaporen saaren eteläpuolella on myös käymisen arvoinen paikka. Sinne voi mennä autolla tai bussilla, köysirataa pitkin 14 eurolla,ilmajunalla vajaalla kahdella eurolla tai sitten kävellen, jolloin alueelle pääsee sisäänmaksun (vajaa 1e) hinnalla. Sentosa on lyhyesti kuvailtuna lomanviettopaikka, josta löytyy biitsejä, ravintoloita, hotelleita, kauppoja ja huvipuistolaitteita. Kaikki on siistiä ja modernia. Paikasta tulee vähän mieleen Disneyworld. Rahaa siellä saisi menemään vaikka kuinka paljon.

Tämä köysirata kuljetti ihmisiä Sentosan ja Singaporen saarten välillä.

 

Palaamme Singaporeen vielä uudestaan myöhemmin yhdeksi yöksi. Nyt kuitenkin suuntaamme kohti Filippiinejä. Sinne toivomme aurinkoisia kelejä sekä hyviä snorklausvesiä!

Singapore By Night. Pilvenpiirtäjiä oli vähemmän kuin luulimme.

 

Facebooktwittergoogle_plusby feather

Comments

Kolme yötä Singaporessa — 1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.