Junalla halki Siperian

Trans Siperia on maailman klassisimpia matkareittejä, ja se nauttii samaa legendaarista mainetta kuin Idän pikajuna.

Maailman pisintä rataa Siperiaan

Idän pikajunan ja Trans Siperian välillä on kuitenkin eroja: siinä missä Idän pikajuna on täysverinen luksusjuna, Trans Siperian junat ovat aivan tavallisia pitkänmatkan junia. Trans Siperiassa piilee kutenkin klassisten junareittien taikaa, ja se houkuttelee matkailijoita eri puolilta maailmaa.

Yli 9 000 kilometrin mittainen Siperian rata on maailman pisin rautatieosuus ja lyhin rautatiereitti Euroopan ja Kaukoidän välillä. Siperian rata vie matkailijoita Moskovasta Jaroslavin rautatieasemalta Vladivostokiin ja ylittää matkan aikana 8 aikavyöhykettä.

Trans Siperian junilla voi kulkea lähes Suomen rajoilta aina Pekingiin asti. Trans Siperia ei tarkoita vain yhtä tiettyä junaa tai vuoroa, vaan lähinnä kolmea eri junayhteyttä. Varsinainen Trans Siperian rata kulkee Venäjän maaperällä Moskovasta Vladivostokiin ja haarautuu Irkutskin jälkeen Trans-Mongolian radaksi, kääntyen Ulan Batorin kautta kohti Pekingiä. Harvemmin käytetty reitti, Trans-Mantsurian rata, kulkee Mantsurian läpi Pekingiin.

Kun matkustat Trans Siperian junilla, ikkunoiden takana vilisee Siperian autiomaan karun kauniita maisemia ja lukematon määrä kaupunkeja. Suosituimpia pysähtymispaikkoja ovat päätepisteiden Moskovan, Vladivostokin ja Pekingin lisäksi Irkutsk Keski-Siperiassa ja Mongolian pääkaupunki Ulan Bator.

Monet matkan varrella nähdyistä kaupungeista ovat vaatimattomia ja karun kauniita. Jopa Mongolian suurin kaupunki Ulan Bator ja kaupunkia ympäröivä autiomaa ovat armottomia mutta erittäin mielenkiintoisia. Mongoliasta muodostuukin monelle matkaajalle reitin kohokohta. Matkan aikana saattaa tuntua siltä, kuin matkaisi kauas ajassa taaksepäin. Trans Siperialla matkustaminen onkin unohtumaton ja mieltä avartava kokemus, joka ei jätä kylmäksi ketään.

Travellerin mukana Trans Siperialle

Suomessa Trans Siperian junamatkojen asiantuntijana voidaan pitää matkatoimisto Travelleria. Traveller järjestää vuosien kokemuksella junamatkoja Suomesta Venäjälle, Mongoliaan, Kiinaan, Pohjois-Koreaan ja Vietnamiin.

Traveller-matkatoimisto tarjoaa helpoimman tavan päästä nauttimaan Siperian luonnon ehdottomuudesta ja venäläisistä pikkukaupungeista. Travellerin kautta voi varata niin ryhmä- kuin omatoimimatkojakin.

  • Traveller-matkatoimiston ryhmämatkat ovat opastettuja junamatkoja Trans Siperialla ja matkalla on mukana suomalainen matkanjohtaja. Matkavaihtoehtoja on useita, joista jokainen voi valita itselleen mieluisen.
  • Perinteisten Trans Siperian matkojen lisäksi Traveller järjestää myös luksusluokan junamatkoja.
  • Myös omatoimimatkailijat voivat Travellerin avustuksella suunnitella matkaansa ja varata junalippuja, hotelleja, retkiä ja lentolippuja.

Päivitetty: 17.8.2015

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (9 votes, average: 3,89 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Itselläni on todella hyviä kokemuksia Travellerin kanssa tehdystä reissusta parin vuoden takaa. Nimenomaan tuolta trans siperia reitiltä mongolian kautta kiinaan. Baikal, Ulan Bator ja Gobi ovat hienoimmat muistot. Moskova ja Peking myös mahtavia kaupunkeja, mutta eivät yhtä erikoisia elämyksiä kuin edellämainitut.

Junamatkoissa on kyllä tunnelmaa. Nyt houkuttelisi Etelä-Afrikan junamatka.