Trans-Siperia – junalla Venäjältä Kiinaan

Siperian rata on yksi klassisimmista matkareiteistä, joka houkuttelee Venäjälle matkailijoita eri puolilta maailmaa. Matkustaminen lähes Suomen rajoilta aina Kiinaan asti on uskomaton kokemus.

Lähtöpisteenä Moskova

Rata lähtee Moskovasta, Jaroslavin rautatieasemalta ja kulkee kahdeksan aikavyöhykkeen halki Vladivostokiin. Huima 9 289 kilometrin pituinen rata on maailman pisin rautatieosuus ja samalla lyhin rautatiereitti Euroopan ja Kaukoidän välillä.

Trans-Siperian varrella on lukematon määrä kaupunkeja. Kaikissa niissä on lähes mahdoton käydä, vaikka monet niistä olisivatkin pysähtymisen arvoisia. Suosituimmat pysähtymispaikat ovat päätepisteiden Moskovan, Vladivostokin ja Pekingin lisäksi Irkutsk Keski-Siperiassa ja Mongolian pääkaupunki Ulan Bator. Siperian autiomaa on jo itsessään nähtävyys huikean karuine maisemineen.

Vaunuemäntä huolehtii viihtyvyydestä

Trans-Siperian pitkänmatkanjunat ovat tyyliltään eurooppalaisia, eli toisella reunalla on käytävä ja toisella hyttejä. Vaikka junat eivät ole loistokkaita, ne ovat yleensä siistejä.

Jokaisessa vaunussa on yksi yhteinen WC ja yksi tai kaksi vaunuemäntää, jotka siivoavat vaunua, vuokraavat lakanoita ja huolehtivat, että samovaarissa on kuumaa vettä. Yhteisestä samovaarista matkustaja voi hakea ilmaiseksi kuumaa vettä, johon voi matkan aikana valmistaa pikakahvia, teetä tai pussikeittoja. Junissa on myös ravintolavaunu.

Matkustajaluokkia on kaksi. Ensimmäisessä luokassa matkustava saa käyttöönsä kahdesta sängystä ja yhteisestä pöydästä koostuvan kahden hengen hytin.

Toisen luokan hytit ovat samankokoisia kuin 1. luokassa, mutta ne ovat neljälle hengelle. Matkatavaroille on säilytystilaa vuoteen alla tai käytävän päälle menevällä osalla.

Valmismatkalle tai omatoimisesti

Matkoja voi ostaa valmiina paketteina tai vaikka seuraava määränpää kerrallaan. Lippuja voi perinteisesti ostaa lähes kaikilta Venäjän lippuluukuilta, vaikka periaatteessa ne tulisi ostaa rautatieasemien isoista matkakeskuksista.

Trans-Siperian juna lähtee Moskovasta, jonne voi Suomesta matkustaa esimerkiksi lentämällä tai venäläisellä Tolstoi-yöjunalla, johon voi ostaa lippuja VR:ltä.

Päivitetty: 17.8.2015

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (23 votes, average: 2,87 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia

ihan hienoa oli saada osallistua hong kongissa aamujumppaan kiinalaisessa ryhmässä, olikin vuosikymmenten haave,kannatti haaveilla, on ilmaista mennä puistoon aamujumpalle.tein sitä jo nuorempana joten liikeradat olivat tuttuja.

Sanoit:”Lippuja voi perinteisesti ostaa lähes kaikilta Venäjän lippuluukuilta, vaikka periaatteessa ne tulisi ostaa rautatieasemien isoista matkakeskuksista.”

Kuinkahan lyhyellä varoitusajalla Moskovasta voi ostaa kolmannenluokan lippuja kohti Ulanbatoria? Saako yleensä lippuja esim. seuraavalle päivälle? Pääseekö kolmannessaluokassa Ulanbatoriin asti?

Olisin erittäin kiitollinen vastauksista!!=)

Sähköpostini on: [email protected]