Rovos Rail on junaseikkailu Afrikka

Rovos Rail on Afrikan unohtumattomin junaelämys

Rovos Rail kiidättää matkustajia Kapkaupunkiin ja Viktorian putouksille.

Safarielämää kiskoilla

Tällaista safarielämän tulisikin olla! Luksusluokan junan ikkunasta voi ihmetellä Afrikan kaunista luontoa ja raiteet kuljettavat rauhallisesti eteenpäin. Unelmasta tulee totta Rovos Raililla, kun junat kyyditsevät matkustajia Kapkaupunkiin, Krugerin eläinpuistoon ja Viktorian putouksille.

Monista muista safarimatkoista poiketen Rovos Raililla matkustetaan tyylillä: ylellisen vanhanaikaisessa junassa voi nauttia maisemien lisäksi esimerkiksi gourmet-herkuista ja huipputason palvelusta.

Rovos Rail on elämys paatuneimmallekin safari-matkailijalle. Ne kaksi vuorokautta, jotka kuluvat Pride of Africa –junan kyydissä matkalla Pretoriasta Kapkaupunkiin, tarjoavat muuttuvia maisemia ja rentouttavaa lomailua. Tämä höyryveturin siivittämänä kuljettu noin 1600 kilometrin matka on täynnä yllätyksiä, eikä matkan tarvitse päättyä siihen. Kapkaupungista juna kyydittää matkustajia myös viinimaan maisemien ympäröimää Garden Routea pitkin Georgeen.

Aitoa luksusta raiteilla

Rovos Rail on aitoa luksuslomailua raiteilla. Matkustajilla on käytettävissään junan 45 hengen henkilökunta, joka on valmis toteuttamaan pienimmänkin toiveen iltakaakaosta opaskirjojen hankintaan. Nälkänsä luksuslomalainen voi runsaan aamiaisen lisäksi tyydyttää kahdesti päivässä gourmet-aterialla parhailla eteläafrikkalaisilla viineillä höystettynä.

Rovos Railin 1900-luvun alkupuolelta peräisin oleva kalusto viimeisteltyine yksityiskohtineen on uusittu perinteitä kunnioittaen niin, että sisutuksesta päätellen voisi aivan hyvin tehdä matkaa herrasväen luokassa vuonna 1912.

Ihanalla tavalla vanhahtavaan tunnelmaan sopii myös se, ettei junassa ole radioita tai televisioita, eikä kännykkääkään saa käyttää kuin oman hyttinsä suojissa. Yllättävää kyllä, elämä ilman televisiota on helppoakin helpompaa, kun ihailtavana on Afrikan ihmeellisen luonnon omia maisemia.

Satavuotinen historia takana

Rovos Railin lähes jokaisella vaunulla on oma tarinansa kerrottavana ja monet niistä ovat kuljettaneet jopa kuninkaallisia. Rovos Railin juuret ulottuvat vuoteen 1911, jolloin vaunut valmistettiin Euroopassa ja kuljetettiin eteläiseen Afrikkaan.

Vaunut päätyivät monen mutkan kautta eri puolille Etelä-Afrikkaa, kunnes ne viime vuosisadan loppupuolella kerättiin yhteen ja kunnostettiin arvoiseensa loistoon. Varsinkin Rovos Railin ravintolavaunut ovat täynnä tarinoita, ja nämä tarinat ovat, ilahduttavaa kyllä, yhä luettavissa erilaisista esitteistä.

Tarinoiden ohella ravintolavaunuissa tarjoillaan paikallisia erikoisuuksia ja tuoreista raaka-aineista valmistettuja herkkuaterioita. Viktoriaanisen tunnelman ja ympäristön mukaisesti ruoka tarjoillaan posliinilautasilta ja ruokailuvälineet ovat aitoa hopeaa. Ylellisen ilmapiirin tuntua lisää se, että monet matkustajat pukeutuvat muodollisesti, kuin hienostohotellin gaalaillallisille.

Afrikan muuttuvat maisemat

Rovos Railin 16 vaunuun mahtuu ravintolavaunun, salonkivaunun ja kirjaston ohella 36 kahden hengen hyttiä kylpyhuoneineen ja muine ylellisyyksineen. Junan kyydissä voi enimmillään asustaa 72 matkustajaa. Kaiken ylellisyyden keskellä junan parhaita osastoja ovat kuitenkin näköalapaikat, joista avautuu uskomattomia ja joka hetki muuttuvia näköaloja.

Alkumatkan vehreät maisemat muuttuvat karuksi erämaaksi silmien edessä. Kapkaupungin ympäristössä matkustajat saavat ihastella myös vuoristoisempia näköaloja ja viininviljelymaisemia. Matkan varrelle mahtuu nähtävyyksiä Matjiesfonteinin historiallisesta kylästä aina maailman suurimpaan ihmisen tekemään kaivaukseen, osuvalta nimeltään the Big Hole. Rovos Rail järjestää myös golfin harrastajille eräänlaisen golfsafarin maan tarkoin valituille viheriöille.

Kuva: Rovos Rail

Päivitetty: 4.10.2013

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (19 votes, average: 3,84 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia