Dubrovnik

 

Seuraavana Kroatia-sarjassa vuorossa paljon kehuttu Dubrovnik!

Monella eri matkailusaitilla äänet Splitin ja Dubrovnikin välillä menivät melko tasan. Oman kokemuksen perusteella äänestäisin kyllä Dubrovnikin puolesta :) Tykkäsin kaupungin autenttisuudesta, sokkeloista ja rakennuksista. Mistä en tykännyt niin paljoa olivat turistit ja hintataso, joka oli selkeästi muuta Kroatiaa korkeampi, varsinkin Dubrovnikin vanhaa kaupunkia kiertävien muurien sisäpuolella.

 

 

 

Muurien ulkopuolella oleva rantakallioihin hakattu terassikompleksi oli aika hauska, suosittelen vierailemaan :D Tuolla jengi hyppi mereen pakoon kuumuutta, harmitti kun ei ollut bikinejä mukana!

 

 

Dubrovnikin vanhaa kaupunkia kiertävien muurien päällä kävely antaa kyllä hyvän kokonaiskuvan kaupungista! Lippu olisi kustantanut opiskelijalta sellaiset 12–15 euroa muistaakseni, mutta meillä kävi hyvä tuuri ja heitettyämme hetken läppää lipunmyyjän kanssa hän päästikin meidät ilmaiseksi :D

 

 

 

 

 

Dubrovnikissa oli muuten hankalaa parkkeerata, joten luovutimme suosiolla ja jätimme auton maksulliseen Dubrovnik Public Parking Garage -nimiseen halliin. Taksa taisi olla joku 4e/tunti, eli aika kallis yleiseen hintatasoon nähden. Maksuautomaatti söi pelkästään käteistä, ja tietysti vain pienempiä rahoja, joten joudun lähteä lähikauppaan rikkomaan rahaa. Tämä ”suuri seteli” jota yritin rikkoa oli jotain 20 euron luokkaa, edes kaupassa eivät suostuneet ottamaan sitä vastaan. Huah, voisiko kaikki maat vaan siirtyä korttimaksuihin :D Anyhow, parkkihallista, joka sijaitsi kukkulan huipulla, oli hyvät maisemat sekä lyhyt kävelymatka vanhaan kaupunkiin, eli jos ei halua säätää auton kanssa niin voin suositella :)

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply