Kroatia & Bosnia Hertsegovina & Montenegro

 

Kroatian roadtrip – aihe jota olen hautonut, hmm viimeiset neljä kuukautta! Lokakuun pimeys ajoi kuitenkin katsomaan reissukuvia kesäkuulta, joten nyt on hyvä aika tuoda valoa pimeyteen ja purkaa matkaa, jonka aikana pääsimme tutustumaan Kroatiaan, Bosnia Hertsegovinaan sekä Montenegroon!

 

 

Lensimme Ryanairin siivillä Tukholmasta ensin Kroatian hieman tuntemattomampaan kohteeseen, Zadariin. Perus Ryanair, lippuhinnat on ihan naurettavan halvat, mutta lentokentät vastapainona aina ihan kuusessa :D Tosin, varasimme matkamme suunnilleen kaksi viikkoa ennen lähtöä ja liput oli noin 65 euroa per naama, että ihan fair deal.

Kiire oli kesäkuussa ihan kamala (ah, se koodauksen lopputyö, näen vieläkin painajaisia), joten lähdimme reissuun suunnittelematta reittiä laisinkaan. Hotelliöitä olimme varanneet kaksi, jonka jälkeen päätimme sitten lennosta seuraavan kohteen. Ihan kivaa vaihtelua, vaikka olen kyllä luonteeltani henkeen ja vereen suunnittelija :D Vähän mietimme mitä kaikkea ehdimme Kroatian lisäksi käymään, olisiko ajo esimerkiksi Montenegroon liian pitkä, mutta pyyhälsimmekin aika tehokkaasti kaikki haluamamme kolme maata viikossa. Järjestys meni suunnilleen: Zadar – Split – Makarska – Brac – Dubrovnik – Kotor – Mlini/Kupari – Mostar – Trogir – Sibenik – Zadar.

 

 

Meillä oli tosiaan auto koko viikon käytössä. Siinä on muuten yksi palvelu mitä vihaan, nimittäin autovuokraamot. AINA luukulla tulee yllätyksiä, siis ihan aina. Vaikka kuinka olisit maksanut vakuutusta ja muuta etukäteen ja ollut tarkkana, tulee kulut poikkeuksetta tuplana siitä mitä luulit varaustilanteessa. Ja mekin ollaan siis autoja vuokrattu eri maissa ja eri yhtiöitä monia kertoja, luulisi jo nyt osaavan homman, mutta ei.

Tällä kertaa ongelmana oli muun muassa X euron deposit, johon poikaystävän Y luottoraja ei riittänyt. Minun korttiani taasen ei hyväksytty koska en ollut kuski, ennakkoon määriteltyä kuskia ei saanut vaihtaa, eikä poikaystävän tarjoama maksu tilisiirtona/Visa Electronilla kelvannut. ”Koska ette voi maksaa X depositiä, joudutte maksamaan Z summan vakuutuksia lisää”. Hauskintahan tuossa oli se, että mikäli olisimme täysin tuhonneet auton ajokelvottomaksi, omavastuumme olisi ollut vähemmän kuin tuo haluttu deposit :D

Toinen yllätys oli se, että auton käyttäminen valtionrajojen yli maksaa myös. Kokonaisuudessaan taidettiin joutua maksamaan noin 90% hinnasta extrana kaikkea ”pientä kivaa” alkuperäisen hinnan päälle. Sen lisäksi vuokraamot yrittävät laskuttaa bensatankin, meillekin virkailija kivenkovaan väitti että tankin palauttaminen tyhjänä on meille paras ratkaisu, sillä missään lähistöllä ei ole bensa-asemaa. Heidän palvelunsa täyttää tankki lomamme jälkeen olisi maksanut tuplat oikeaan hintaan nähden. ”Paras ratkaisu”, my ass :D Yritys oli muuten Sixt, en suosittele.

 

 

However, Kroatian roadtrip oli oikein (autoa lukuunottamatta) onnistunut reissu kaiken kaikkiaan! Ajattelin tehdä jotkut lyhyemmät postaukset kaikista kohteista missä käytiin, kuullaan :)

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply