Viikonlopun Ravintolat Tukholmassa

 

Tuli vietettyä siinä mielessä harvinainen viikonloppu, että kävin jopa kahdesti ulkona syömässä. Molemmat kokemukset olivat onnistuneita, joten ajattelin laittaa vinkit jakoon. Kuvat on (ensimmäistä nopeaa salakuvaa lukuunottamatta) lainattuja, koska mulla ei yksinkertaisesti ole pokkaa valokuvata ruokiani/miljöötä sen kummemmin :D Mulle on jäänyt ikuisesti mieleen kun satuin yhteen Tukholman IG-ystävällisimmistä ravintoloista samaan aikaan erään suomalaisen bloggarin kanssa: kuvia otettiin annoksesta edestä, takaa, sivulta ja päältä. Tarjoilija raukka odotteli kiltisti ovella kuvaussessioiden loppumista että pääsee toimittamaan muiden asiakkaiden annokset pöytiin, tosin hänelle varmasti tuttu tilanne kun ko. paikassa työskentelee ;)

 

Lebanon Meza Lounge (Hamngatan 6, Östermalm)

En ole koskaan ennen syönyt libanonilaista ruokaa, joten kutsun käytyä suhtauduin koko hommaan vähän skeptisesti. Olen nimittäin suhteellisen nirso  kaiken epäilyttävän ruoan suhteen (muistelen vieläkin kammolla Hong Kongin ruokakokemuksia..). Lähdin kuitenkin kokeilemaan, ja libanonlainen yllätti positiivisesti! Ei mitään järkyttävää kulttuurisokkia, mutta sopivasti erilaisia makuja. Meza on muuten suht hintava, mutta lounasaikaan buffetista pääsee nauttimaan 129 kruunulla. Perjantaina 12 maissa paikka oli super täysi, mutta 13 jälkeen alkoi jo rauhoittua – suosittelen siis vierailemaan vähän ”työläisten” lounastunnin jälkeen!

 

 

 

 

Strandvägen 1 (Strandvägen 1 (ylläri :D), Östermalm)

Toinen uusi ravintolatuttavuus oli Strandvägen 1, jossa kävimme lounastamassa sunnuntaina. Paikka on tosi viihtyisä, kivasti sisustettu ja ruokakin maistui! Varsinkin jätski, siis todella hyvää omenapiirakan kanssa… Menu tosin on hintava, eli suosittelen menemään silloin kun et ole itse maksajana :D Meillä maksoi kolmen hengen viinit, ruoat, jälkkärit ja kahvit sellaiset 170–180 euroa. No, mitä kukakin pitää kalliina, jos itse tekisin listan mihin tykkään ”panostaa” niin yli 25 euroa maksavat ravintolakokemukset huitelisi selvästi listan häntäpäässä :D Aamupalaa tosin näytti saavan suht sopuhintaan, ehkä seuraavaksi kokeilen sitä!

 

 

Täällä on kyllä oikeasti ihan miljoonittain ihanan näköisiä ravintoloita, mutta loppujen lopuksi tulee käytyä aika harvakseltaan. Lontoossa ja Espanjassa asuessa sitä kävi monta kertaa viikossa, pitää varmaan petrata. Ravintoloihin liittyen, ruotsalaiset on kyllä siinä mielessä hulluja, että heillä on Pohjoismaista kuulemma pisin terassikausi; Allekirjoitan täysin, viimeksi eilen näin ihmisiä viinillä kaatosateessa katoksen alla, kun ”lämpöä” oli ehkä +11 astetta. Hulluja nuo ruotsalaiset.

 

(Kuvat: Lebanon Meza Lounge; thatsup,se)

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply