Lontoon asunto

 

Suomesta löytynee paljon Lontooseen muutosta haaveilevia, joten ajattelin jakaa vähän käytännön puolta kuinka oma asuntoni järjestyi ja millainen se loppupeleissä oli.

Koska vietin Lontoossa vain 9 viikkoa, valitsin ”easy wayn” ja otin asunnon sellaiselta firmalta kuin Pure Student Living. Kuvat netissä vaikutti oikein hyviltä, sijainti oli mukavasti Thamesin eteläpuolella Banksidella ja luotin, että firmalta vuokrattaessa asiat sujuvat luotettavammin ja jouhevammin kuin yksityisten toimijoiden kanssa.

(Kuvat Pure Student Living nettisivuilta)

 

 

 

No, vastasiko ylläolevat promokuvat totuutta? Täytyy sanoa, että vastasi! Olin todella tyytyväinen 18 neliön miniyksiööni saavuttuani Lontooseen kerrattuani kaikki mahdolliset kauhuskenaariot lentomatkan aikana :D Yleisvaikutelma oli oikein siisti, jotain pieniä kulumia oli tietysti havaittavissa mutta muuten kaikki oli kohdallaan.

Ensimmäinen ongelma saapui noin viikon kuluttua, kun talon hississä syttyi tulipalo. Kiroiltuani kuin pieni eläin seuraavat 3 viikkoa portaita 7. kerrokseen kävellessäni luottoni kyseisen firman kykyyn hoitaa asioita romuttui täysin. Kolmen viikon jälkeen toinen hissi avattiin käyttöön, mutta toista hissiä ei saatu korjattua koko asumiseni aikana :D Siis 8 viikossa sille hissille ei tapahtunut yhtään mitään!

Seuraavan ongelman huomasin pian hissiepisodin jälkeen, kun totesin että kylpyhuoneeni lattia on jatkuvasti märkä. Ajattelin sen pitkään olevan suihkusta tullutta vettä, mutta piakkoin oivalsin, että jos hypin kylppärin keskellä olevan laatan päällä niin sieltähän tulee vettä saumojen välistä lattiasta :D Seuraavalla viikolla vanhempani tulivat lomalle Lontooseen ja tietysti tutustumaan asuntooni, faija ehti astua askeleen ovesta sisään kun sieltä tuli se sana mitä pelkäsinkin: ”Hometta”. Ja asunto vaihtoon.

Muutin eräänä iltana sitten romuni käytävällä eteenpäin toiseen kämppään homeen takia. Ihme kyllä, kukaan ei mussuttanut mitään silloin kuin ilmoitin heille vaihdosta, odotin jonkinlaista vastarintaa sillä Englannissa asioiden ei ole tapana järjestyä yhtä jouhevasti kuin Pohjoismaissa. Valitettavasti seuraavankin asunnon lattia oli vihertävä saumoista. Otin kuvia ja näytin töissä amerikkalaiselle: ”Aa joo, mut toihan on aina noin, se pitää vaan pestä pois!”. Toinen amerikkalainen komppasi ensimmäistä. Näytin kuvaa suomalaiselle ja ruotsalaiselle, jotka molemmat vahvistivat, että Englannissa ei tuolta välty koska ”UK ihmisten mielestä on ihan ok pestä toi vaan pois, kuinka ällöä”. Pyysin siis tehopesun firmalta kylppärin lattiaan. Yllätykseni sain senkin ilman mutinoita, ja kaiken lisäksi viestin ”Olemme laittaneet kylpyhuoneesi lattialle maton, jolla saat saumat peitettyä”. Meinasi vähän pokka pettää, siis kirjaimellisesti ongelma vaan maton alle ja homma on sillä selvä :D

Oliko Pure Student Living hintansa arvoinen? No ei todellakaan, maksoin tuosta homelattiaisesta kämpästä melkein 1.600 euroa kuukaudessa. Hyvä puoli Puressa kuitenkin oli se, että siellä oli aina joku paikalla kuuntelemassa valitusvirsiäni. Jotkut asiat toimivat jopa hyvin, ja olihan mulla ilmainen biljardipöytä aulassa käytettävissä! Negatiivisena puolena edellisten lisäksi voisin mainita, että nettisivuilla mainostetut pyykkitupa ja ilmainen kuntosali eivät ihan vastanneet odotuksiani; Pyykinpesukoneen, jonka luulin olevan ilmainen maksoikin yli 3 euroa per kerta, ja kuntosali jonka luulin sijaitsevan talossa sijaitsikin jossain ihan muualla.

Muuttaisinko uudestaan Puren taloon? En osaa sanoa. Viikkovuokrasysteemi on sinällään hyvä, sillä maksoin vain tasan yhdeksästä viikosta enkä päivääkään yli, mutta Puren tapauksessa hinnan ja laadun välinen gap on kyllä melko suuri. Todennäköisesti etsisin vastaavan firman ja ottaisin uuden yrityksen toisaalla.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply susannamari4 tiistai, syyskuu 12, 2017 at 15:59

    Sattupa sopivasti, että kirjottelet Lontoosta kun itsellä kiinnostusta lähteä sinne. On kyllä suolanen hinta tollasesta kämpästä huhhu! Vaikka Helsingissäki asuminen kallista niin onhan toi aika hullun hommaa :D pitää koittaa ettiä joku hyvä ratkasu jos sattuu lähtemään.

    • Reply johannan tiistai, syyskuu 12, 2017 at 20:00

      Hintataso on tosiaan melkoinen, mutta jo huomattavasti edullisempi jos vaan pystyy sitoutumaan edes puoleksi vuodeksi! :)

    Leave a Reply