Hyppää sisältöön

Matkamessuilla 2015 seitsemän uutta maata

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 13.01.2015
Menovinkki tulevalle viikonlopulle: Matkamessut Helsingin Messukeskuksessa! Pohjois-Euroopan suurin matkailutapahtuma tarjoaa paljon tietoa tutuista suosikkikohteista, mutta mukana on myös seitsemän täysin uutta messumaata.

Koko maailma kokoontuu Helsinkiin

Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.-18. tammikuuta 2015. Messuille osallistuu yhteensä 825 näytteilleasettajaa 86 eri maasta, ja vuonna 2015 mukana on seitsemän uutta maata: Antigua ja Barbuda, Bhutan, Costa Rica, Ghana, Kambodža, Madagaskar ja Uganda. Messut ovat avoinna yleisölle perjantaista sunnuntaihin 16.-18.1.2015.

Matkamessujen ensikertalainen Costa Rica tarjoaa matkailijalle viidakkoalueita, toimivia tulivuoria, korkeita vuoristoja ja upeita hiekkarantoja. Aktiivilomailija suunnistaa Santa Teresaan, jossa toimintaa ja harrastusmahdollisuuksia riittää kellon ympäri. Entisen hippikylä Montezuman kahvilat ja ravintolat huokuvat leppoista tunnelmaa ja lähiseudun vesiputoukset tekevät matkailijaan vaikutuksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maailman neljänneksi suurin saari Madagaskar on tunnettu ainutlaatuisesta luonnostaan. Täällä voit kulkea Isalon kansallispuiston kanjoneissa vesiputousten keskellä tai sukellella kalojen joukossa Anakaon rannikolla.

Aasian ja Karibian uudet kohteet

Tarunhohtoinen Bhutan on pieni kuningaskunta Intian ja Kiinan välissä, ja se on maailman eristäytyneimpiä valtioita. Bhutan hurmaa vierailijat kauneudellaan, siisteydellään ja eksoottisuudellaan. Sanotaan, että Bhutanissa asuu maailman onnellisin kansa, joka vaalii edelleen aktiivisesti tiibetinbuddhalaisia perinteitä.

Bhutan
Bhutan tarjoaa matkailijalle runsaasti eksotiikkaa, sillä se on yksi maailman eristäytyneimpiä valtioita.

Thaimaata ympäröivästä Kambodžasta löytyy kolonialistista charmia. Vehreä ja lähes koskematon luonto tarjoaa jännitystä, sillä ylängöiltä voi löytää villejä tiikereitä, karhuja ja elefantteja. Myös shoppailijalle löytyy runsaasti valikoimaa maan tunnetuimmilta markkinoilta Phnom Penhistä. Silkkituotteet, hopea ja erilaiset veistokset löytävät tiensä turistien matkalaukkuihin huokeaan hintaan. Muista noudattaa paikallista kaupunkäyntikulttuuria ja tinkiä reilusti!

Antigua ja Barbuda on trooppinen saarivaltio Karibianmerellä, ja se saa sydämen sykkimään kreolikulttuurille. Intiaanien, afrikkalaisten ja eurooppalaisten perinteiden sekoittuessa ovat syntyneet muun muassa calypso ja steelband-musiikki sekä kreolilaisen keittiön herkut, joissa maistuvat eksoottiset mausteet ja mehevät hedelmät.

Tutustu messujen uusiin Afrikan-kohteisiin

Ugandan huippukohtia ovat harvinaiset vuorigorillat ja puihin kiipeilevät leijonat, koskenlasku Niilin alkulähteillä, usvan piilottamat mystiset kylät, tulivuoret ja hymy, jonka voi kohdata jokaisen paikallisen kasvoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Afrikan kultalapseksikin kutsuttu Ghana sopii etenkin tulisesta ruoasta pitäville, vaikka paikallisia herkkuja kannattaa aluksi maistella varoen. Atakora-vuorten ympäröimässä Pendjari-luonnonpuistossa pääsee ihastelemaan Afrikan monipuolista luontoa.

>> Rantapallon messusivustolta löydät kaikki messukilpailut sekä runsaasti tärppejä messuille.

Lähde: Matkamessut
Kuva: Flickr / Joseph Dsilva, Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Matkamessut 2024 Mainos

Vuoden 2024 Matkamessut pidetään tänä viikonloppuna

Kreikkalainen keittiö ja kokki tarjoamassa täyttä ruokalautasta kameraan päin

Ruoka on suomalaisille syy matkustaa – Matkamessuilla herkutellaan erityisesti espanjalaisella ruoalla

Matkamessutarjoukset 2024

Löydä vuoden paras matkatarjous! Katso matkamessuviikon tarjoukset

São Tomé ja Príncipe

Löydä uusi matkakohde Matkamessuilta: uudet eksoottiset ulkomaankohteet esittäytyvät

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja