DSC04175 (1)
DSC04175 (1)

Olen kaikkiruokainen matkailun suhteen, matka alkaa kun laitan kotioven kiinni, eikä koskaan voi tietää miten päivä päättyy.

Yleinen

DMZ eli etelä- ja pohjois-Korean välinen rajavyöhyke

By on tiistai, heinäkuu 10, 2018

Tämä retki on vähän niinkuin must jokaisen Koreankävijän matkalla, rajaan on oikeasti aika lähellä Soulia, vain reilun 50 km päässä. Sinne tehtävistä retkistä on mistä valita, useimmat matkanjärjestäjät tarjoavat puolen päivän retkeä (noin 40€) ja voi valita haluaako lähteä aamulla vai iltapäivällä. Lisäksi on kokopäiväretkiä sekä mahdollisuus vierailla myös rajan takana, kaikenlaisia paketteja löytyy. Rajaretkille mahtuu aina, mutta rajan ylittävät retket pitää varata hyvissä ajoin.

Rajaretket on vähän tuotteistetun oloisia, liikkeellä on kymmeniä busseja, mutta ne operoivat sujuvasti kun niiden aikataulut on suunniteltu lomittain ja niistä pidetään kiinni.

Retkillä käydään uutisistakin tutulla ystävyyden sillalla, tarkkailutornilla, yhdessä löydetyistä tunneleista sekä autiolla juna-asemalla, joka on rakennettu odottamaan Koreoiden välisen radan avautumista ja yhteyttä kenties Eurooppaan saakka. Lisäksi oli hauska show raja-alueelle saapuessa, kun sotilaat tulivat tarkistamaan kaikkien passit ja sama juttu takaisinpäin tullessa ettei kukaan vaan loikannut Pohjois-Koreaan 🙂

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tunnelijuttu oli mielenkiintoinen. Opas kertoi että Pohjois-Korea on kaivanut tunneleita raja-alueen ali etelän puolelle, aiheenaan hyökätä niitä kautta Souliin. Tunneleita on löydetty neljä, ja kolmanteen tunneliin pääsee katsomaan, jos jaksaa kävellä alas ja varsinkin takaisin ylös tunnelista. Tunneleita arvellaan olevan useampikin (puhuttiin jopa kahdestakymmenestä), mutta kaikkia ei ole kenties vielä löydetty. Mietin tunnelissa kävellessä, että entä jos Venäjäkin on kaivanut meidän raja-alueen alta samanlaisia tunneleita 🙂

TAGS

tiistai, heinäkuu 10, 2018

tiistai, heinäkuu 10, 2018

RELATED POSTS
Dragon Hill Spa

tiistai, heinäkuu 10, 2018

Korealaiset vessat

tiistai, heinäkuu 10, 2018

Kahvilakulttuuri Koreassa

tiistai, heinäkuu 10, 2018

Korealainen ruoka

tiistai, heinäkuu 10, 2018

Kauneusbisnes Koreassa

tiistai, heinäkuu 10, 2018

Viron kartanokierros osa 4

keskiviikko, toukokuu 30, 2018

Viron kartanokierros osa 3

keskiviikko, toukokuu 30, 2018

Viron kartanokierros osa 2

tiistai, toukokuu 29, 2018

Viron kartanokierros osa 1 (24-27.5.2018)

maanantai, toukokuu 28, 2018

LEAVE A COMMENT