Instagram
Yleinen

Krabi=Paratiisi!

By on keskiviikko, marraskuu 1, 2017

Lomafiilis alkaa jo kauan ennen itse reissua! Matkalla lentokentälle jännityksen ja innostuksen sekaiset tunteet kutkuttaa.

Thaimaan Krabi, Ao Nang

Tänne jäi sydän totaalisesti, kun tehtiin talvella 2015 kahden viikon reissu Krabin Ao Nangiin. Tyttö oli tuolloin n. 1,5 v. ja tämä oli meidän kaikkien ensimmäinen matka Thaimaahan. Voin varauksetta sanoa, että tämä, meidän tähänastisista perhereissuista oli ylivoimaisesti paras!

Ennakko-odotuksia ja mielikuvia oli tietenkin jonkun verran pesiytynyt mieleen, mutta kaikki Thai-kliseet sai hyvin äkkiä kyytiä! Krabin Ao Nang on pienehkö entinen kalastajakylä ja todella rauhallinen. Lapsiperheelle aivan nappi.

Thairuoka ja katukeittiöt

Tuskin koskaan kyllästyisin! Olen aina rakastanut thairuokaa ja paikanpäällähän sitä on sitten sellainen kirjo katukeittiöistä laaturavintoloihin, että valinnan varaa riittää.. Kahden viikon reissulla sai vaan pintaraapaisun maan uskomattomaan kulinaariseen ilotulitukseen. Ruokahullu ei voi kaiketi missään, milloinkaan olla onnellisempi, kuin paikassa, jossa päivän voi aloittaa juomalla suoraan kookospähkinästä pillillä elinvoimaa, curryt, vartaat, sataykanat, merenelävät sekä banaaniletut ja muut ihanat makeat välipalat saa katukeittiöistä kätevästi ja tuoreena. Myös raikkaat tuorepuristetut mehut ja eksoottiset drinkit saa kadulta eurolla/parilla muutenkin hintataso on  edullinen.

 

 

Käytiin saarihyppelyllä Rayley beachilla, Phra Nangilla Chicken islandilla, Podalla sekä eräällä kirkkaalla uimariutalla, joka peittyy kokonaan nousuveden ajaksi ja maisemat oli kyllä huikeita samoin turkoosi vesi, jossa pulikoitiin huolella tytön kanssa ja mies snorklasi. Järjestetty kokopäiväretki oli pikkuisen kanssa helppo toteuttaa siihen kuului myös lounas. Enempää retkiä emme sitten tehneetkään vaan pariviikkoinen meni nopeasti ihan lomakohteeseen ja sen meininkiin tutustumisessa.  Yksi asia mikä aluksi herätti hieman ihmetystä oli paikallisten suhtautuminen vaaleaihoisiin länsimaisiin lapsiin, ( sekä thait, että muslimit), kun tyttöä haluttiin syliin ja ottaa selfieitä hänen kanssa, mutta siihen tottui nopeasti ja se oli tytöstä ihan ok! Omalaatuisin tilanne oli ehkä kun ystävällinen ääni  täydellisen Niqab-asun takaa kysyi. ”Saisinko minäkin” ja tuli hunnutettuna rantaveteen kainaloitaan myöten poseerasi tyttö sylissään ja hänen ystävänsä otti kuvia parivaljakosta.

 

Hotelli

Majoituksena meillä oli Hotelli Apasari. Pelkistetty, viihtyisä kaikinpuolin mutkaton ja siisti hotelli, josta löytyi välttämätön uima-allas ja kaikki tarpeellinen. Vieraina oli myös aika paljon Suomalaisia ja lapsiperheitä. Sijainti oli rauhallinen ja rannat sekä ostokset ja kaikki tarpeellinen kävelymatkan päässä. Taksilla tai Tuk-tukilla huristi myös paikasta toiseen helposti ja edullisesti.

 

 

 

 

Reissun parasta antia oli mielestämme ilmasto, ihmiset, ruoka, maisemat, ostosten edullisuus…enkä osaa laittaa mitenkään paremmuusjärjestykseen. Paikallinen väestö on aidosti ihanaa! Ollaan edelleen yhteyksissä esim. tatuoijaan joka teki miehelle tytön kuvan! Ruoka sanoinkuvaamatonta ja yleensä vallitseva fiilis ja ilmapiiri on omiaan täydelliselle lomalle!

Mukavaa syksyä ja Huikeita lomareissuja!:)

 

TAGS
RELATED POSTS
Bahia Feliz, Gran Canaria. Vauvan ensimmäinen matka!

sunnuntai, syyskuu 3, 2017

Oi, ihana Alanya

sunnuntai, elokuu 27, 2017

Koti saaristossa

perjantai, elokuu 4, 2017

Kylpemistä ja eräs ihana pikku ravintola Tallinnassa

keskiviikko, heinäkuu 12, 2017

Pascha Bay, Alanya. Jatkoon

keskiviikko, heinäkuu 5, 2017

Pikavisiitti Zona Hoteleralla

torstai, toukokuu 25, 2017

Iki-ihana Crococun Zoo

tiistai, toukokuu 9, 2017

Astetta chillimpi loma Cancunissa

torstai, huhtikuu 27, 2017

5 Comments
 1. Vastaa

  Taina

  keskiviikko, marraskuu 1, 2017

  Kiitos postauksesta!

  Mä olen lähdössä ekaa kertaa Thaimaahan ensi viikolla ja nimenomaan Krabille Ao Nangiin, Koh Lantalle ja Krabi towniin. Pelästyin just äsken kun sinne on luvassa myrskyjä ja sateita!
  Mä oon siellä vähän yli 2 viikkoa, joen uskon, että ilmat vaihtuu sentään.
  Matkustan yksin, mutta olen jo 60-vuotias vanhus. Paljon matkustellut, mutta enimmäkseen Euroopassa ja Lähi-idässä. JOs sulla on antaa jokin erityisvinkki, niin please. Mun hotelli Ao Nangissa on Pakasai Resort, jossa aio 6 päivää vain maata ja ottaa hierontoja yms.
  Kiitokset vielä kerran!
  Taina

  • Vastaa

   islander

   perjantai, marraskuu 3, 2017

   Hei!
   Meillä oli siinä Ao Nangissa hotelli ihan sen Pakasain lähellä ja se on tosi kivaa ja rauhallista aluetta. Lyhyt kävelymatka joka paikkaan. Siinä vieressä on oikealla Nopparatharan ranta, joka on rauhallisempi kuin Ao Nangin ranta, mutta itse kuitenkin ihastuin ikihyviksi juuri siihen Ao Nangin rantaan vaikkei se mikään valtavan suuri ole ne ulkohierontakatokset rannalla oli aivan fantastiset ja siellä oli mahtava fiilis muutenkin (ainoa mistä keksin mainita on iltapäivällä ilmestyvät suloiset, mutta näpistelevät apinat) Nauti! Ota hierontoja ja hoitoja! ja tee mitä sattuu huvittamaan!!!:) Ihana paikka! ps. Muista syödä hyvin! ruoka hyvää niin kadulla kuin ravintoloissa ja ajella Tuktukeilla! Toivotaan hyviä ilmoja! Mahtavaa reissua!

 2. Vastaa

  Suunnaton

  keskiviikko, marraskuu 1, 2017

  Tämäpä sattui – juuri olen selaillut juttuja näistä seuduista. Millaisia olivat nuo saaret, joilla kävitte hyppelemässä? Löytyykö suosituksia niille?

  • Vastaa

   islander

   perjantai, marraskuu 3, 2017

   Moikka!
   Me tykättiin hirveesti tosta saarihyppelypaketista siis ihan valmisreissu, mut esim. vauvan kanssa tosi helppo ja hauska!
   Niitä on paljon erilaisia vaihtoehtoja eri saarille, esim. Koh Phi phi on kauempana, mutta kuulemma ihan paratiisi, mutta me oltiin ihan lähisaarilla, joita päivänreissulla kerittiin kiertään 4 plus se riutta, joka on vain välillä näkyvissä, mutta mahtava uimapaikka! Osalla saarista on yöpymismahdollisuuksia, mutta niistä tiedän vaan sen mitä ystäväpariskunta kertoi. Olivat Poda islandilla yön ja tykkäsivät kyllä!
   Ja saarillehan voi vuokrata pitkähäntäveneen kuljettajineen ja mennä ominpäin ja aikatauluin miten haluaa:) (Itse lähtisin nyt pitkähännällä ihan innoissani, kun tyttö vähän isompi.) En osaa erikseen suositella yhtä saarta, kun kaikki oli tosi kivoja omalla tavallaan!:)
   Ihanaa reissua:)!

 3. Vastaa

  Mr.Fee

  torstai, marraskuu 23, 2017

  Hei,
  Krabin lähisaarilla juuri paraikaa olevana. Voin myös suositella luonnon kauneutta. Pari vuotta sitten täällä viime kerralla käydessä ”puistoveroa” ei ollut esim. Podalle, joka tuo yli puolet matkanhintaa lisää venereissuille. Toki eihän se vieläkään mitään mahdottomia ole, viisihenkisellä perheellä noin 100 euroa per päiväreissu (n.6 h).

LEAVE A COMMENT