Yleinen

SPRING FEVER

sunnuntai, huhtikuu 8, 2018

Aurinkoa tulee joka tuutista. Värit ympärillä näyttää koko ajan vaan kirkkaammilta. Ulkona tuoksuu hyvälle, joutsenet palaa ja koko maailma tuntuu huutavan kevättä. Mulla ainakin energian määrä kasvaa kohisten. Ei millään jaksaisi odottaa kesää ja matkakuumekin nousee potenssiin tsiljoona. Koko ajan haluaisi tehdä vaan kaikkea kivaa ja luoda kaikkea kaunista ja silti välillä tuntuu, ettei saa mitään aikaan. Sitä tunnetta on vaikea selittää… Mark Twain osasi (yllätys, yllätys) pukea sen vähän paremmin sanoiksi:

“It’s spring fever. That is what the name of it is. And when you’ve got it, you want — oh, you don’t quite know what it is you do want, but it just fairly makes your heart ache, you want it so!” Mark Twain.

Kokosinpa siksi itseni ja muiden iloksi 5 ideaa, joilla helpottaa tilannetta. Näillä vinkeillä matkakuume tai kevätkuume laskee siedettäviin mittoihin ja samalla saa purettua omaa luovuutta ja energiaa.

Opiskele jotain kieltä. Jos haaveilee johonkin tiettyyn paikkaan matkustamisesta tai on jo ehkä ostanut liput, mun mielestä paras tapa saada aika kulumaan on sen kohdemaan kielen opiskelu. Siinä pääsee sopivasti tunnelmaan. On sellainen olo, että tekee jotain sen matkan onnistumisen eteen, muutakin kun laskee päiviä. Tavallaan myös kärsimättömyys vähän hellittää, kun haluaa oppia vielä sen yhden verbin taivutuksen tai ne tietyt sanat ennen lähtöä. Tässä muutamia saitteja/kanavia, joilta itse tykkään opiskella:

English Like A Native: YouTube-videoita, joilla opetetaan englantia. Tämä leidi on ihan mielettömän aurinkoinen ja ammattitaitoinen opettaja. Hänen videovalikoimasta löytyy matskua niin vasta-alkajille, kuin jo kokeneemmille.

Coffee Break Italian: englanninkielisiä podcasteja, joilla opetetaan italiaa. Radio Lingua Network on skottifirma, ja heillä on Coffee Break-tunteja myös espanjan, ranskan, saksan ja englannin opiskelijoille. Sen lisäksi heiltä löytyy noin kymmenen jakson sarjoja, jotka koostuu parin minuutin pikakursseista 19 muulla kielellä.

BBC Languages: BBC:n sivuilta löytyy iso kokoelma oppimateriaalia tosi monella eri kielellä. Siellä on esimerkiksi Quick Fix osio, mistä voi ladata kuunneltavaksi tai printata itselleen tärkeimmät fraasit 40 eri kielellä.

YLE Oppiminen: ja eihän sovi unohtaa omaa Yleisradiotamme. YLEn sivuilla on videoita, sanastoja ja kielioppia 20 eri kielellä.

 

Tee hedelmälautanen. Tuoreet hedelmät minttusokerilla on ehkä parasta mitä tiedän. Osta tätä varten kaupasta kaikkia sun lempihedelmiä; mitä eksoottisempia sen parempi. Nappaa myös tuoretta minttua ja sokeria. Pilko hedelmät ja asettele ne jollekin ihanan väriselle lautaselle tosi kauniisti. Sitten tee minttusokeri, niin kuin Jamie Oliver kerran telkassa teki: heitä mortteliin sokeria sen verran kun sokerihammasta kolottaa ja sitten päälle revi mintunlehtiä vähän alle yksi kourallinen. Sitten vaan möyhennät ne keskenään sekaisin. Sokerista tulee ihan vihreää ja mahtavan tuoksuista. Minttukin vaan katoaa sinne sokerin sekaan. Sitten ripottele ja kääntele sokeri niiden hedelmien sekaan. Tästä tulee niin ihanan kesäinen fiilis, kun syö tätä vaikka jonain aurinkoisena huhtikuun iltapäivänä. Värien leikki hivelee silmää, ja vitamiinit antaa boostia päivään. Mulla sitä sokeria jäi yli jonkun verran, joten laitoin sen purkkiin ja jääkaappiin. Sitä voi myöhemmin käyttää vaikka jugurtin päällä tai leivonnassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soita Whatsapp-puhelu kaukana asuvalle kaverille, tai jollekin jota et ole nähnyt pitkään aikaan. Tämä keino on ihan uskomattoman voimaannuttava. On ihanaa jutella hyvien kavereiden kanssa ja kertoa kuulumisia ja muistella menneitä. Ja siitäkin tulee hyvä fiilis, kun tietää että on tehnyt sen toisen päivän (toivottavasti) vähän paremmaksi.

 

Lue kirjaa kaukomailta. Nojatuolimatkailu on melkein yhtä kivaa, kuin oikeakin matkustaminen. Mulla on muutamista kirjoista jäänyt niin upeita lukumuistoja, että juttelen niistä ihan yhtä innostuneesti kuin parhaista matkailumuistoistakin. Laitan tähän alle pari omaa suosikkia:

Peter Mayle, Vuosi Provencessa. Tämä on oikea helmi kirjojen joukossa. Herra ja rouva Mayle muuttavat Englannista Provenceen ja kirjassa kerrotaan heidän ensimmäisestä vuodestaan siellä. Tämä on ihanan leppoisa ja hyväntuulinen kirja ja välillä nauroin ihan kippurassa sen jutuille. Etelä-Ranskan tunnelmaa ja elämänmenoa on kuvattu niin osuvalla tavalla, että kun luet tätä, pystyt melkein haistamaan tryffeleiden tuoksun, ja tuntemaan kuuman keskipäivän auringon poskilla.

Donna Leon, Komisario Guido Brunettin tutkimuksia. Tämä on oikeastaan kirjasarja, joka kertoo venetsialaisesta komisariosta, joka ratkoo rikoksia ja rakastaa hyvää ruokaa. Näissä kirjoissa ei se rikos ole ainoa juttu – niissä kerrotaan tosi yksityiskohtaisesti viineistä ja ihanista ruuista, joita Guidon vaimo kokkailee. Komisariolla on tarkkoja mielipiteitä viineistä ja ruuasta, joten näissä kirjoissa on ihanan italialainen tunnelma.

 

Tee kollaaseja vanhoista matkakuvista. Ja tällä tarkoitan, että tulostat tai teetät ne kuvat ihan paperille, ja sitten liimailet niitä vaikka kartongille tai vihkoon. Voit muistella ihanimpia hetkiä ja samalla saat jotain ihan konkreettista aikaan.

…ja jos mikään yllämainituista keinoista ei auta, osta äkkilähtö. Välillä parasta, mitä voi tehdä, on ostaa lentoliput jonnekin kauas pois. Budapest, Verona, Tallinna, Dublin, Krabu, Plovdiv, Bilbao, Tokio etc. etc. Ihania keväisiä vaihtoehtoja on vaikka kuinka; kirjaimellisesti sanottuna vain taivas on rajana!

 

 

lentokenttä munchen

Münchenin lentokentällä: ihana Boconero

sunnuntai, huhtikuu 1, 2018

Lentokentän ravintoloista ja kahviloista löytyy blogimaailmassa harmillisen vähän postauksia. Lentokentällä kun usein on vähän kiire niin en ainakaan itse jaksa keskittyä vertailemaan eri kahviloita hirveän tarkasti  siinä hässäkässä. Isoimmilla lentokentillä saattaa olla jopa enemmän kuppiloita kuin keskikokoisessa kaupungissa, joten kyllähän sormi saattaa mennä suuhun kokeneemmaltakin matkailijalta. Olen myös huomannut, että hyvän kahvin saaminen ei ole mikään itsestäänselvyys. Yleensä kuikuilen aina etukäteen tiskin taakse, että minkälaista kahvia siellä tehdään, koska en todellakaan halua maksaa itseäni kipeäksi espressosta, jonka ”barista” tekee nappia painamalla. Siksi tykkäisin itse etukäteen vähän lueskella, minkälaisia kahvioita mistäkin löytyy.

Joten, korjataanpa tämä epäkohta nyt yhden lentokentän osalta. Münchenin lentokenttä Saksassa on vuosi toisensa jälkeen rankattu Euroopan parhaaksi lentokentäksi. Se on Euroopan yhdeksänneksi vilkkain lentokenttä, joten kuhinaa riittää! Olen suurimmalla osalla kerroista vaihtanut terminaali kakkosessa, ja siellä ihan kaikkien aikojan lempikahvilani on Boconero. Se on turvatarkastuksen takana, lähellä portteja G25/G26. Boconero on käytävän varrella ja sen erottaa jo kaukaa kiiltävän kultaisista teebokseista, joita on yksi kokonainen seinällinen. Koko paikan sisustus on muutenkin aika näyttävä; Lotta tykkää!

Koska olen ollut Münchenissä pääasiassa aikaisin aamusta, liian lyhyeksi jääneiden yöunien jälkeen, Boconeron jätticappuccino pelastaa päivän. Ja se on oikeasti ISO, vaikka se ei jostain syystä tulekaan kuvassa ihan täysin oikeuksiinsa. Aamiaisvalikoimassa on kiitettävästi valinnanvaraa. Löytyy smoothieita, patonkeja, piirakoita, leivoksia, macaronseja jne. Boconerosta saa myös ruokaa ja olutta.  Hinnoista nyt en viitsi ruveta puhumaan, koska…noh, ne ovat lentokentän hintoja.

Jonkun mielestä ekstravaganttia, mun mielestä ihanaa

 

Eli, kaikki te, jotka olette menossa Münchenin lentokentälle lähiaikoina, käykää Boconerossa! Ja te muut, jakakaa ihmeessä omia suosikkejanne maailman lentokentiltä!

kotimaa

Museoon ja Brooklyniin – Helsingissä

maanantai, maaliskuu 5, 2018

Välillä on kiva istahtaa ihan vaan lähijunan ikkunapaikalle ja suunnata kohti Helsinkiä. Monille meille, ketkä asumme muualla kuin pääkaupungissa, Helsinki-päivä tuo kivaa vaihtelua arkeen. On aina virkistävää päästä pois niistä samoista kuvioista, vaikka vaan päiväksi.

Monesti kuitenkin ainakin mun tulee mentyä samoihin paikkoihin ja tehtyä samoja juttuja. Helsingissä on kuitenkin niin paljon kaikkea erilaista ja kivaa nähtävää, joten tässä postauksessa on pari vinkkiä Hesaan matkustaville – ja ehkä myös paikallisille.

Helsingin kaupunginmuseo. Tämä museo sijaitsee torikortteleiden alueella, Aleksanterinkadulla. Valitettavasti mulla ei ole kuvia täältä, mutta klikatkaa itsenne museon nettisivuille, sieltähän niitä löytyy. Kaupunginmuseo levittäytyy kolmeen kerrokseen, joissa riittää nähtävää. Alakerrassa on mm. aikakone ja valokuvaselaamo. Aikakoneessa kokeilin ekaa kertaa virtuaalilaseja, mikä oli aika metka kokemus! Toisessa kerroksessa on Helsingin Valitut Palat -näyttely, joka kokoaa Helsingin historiaa eri näkövinkkeleistä. Näyttely oli tehty tosi monipuoliseksi. Siitä jaksoi kiinnostua ihan loppuun asti, ja innolla odotti, mitä seuraavan kulman takana on. Sieltä löytyy myös hieno Helsingin pienoismalli. Kolmannessa kerroksessa on vaihtuva näyttely, johon ei valitettavasti päästy. Museossa on myös oma lasten maailma, jossa on perheen pienimmille vaikka ja mitä katsottavaa ja kokeiltavaa. Myös museon kahvila on mainitsemisen arvoinen.

Visiitti kaupunginmuseoon kannatti ehdottomasti! On myös ihan huippua, että tämä museo on joka päivä auki ja että sisäänpääsy on aina ilmainen.

 

Brooklyn Cafe. Toisena vinkkinä ajattelin mainita tämän ihanan kahvilan Punavuoresta. Brooklyn Cafe on nimensä mukaan New York -henkinen kahvila ja leipomo josta saa ihan parhaat bagelit, cookiet ja kahvit. Paikka on tosi tunnelmallisesti ja kekseliäästi sisustettu. Siskosten pitämästä leipomosta saa myös tilata tarjottavaa esim. omiin juhliin. Tämä paikka on mun yksi uusista suosikeista Helsingissä. Rento tunnelma ja laadukkaat tuotteet – siis täydellinen kombo.

 

 

bulgaria matkailu plovdiv vinkit Yleinen

Plovdiv – Balkanin helmi

torstai, tammikuu 18, 2018

Aivan liian pitkää blogihiljaisuutta kompensoidakseni, luvassa on nyt kattava postaus Plovdivin kaupungista. Jos suunnittelet matkaa Balkanille tai olet muuten kiinnostunut vähän tuntemattomammista kohteista, tämä postaus on juuri sinulle.

Plovdiv on Bulgarian keskiosissa sijaitseva ruusuntuoksuinen kaupunki.  Monelle tulee mieleen Bulgariasta vain Sunny Beachin turistirysät, mutta tämä maa on niin paljon muutakin. Olen asunut Plovdivissa nuorempana, ja tälläkin hetkellä pakoilen täällä kaamosta, joten ajattelin julkaista joitakin ”sisäpiirivinkkejä” matkailijoille. Ravintolavinkit löytyvät aivan postauksen lopusta.

Plovdiviin matkustaminen on melko helppoa. Helsingistä Sofiaan on käteviä lentoja esim. Amsterdamin tai Frankfurtin kautta. Sofiasta Plovdiviin menee noin tunnin välein busseja, ja matka kestää pari tuntia.

Kevään ruusuloistoa.

Plovdiv on eteläisessä Bulgariassa sijaitseva noin 400 000 asukkaan kaupunki. Se on vanhempi kuin Rooma tai Istanbul ja jotkut jopa väittävät Plovdivin olevan Euroopan vanhin yhä asuttu kaupunki. Historian saatossa sitä ovat vuorotellen hallinneet eri suurvallat, ja tämä on jättänyt jälkensä kaupungin katukuvaan. Nykyään Plovdiv on nuorekas ja omaa historiaansa kunnioittava kaupunki.

 

Vaikka et olisi mitenkään historiafriikki, Plovdivin historialliset nähtävyydet onnistuvat varmasti tekemään vaikutuksen. Esimerkiksi kukkulan päällä vanhassa kaupungissa sijaitseva roomalainen teatteri on mielettömän upea. Se löydettiin oikeastaan vahingossa 1900-luvun lopulla, kun kukkulan ali rakennettiin tunnelia. Teatteri oli maakerrosten alla ja suurimmaksi osaksi hajonneena, ja arkeologit saivat pelata aikamoista palapeliä, joka onneksi tuotti tulosta. Nyt teatteri on yksi suosituimpa vierailukohteita. Siellä pidetään edelleenkin konsertteja, ja on aivan ainutlaatuinen kokemus istua ulkoilmakonsertissa roomalaisessa teatterissa, pehmeäfiguuristen Rhodopi-vuorten siintäessä taustalla. Suomesta esimerkiksi metallimusiikkiyhtye Apocalyptica on konsertoinut Plovdivin roomalaisessa teatterissa. Kesäisin, yleensä elokuussa Plovdivissa järjestetään kansainvälinen kansantanssifestivaali. Sen viikon aikana teatterissa esiintyy kokoonpanoja maailman joka kolkalta, ja kaikki konsertit ovat ilmaisia!

Plovdivin vanha kaupunki on värikkäine taloineen ja mukulakivikatuineen ihanan tunnelmallinen paikka. Kävelyretki vanhassa kaupungissa kannattaa ehdottomasti liittää  osaksi omaa aikataulua. Monissa taloissa on sisällä tai sisäpihoilla pieniä näyttelyitä tai gallerioita, ja niitä kannattaa rohkeasti mennä tutkailemaan. Täältä löytyy myös pieniä putiikkeja tai sisäpihoja, jotka on muutettu antiikkimyymälöiksi ja tungettu täyteen vanhaa roinaa, jonka seasta saattaa löytää aina välillä aikamoisia aarteita.

Plovdivin keskustaa rakentuu pitkän kävelykadun ympärille. Sen vartta koristavat pienet putiikit ja tunnelmalliset kahvilat. Kävelykatu on melkein 2 km pitkä. Sen toisessa päässä on hotelli Trimontium ja keskuspuisto ja toisessa päässä kävelysilta Maritsa -joen yli. Noin keskivaiheilla on vanha moskeija ja roomalainen stadion. Pelkästään kävelykadun ja sen sivukujien tutkailemiseen saa kulutettua helposti päivän jos toisenkin.

 

Mainitsemani moskeija on punatiilinen ja koristeellinen. Moskeijan alakerrassa toimii turkkilainen kahvila, joka on pistäytymisen arvoinen. Ihan moskeijan vierestä alkaa roomalaisten rakennuttaman stadion. Stadionista on restauroitu vain toinen pääty, jota pääsee katsomaan ja kuvaamaan ilmaiseksi.

 

Kävelykadulla on myös paljon hyviä shoppailumahdollisuuksi. Sen varrella on monien tuttujen ketjujen liikkeitä (esim. Benetton, Max&Mara, H&M, Terranova) ja myös kiinnostavia paikallisia vaate- ja kenkäkauppoja. Hinnat ovat useimmissa paikoissa selvästi halvempia kuin Suomessa. Kävelykadun toisesta päästä (Trimontium -hotellin ja keskuspuiston läheltä) alkaa Ivan Vazov -niminen katu, jolle kannattaa tulla jos etsii kenkiä tai laukkua. Kadun molemmin puolin on pienempiä ja isompia kenkäkauppoja, joista löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Kaupungissa on myös muutamia isompia kauppakeskuksia, joista mielestäni paras on Mall Markovo Tepe. Se on kauppakeskuksista uusin ja sijaitsee aivan kävelykadun tuntumassa, Ruski -bulevardilla. Sieltä löytyy monen kansainvälisen ketjun kauppoja ja myös muutamia bulgarialaisia liikkeitä.

 

Omasta mielestäni ehkä koko Plovdivin kiinnostavin kohde on Kapana -niminen alue, joka sijaitsee aivan keskustan tuntumassa, lähellä moskeijaa. Nimi Kapana on bulgariaa ja tarkoittaa loukkua tai ansaa. Kapana on todellakin nimensä mukainen – sen tunnelma on puoleensavetävä ja kietoo helposti ansaansa. Se on rento ja nuorten taiteilijoiden suosima kaupunginosa. Talot siellä leikittelevät eri värisinä ja pienet kuppilat houkuttelevat asiakkaita tarttuvin rytmein. Kapanassa järjestetään aika ajoin kiinnostavia konsertteja ja ulkoilmafestareita. Sen kujilta löytyy myös kaikenlaisia pieniä putiikkeja.

Kapana

 

Kapana

Kannattaa muuten myös osallistua ilmaiselle englanniksi opastetulle kävelykierrokselle Plovdivin keskustassa ja vanhassa kaupungissa. Kierros on todella monipuolinen ja kiinnostava. Kesäisin se pidetään kaksi kertaa päivässä ja muina vuodenaikoina vain kerran. Käy katsomassa Free Plovdiv Tour -nettisivulta paikkansapitävä aikataulu ja lisää infoa.

 

Plovdivissa on myös paljon ihania (ja todella edullisia!) kahviloita ja ravintoloita. Luettelen alla muutamia omia suosikkejani:

Kahvilat:

Minulla ei ole valitettavasti tarkkoja merkintöjä kahviloiden hinnoista, mutta laitan tähän alkuun muutamia arvioita, jotka ovat melko tarkkoja. Cappucinon saat lähes kaikkialta alle 2€, useimmiten sen hinta on jotain 0,75snt-1,50€. Artesaanijäätelöt maksavat per maku yleensä n.1€ ja kakkupalan saa useimmista paikoista parilla eurolla.

Kahvila Kapanassa.

Afreddo. Afreddo on keskustassa kävelykadun varrella, lähellä hotelli Trimontiumia sijaitseva todella suosittu italialaistyylinen kahvila/gelateria. Sieltä saat ihania jäätelöannoksia, kevyttä suolaista purtavaa sekä makeita leivoksia. Jäätelöt tehdään paikan päällä, ja ne vievät kielen mennessään! Paikka on todella suosittu, joten varsinkin iltaisin voi olla vaikea löytää vapaata pöytää. Osoite: ul. Gladston 2.

Dolce Fellini. Dolce Felinni on myös italialaistyylinen paikka, ja hekin tarjoilevat artesaanijäätelöitä, tosin vain kesällä.  Mielestäni tämän paikan jäätelöt ovat jopa hieman parempia kuin Afreddon, mutta valikoima on pienempi ja pieni miinus tulee siitä, että niitä ei saa ympäri vuoden. Vaikka olisit talvella liikkeellä, kannattaa silti käydä kokeilemassa Dolce Felliniä, sillä heidän leivonnaisensa ja kakkunsa ovat ihan uskomattoman hyviä! Limoncello -tiramisu on ehkä yksi parhaista jutuista, mitä olen maistanut! Osoite: ul.General Gurko 15.

Argento. Kävelykadun varrella sijaitseva tyylikäs ja suosittu kahvila/baari. Argent on varma valinta! Lämpimällä ilmalla voit istahtaa ulkona oleville penkeille, mutta myös sisällä on todella viihtyisää. Täältä saa erilaisia juomia, ja jotain pientä syötävää.  Osoite: ul. Rayko Daskalov 48. 

 

Shen. Shen on Kapanassa Hristo Dyukmedziev -kadulla oleva pieni vaaleanpunainen kahvila. Lautaset ja kupit ovat sopivasti eri sorttia, mikä tuo ihanan söpöilyfiiliksen. Tässä kahvilassa ihanat kakut leivotaan paikan päällä ja valikoima vaihtelee päivittäin. Jos pitsiliinat eivät innosta, tällä samaisella kadulla on vieri vieressä useita erityylisiä kuppiloita ja baareja, joita kannattaa käydä testaamassa! Osoite: ul. Hristo Dyukmedziev 20.

Kino Cafe. Viimeisenä laitan tähän oman suosikkini. Kino Cafe on Vasil Aprilov -kadun alkupäässä, ihan lähellä rautatieasemaa. Tämä kahvila on ihanan tunnelmallisesti sisustettu. Menusta löytyy juomien lisäksi aamiaisia (esim. omelettia ja mekitsejä: pieniä munkkeja, jotka tarjoillaan hillon ja  juuston kera), toasteja, bruschettoja sekä lounasaikana keittoa. Kino Cafessa järjestetään välillä sunnuntaibrunsseja, elokuvailtoja tai teemapäiviä. Osoite: bul. Vasil Aprilov 3.

Ihana Kino Cafe.

Ravintolat:

Megdana. Jos on Plovdivissa, kannattaa ehdottomasti käydä täällä. Megdanassa tarjoillaan tyypillistä bulgarialaista ruokaa, tarjoilijoilla on kansallispukuja muistuttavat asut ja paikka on sisutettu etno -hengessä. Joka ilta kello 21 alkaa upea kansantanssiesitys, jonka jälkeen DJ soittaa sekä bulgarialaista kansanmusiikkia että länsimaista poppia, jonka tahtiin kaikki ovat tervetulleita tanssimaan. Megdana on hieman kalliimpi, kuin muut ravintolat: salaatit ja alkupalat maksavat n. 2-5€, pääruoat n.6-10€ ja jälkiruoat n.2€. Ota huomioon, että Megdana ei ole sunnuntaisin auki. Osoite: ul. ”Odrin” 11 (lähellä rautatieasemaa).

Vintage House.  Täältä saat myös pientä purtavaa – pastaa, keittoja, sandwichea jne. Iltaisin Vintage House on juomapuolen paikka, ja siellä järjestetään monesti live-esityksiä ja teemailtoja kuten suosittu Salsa Night. Jos haluaa tulla tänne illalla, kannattaa käydä päivällä paikan päällä kysymässä tai varmistaa heidän Facebook sivultaan tarvitseeko illaksi varata paikat. Osoite: ul Gladstone 15.

Riviera. Riviera on paikallisten suosima ravintola. Täällä on erikseen lounaslista ja varsinainen menu. Lounaslistan annokset ovat monesti nopeammin valmiita ja melko edullisia (keiton saa eurolla ja pääruoan kahdella). Viimeksi kun olin täällä, heillä ei ollut antaa kuin bulgariankielinen ruokalista, mutta siinä oli jokaisesta annoksesta hyvät kuvat. Myös varsinaisen menun annokset ovat edullisia. Pääruokien hinnat pyörivät 5-10€ paikkeilla. Osoite: ul. ”General Danail Nikolaev” 75.

La Pasta. Nimensä mukaisesti tästä ravintolasta saa pasta-annoksia. La Pasta on pikaruoka -tyyppinen paikka, jossa tilaus tehdään kassalle ja annoksen saa heti. Ravintolassa on muutama pöytä, mutta kaikki ruoat annetaan pahvisessa take away -astiassa. Kaikki annokset sisältävät tuorepastaa, kastikkeen ja parmesaania. Yhden pastan hinta on kastikkeesta riippuen 1,20€-2€. La Pastan annokset ovat  täydellisiä esim. lounaalle. Voit vaikka ostaa täältä pastan, kadun toisella puolelta olevasta kahvilasta tuorepuristetun mehun, ja mennä vieressä olevaan keskuspuistoon nauttimaan evääsi! Osoite:ul. ”Gladston” 5.

 

Plovdiv on aivan ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Jos suunnittelet matkaa tuohon osaan maapalloa, kannattaa tämä Balkanin helmi merkata matkareitille. Olen varma, että se yllättää sinutkin iloisesti ajattomalla tyylillään!