BONJOUR!

Täällä sitä nyt ollaan, Ranskassa. Tarkemmin ottaen Chamonixissa, Alpeilla. Kovasti tässä on jo ehtinyt pienen alppikylän paikkoja koluamaan ja tutustua ihmisiin. ”Pieni” 13 000 hengen asuttama alppikylähän tämä on, mutta keskusta lukuisine ravintoloineen, kahviloineen ja putiikkeineen muistuttaa enemmän keskisuuren kaupungin kokoa. Sesonkiaikana ihmismäärä kuulemma nousee jopa 100 000 turistien saapuessa. Hotelleja ja Airbnb- asuntoja siis riittää myös. Näihin alppimaisemiin en usko kyllästyväni koskaan ja aina tuntuu yhtä uskomattomalta kuinka korkealla tämä kylä on ja kuinka korkealle täällä pääsee kipuamaan. Lukuisat vaellusreitit, laskettelurinteet, näköalatasanteet ja muut aktiviteetit vievät kilometrien korkeuksiin.

Ilmasto täällä on hieman lämpöisempi kuin kotosuomessa, joskin uskon että lunta tänne tulee reippaammin, onhan tämä uskomattoman suuri laskettelukeskus. Maassa täällä ei vielä lunta näy, mutta vuorien huipulla kylläkin jo. Lisäksi viime päivinä on ollut niin sumuista, että vuorien huippuja ei ole koko päivän aikana edes nähnyt. Parissa paikassa tässä lähistöllä ollaan päästy matkustelemaan ja kerron niistä lisää erillisissä postauksissa. Lisäksi ajattelin kirjoitella hieman #tb tyyppisesti tämän vuoden reissuista ja vähän meidän viime kesäisistä häistäkin! Uusia reissuja on täällä Ranskassa ja lähistöllä myös tiedossa, joten niistäkin sitten lisää lähempänä. Chamonixista varmasti eniten tulossa juttua, täällä kun sitä nyt asustellaan!

 

Translation: Bonjour from France, Chamonix (French Alps)! All good in here and more is coming…

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply