Yleinen

KORKEAKULTTUURIA

perjantai, lokakuu 13, 2017

Viime perjantaina päätimme lähteä katsastamaan yhtä Toronton suurinta nähtävyyttä: Royal Ontario Museumia, lyhyemmin ROM:ia. Päätimme muutenkin pitkän viikonlopun (maanantaina oli Thanksgiving ja sen vuoksi vapaapäivä) aikana käydä katsomassa muita suuria nähtävyyksiä, joten otimme CityPassin. CityPass maksoi 86$ (n. 58,50€) ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn 5 eri nähtävyyteen. CityPassin avulla yksittäisten nähtävyyksien hinta tulee paljon halvemmaksi kuin se, että niistä maksaisi erikseen, joten suosittelen suuresti CityPassin ottamista. CityPassilla on samanlaisia tarjouksia myös muissa kaupungeissa Yhdysvalloissa, kuten esim. New Yorkissa, Miamissa, San Fransiscossa yms.

ROM on perustettu vuonna 1912. Se on yksi Pohjois-amerikan suurimmista museoista ja samalla Kanadan suurin. Museo esittelee taidetta, luonnonhistoriaa sekä maailman kulttuuria. Museo on jo ulkoapäin arkkitehtuullisesti todella hieno ja laajennuksen museoon on suunnitellut Michael Lee-Chin ja sitä kutsutaan Crystaliksi ja se avattiin 2007.

Ensimmäisenä pääsimme tutustumaan Kanadan historiaan ja kulttuuriin. Näyttely oli täynnä tauluja, vanhoja sekä uudempia huonekaluja ja loputtomasti kippoja ja kuppoja.

Yläkertaan päästyämme löytyi kuitenkin mielenkiintoisempi näyttely, jossa esillä oli erilaisia mineraaleja ja jalometalleja ja jopa jalokiviä. Näyttelystä löytyi myös 1 miljoonan Kanadan dollarin kolikko.

Seuraavaksi pääsimme katselemaan dinosaurus-näyttelyä.

Museo oli todella suuri ja näyttelyitä löytyi monesta kerroksesta kymmenittäin. Löytyi designin historiaa, egypti-näyttely, jossa esillä oli myös muumio! Löytyi myös alkuasukas-, roomalais-, muinais-kreikkalais-, eurooppalais- sekä eläin-näyttelyitä ja kaikkea mahdollista. Siistein juttu löytyi kuitenkin designin historian näyttelystä kun bongasimme Eero Aarnion suunnittelemia tuotteita. Suomi100 torille.

Museo oli ihan mielenkiintoinen ja nähtävää oli paljon. Mielestäni esillä oli joka näyttelyssä aivan liikaa astioita ja juuri niitä erilaisia kippoja ja kuppoja, sillä en pidä niitä niin mielenkiintoisina. Myös museon näkeminen järkevästi ja järjestelmällisesti oli vaikeaa, sillä näyttelyistä toiseen siirtyminen vaati aina palaamista taaksepäin. Muuten museo oli mielestäni ihan käymisen arvoinen.

– Ida

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply