VIEW POST

View more
Blogiyhteistyö Specsavers

Jos haluat nähdä maailmaa, suojaa silmäsi auringolta

By on keskiviikko, maaliskuu 14, 2018

Yhteistyössä Specsavers

Viime vuoden joulukuussa lähdin matkalle, joka mullisti monella tavalla ajatteluani. Kyseessä oli Specsaversin hyväntekeväisyysmatka Tansaniaan, jonne lähdin mukaan silloisen työni puolesta. Veimme mukanamme suomalaisten lahjoittamia vanhoja silmälaseja, perustimme pienen kaupungin sairaalaan silmäklinikan ja jaoimme lasit paikallisille.

Vasta tuolla matkalla ymmärsin, millaista haittaa aurinko tekee silmille.

Kiinnitin huomiota siihen, että monien…


VIEW POST

View more
Malla Yleinen

Halveksin juuriani, halveksin itseäni

By on sunnuntai, maaliskuu 11, 2018

Muistan elävästi sen hetken, kun muutin pois kotikaupungistani Varkaudesta. Olin niin helvetin ylpeä ja onnellinen siitä, että pääsin vihdoin pois.

Kuinka paljon olenkaan haukkunut kotiani. Kuinka monta kertaa olenkaan naurattanut ystäviäni kertomalla, kuinka paska kaupunki Varkaus on. Olen päivitellyt paperitehtaan sulkeutumista, työttömyyttä, alkoholisteja, konkurssiin ajautuneita liikkeitä, hiljaisia katuja, baarien tyhjyyttä…


VIEW POST

View more
Haastattelu Hyppää pois

Reissulegendan vinkit maailmalle

By on keskiviikko, maaliskuu 7, 2018

Välillä sitä pysähtyy miettimään, millaista tämä reissuelämä olisi ilman kännyköitä, nettiä ja sosiaalista mediaa. Olisiko se parempaa vai huonompaa? Vai pelkästään erilaista?

Pienen maistiaisen reissuelämästä ennen digiaikaa tarjosi toimittaja Rauli Virtanen, jonka saimme kunnian tavata kuukausi ennen lähtöämme. Laitoimme hänelle sähköpostia, jossa kerroimme suunnitelmistamme ja pyysimme vinkkejä reissuun. Kiireinen mies…


VIEW POST

View more
Hyppää pois Matkalla Turvallisuus

20 ohjetta, joilla selviät hengissä ja turvassa reppureissusta

By on sunnuntai, helmikuu 18, 2018

Näpistys, ryöstö, kaappaus, pahoinpitely, joukkoraiskaus, paloittelusurma…

Internetin syövereistä löytyy jos jonkinlaista kauhuskenaariota, kun erehtyy googlettelemaan eri maiden turvallisuutta. Jos paloittelupelottelua lukee liikaa, alkaa tuntua siltä, ettei reissusta selviä kukaan hengissä.

Meidän reissumme on jatkunut yhdeksän kuukautta, ja toistaiseksi meiltä ei ole varastettu mitään eikä meihin olla kajottu millään tavalla (tähän väliin…


VIEW POST

View more
Malla

Äidin tarina: Tältä tuntuu, kun lapsi päättää lähteä

By on sunnuntai, helmikuu 11, 2018

Pyysin äitiäni kirjoittamaan siitä, miltä tuntuu, kun tytär hyppää pois oravanpyörästä. Äiti on minulle tärkein esikuva ja roolimalli. Tämän tekstin luettuanne ymmärrätte, miksi.

Äiti, minun kotini on aina siellä, missä sinä olet.

”Äiti, laita avain paikkaan entiseen” laulaa Virve Rosti.

Mihin äiti laittaa avaimen, kun tietää, että tytär ei tule ihan heti…


VIEW POST

View more
Hyppää pois

Miten valmistautua reppureissuun – 10 kohdan nopea muistilista

By on keskiviikko, helmikuu 7, 2018

Reppureissulle lähteminen saattaa jännittää. Myönnetään, että Huimallakin oli lähtöä valmistellessa lusikallinen housussa. Emme olleet lainkaan varmoja, olimmeko osanneet ottaa huomioon kaiken tärkeän.

Nyt kokemuksen tuoma lohdutuksen sana: reppureissulle lähteminen ei ole ollenkaan vaikeaa. Tässä kymmenen kohdan simppeli lista, jota seuraamalla sinustakin kuoriutuu aito reissumies tahi -nainen.

Siitä vaan raksia ruutuun ja…


VIEW POST

View more
Malla

Lapset – nuo reppureissaajan elämän tuhoajat

By on perjantai, tammikuu 26, 2018

Argh. Ei nyt, ei vielä, ei ehkä koskaan.

Perheenperustaminen on ollut minulle ahdistava aihe. Lapset ovat kuuluneet siihen kuuluisaan ”sitten joskus” -kategoriaan. Ensin syynä oli villi nuoruus (joka jatkuu edelleen), sitten opiskelut (jotka nekin jatkuvat edelleen) ja nyt sitten tämä reissu. Mikä on syynä reissun jälkeen, sitä mietin nyt.

”Jos odotat…


VIEW POST

View more
Hyppää pois Matkalla Uusi-Seelanti

Kuinka ostaa campervan Uudessa-Seelannissa – täydelliset ohjeet

By on tiistai, tammikuu 16, 2018

Huolettomuus, vapaus ja edessä vain loputon tie.

Moni unelmoi täydellisestä irtiotosta ja hippielämästä campervanissa. Yksi parhaista paikoista toteuttaa tuo roadtrip-haave on Uusi-Seelanti. Siellä auton ostamisesta on tehty erittäin helppoa. Ostajan ei tarvitse pyöriä virastoissa, vaan kaikki hoituu muutamassa minuutissa paikallisessa postitoimistossa.

Mikä parasta, ostamalla oman camperin voi säästää pitkän pennin. Asunto-…


VIEW POST

View more
Malla

Ikuinen kiire – miksi en osaa rentoutua?

By on tiistai, tammikuu 9, 2018

Voi helvetin helvetti. Mikä minua vaivaa?

Makaan paratiisisaaren rannalla. Aallot lyövät rauhoittavasti rantaan, vartaloa hyväilee lempeä tuuli. Thai-hieroja tekee sormillaan pieniä ympyröitä ohimoillani. Se tuntuu niin hyvältä, että iho menee kananlihalle.

Tästä rentouttavammaksi olosuhteet eivät voi enää muuttua, mietin. Miksi mieleni ei suostu ymmärtämään, että nyt on aika rauhoittua?

Kierrokset lisääntyvät kuin…


VIEW POST

View more
Mikko

Ajattelin pitkään, etten ole matkustajatyyppiä

By on keskiviikko, tammikuu 3, 2018

Katselen bungalowini terassilta merelle ja mietin, menisinkö uimaan vai ottaisinko ensin päiväunet. Kymmenen vuotta sitten en olisi osannut villeimmissä unelmissanikaan kuvitella, että olisin jonain päivänä tässä. Pienellä thaimaalaisella saarella. Täysin vapaana tekemään, mitä haluan.

Ajattelin pitkään, etten ole matkustajatyyppiä. Ajattelin, etten pärjäisi reissussa. Silti katselin Madventuresia iltaisin ja haaveilin, että…

Huima
Huima

Suomen suorin ja savolaisin matkablogi, joka kertoo suuren unelman toteutumisesta. Mikko, 29, ja Malla, 31, jättivät kaiken ja hyppäsivät pois oravanpyörästä.

Sijainti: Kathmandu, Nepal

Mukana matkassa
Mukana matkassa
Huima Instagramissa
Reitti