Rantasipi
Imatran valtionhotelli

Vau, mitä Suomi-hotelleja – tässä kotimaan 10 erikoisinta majapaikkaa

Lomaa ei aina tarvitse viettää kaukana kotoa – uniikit suomalaishotellit tarjoavat erilaisia elämyksiä.

1. Imatran Valtionhotelli, Imatra

Linnaromantiikkaa ei välttämättä tarvitse hakea Keski-Euroopasta asti – tiesitkö, miten komea Valtionhotelli Imatralta löytyy? Imatran kosken varrella sijaitseva linnahotelli sopii myös kylpyläloman viettoon. Erityisesti kesäkuukausina Imatra tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia matkailijalle.

Imatran Valtionhotelli

2. Japanilainen majatalo Yado Oikawa, Pukkila

Jos reissukassa ei riitä Japaniin asti, voi tunnelmaan virittäytyä myös kotimaassa. Pukkilassa sijaitseva japanilainen majatalo Yado Oikawa tarjoaa japanilaista elämänmenoa entisöidyssä meijerissä Porvoonjoen rannalla. Majatalossa yövytään ja ruokaillaan japanilaiseen tyyliin, ja vierailla on mahdollisuus osallistua myös kokkauskurssille.

Yado Oikawa

Japanilainen majatalo Suomessa
Yado Oikawa
Yado Oikawa on japanilaistyylinen majatalo Suomessa.

3. Hotelli Pariisin Ville, Porvoo

Historiallinen Vanha Porvoo haastaa idyllisyydessään ulkomaanmatkat: romanttista viikonloppua ei tarvitse lähteä viettämään Pariisiin asti. Hotelli Pariisin Ville on tyylikäs boutique-hotelli, jonka kaikki kymmenen huonetta ovat yksilöllisesti sisustettuja. Lähellä on paljon hyviä ravintoloita.

Pariisin Ville

Pariisin Ville, Porvoo
Inka Khanji
Porvoossa sijaitseva Pariisin Ville on viehättävä putiikkihotelli.

4. Hotelli Yöpuu, Jyväskylä

Ketjuhotellien samanlaisuuteen kyllästyneet matkailijat ihastuvat Jyväskylän boutique-hotelli Yöpuuhun, jonka yksilöllisesti sisustettujen majoitusvaihtoehtojen joukosta löytyy niin kokonaisia huoneistoja kuin pieniä yhden hengen huoneitakin. Hotellin yhteydessä toimiva ravintola Pöllöwaari tunnetaan jyväskyläläisten keskuudessa erinomaisesta ruoastaan, jossa on hyödynnetty lähiseutujen antimia.

Hotelli Yöpuu

5. Bengtskärin majakka

Yö majakanvartijana Pohjoismaiden korkeimmassa majakassa – haaveesta voi tehdä totta Turunmaan saaristossa sijaitsevalla Bengtskärin majakalla. Vieraille on tarjolla kuusi majakanvartijahuonetta, jotka on kunnostettu neljän hengen hotellihuoneiksi. Majakan yhteydessä toimii myös esimerkiksi majakanvartijamuseo, kahvila ja kappeli.

Bengtskärin majakka

Bengtskärin majakka
Flickr / Petteri Sulonen
Bengtskärin majakassa voi myös yöpyä.

6. Hotel Katajanokka, Helsinki

Best Western -ketjuun kuuluva Hotel Katajanokka ei ole mikään tavallinen ketjuhotelli: majapaikka on nimittäin rakennettu entiseen vankilaan. Vuoteen 2002 saakka vankilana toiminut rakennus avattiin hotellina vuonna 2007, jolloin sen 164 sellistä tehtiin 106 hotellihuonetta. Muodonmuutoksen kokeneessa rakennuksessa voi edelleen aistia vankilamiljöön tyylille uskollisena säilytetyillä käytävillä.

Hotel Katajanokka

7. LumiHotelli, Kemi

Kemin LumiLinnassa tammikuusta huhtikuuhun toimiva LumiHotelli tarjoaa takuueksoottisen kokemuksen paitsi ulkomaalaisille turisteille myös suomalaismatkailijoille – harvapa on tullut nukkuneeksi huoneessa, joka on rakennettu kokonaan lumesta. Arktisiin olosuhteisiin soveltuvat makuupussit ja lämmin vaatekerta pitävät yöpyjän lämpimänä. Majoitusvaihtoehtoja on tarjolla ryhmähuoneista lumisviitteihin.

LumiHotelli

8. Hotelli Kakslauttanen, Saariselkä

Suomessa sääolot eivät salli talviyössä loikoilua, mutta Saariselän hotelli Kakslauttanen on ratkaissut ongelman rakentamalla lasisia igluja: onnekkaimmat pääsevät ihailemaan revontulia omasta vuoteesta käsin. Hiljaisella luonnonpaikalla myös tähtitaivas on kaupunkilaiselle elämys. Lasi-iglujen lisäksi alueelta löytyy myös mökkimajoitusta ja lumi-igluja.

Hotelli Kakslauttanen

Saariselän Kakslauttanen
Visit Finland / Jouni Porsanger
Kakslauttasen lumi-iglut ovat talvinen elämys Saariselällä.

9. Hotelli Teltta, Orimattila

Haaveiletko huolettoman camping-elämän tunnelmasta – mutta kaikilla mukavuuksilla? Orimattilasta löytyy hauska elämyshotelli Teltta, jossa voi majoittua 11 huoneen telttakylässä. Vanhaan tehdasrakennukseen rakennetut telttahuoneet ovat lämpöeristettyjä ja ilmastoituja. Tarjolla on myös viiden hengen huone omalla infrapunasaunalla varustettuna.

Hotelli Teltta

10. Hotelli Punkaharju, Punkaharju

Keskellä kauneinta Järvi-Suomea sijaitsevalla Punkaharjulla avattiin kesällä 2016 uudistunut Hotelli Punkaharju. Hotellin yrittäjänä toimii mallina tunnettu Saimi Hoyer. 1800-luvulla valmistuneista idyllisistä rakennuksista koostuvassa hotellissa on yksilöllisiä huoneita. Hotellissa majoittuessa ei kannata jättää väliin myöskään höyrylaiva-ajelua.

Hotelli Punkaharju

Persoonallinen hotelli Punkaharjulla
Hotelli Punkaharju
Historiallinen valtionhotelli avattiin uudistuneena Hotelli Punkaharjuna kesällä 2016.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Rantasipi, Yado Oikawa, Inka Khanji, Flickr / Petteri Sulonen, Visit Finland / Jouni Porsanger ja Hotelli Punkaharju

Päivitetty: 15.6.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (30 votes, average: 3,83 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

13 kommenttia

raahessa voi nukkua kanavanrannassa sillan alla. kovalla pakkasella lämmittää deekujen lämmittämä 200l peltipurkki, jonka loisteessa on mukava hörppiä puoleksi jäätynyttä keskiketterää! visitraahe

Jos ei odota kaikesta huipputasoa niin pari massasta poikkeavaa:
Mango Tampere, huone yksilöllinen luksus, muuten ankeaa!!!
Viikinkihotelli Hanko, huone vaatimaton, vessa käytävässä, mutta tämä yhden miehen luomus on kokemisen arvoinen ja palvelu pelaa!!!

Kävin Mangossa kerran enkä enää toiste menisi. Huone “tunkkaisen” näköinen ja työntekijä tunki huoneeseen, koska miesystäväni auttoi kantamaan matkalaukkuni ja jäi sinne 15 minuutiksi. Epäilen työntekijän luulleen, että olen prostituoitu tai että miesystäväni oli jäämässä, vaikka hänellä oli kiire ja tosiaan viipyi vain minuutteja. WC ja suihku piti jakaa viereisen huoneen asukkaan kanssa, jonne käynti yhteisestä “eteisestä”.

Ja minä suosittelisin Neitsytniemen Kartanohotellia Imatralla. Puukartanon tunnelmaa Vuoksen äärellä Tainionkoskella. Terveisiä hääsviitistä.

HEI! Kokemuksia tuosta jurttajutusta?? Kuulostaa hyvältä. Itse lisäisin listaan Jättiläisenmaan “linnunpöntöt” Kainuusta. En ole vielä käynyt, mutta aion käydä. Sivut olivat kyllä vähän remontissa viimeksi, löytyy googgelista jättiläisenmaa – hakusanalla tai http://www.glampingfinland.fi -sivulta johon oli koottu vastaavia vähän erikoisempia juttuja eri puolilta Suomea…

Listaan kuuluu ehdottomasti myös Jurtta-majoitus Kustavissa ja Puumajat Kemiössä!

Tosi makeita hotelleja sitä löytyykin Suomesta. Pitäisi kyllä varmaan tehdä joskus oikein kunnon matka ympäri Suomea, kun on tällä kuitenkin niin paljon nähtävää!

Suosittelen keskiaikatyylistä hotellia, Järvisydän, Rantasalmella! Sine avautuu JÄRVIKYLPYLÄ 2016! upea paikka ympäri vuoden!

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *